Naj se pridruzim debati 
Js mam teh znamenj ful, ena me ne motijo, sploh se so na nivoju koze, mam pa ena, ki strlijo ven, in tistih sem sla ze kar nekaj dat stran. Prve stiri (dve tocno tam kjer pride kost od modrca in drugi dve tam, ko pride pas od hlac) sem sla odrezat k plasticnemu kirurgu. Mela sm napotnico, ampak ce ne bi prisla zaradi poznanstev prek vrste, bi cakala skor eno leto. Ta znamenja mi je odrezal, zasival, sem mela noter sive 14 dni, pol pa se je se nekaj casa celilo, ko sem jih dala ven. Sivi se mi vidijo, ampak gre za tk male stvari, da mene ne motijo. Se pa vidi.
Ker mi to rezanje nekak ni blo najbolj pr srcu, sm se odlocla, da probam pri dermatologu. Mama je zvedla za eno ful fajn dermatologinjo v Mariboru (Bezjak Nezka) in zdaj hodim tja. Oziroma, sm hodla, zdaj ze neki casa nism bla, pa bm najbrz se sla ene 2x. Bla sm 3x in enkrat mi je odstranla eno znamenje na vratu, drugic pa po tri, enkrat na hrtu in drugic na sprednjem delu. Zdaj, vsa znamenja me niso motla, je res da ce strli ven se z dolgimi nohti vcasih zataknes noter pa ni najboljse, ampak tut sama mi je rekla, da ni nic narobe, ce to obdrzim, ampak sm rekla da vsaj tavecje, pa je naredla vse na napotnico. Znamenja ti odzge z elektriko, dobis injekcijo, pol ti pa ko z eno pistolo uno odzge, posuje gor bivacin, da cez gazico in zalepi. Js si tisto gazico doma pol zamenjam za une vodotesne prelepe, ne spomnim se tocnega imena zdaj. Ne smes mocit stvari priblizno 14 dni, menjas un flajster na dva dni, naceloma bi moral posipat z bivacinom, da se ne zagnoji, js tega nisem, pa se mi je vse lepo zacelilo, vidi se mi prakticno nic ne, ful lepse kot une kirursko odstranjene. Odstrani ti pa na ta nacin samo "varne". Pr men je la pr enem mal skepticna, je rekla da bi lahko mel korenine in fejst temno rjav je bil, ces da bi mogla odrezat, sam pol je vseeno nardila, poslala znamenje na pregled in je blo vse ok.
Pr men je problem v tem, da se mi ta znamenja delajo zraven. Zelo vzpodbudno, ni kaj  Pozimi je recimo ok, poleti pa ne smem bit kaj prida na soncu, alpa nosit majc prez rokavov, ker se mi takoj naredi kak zraven, najprej cisto malo, na koznem nivoju, pol pa pocasi zraste ven in se pobarva. Letos se morm pohvlit, da sm se tolk mazala s kremami prot soncu in se tolk skrivala v senci, da se mi ni nardil noben nov, kljub majckam brez rokavov!
Malo dolg post ampak v glavnem - ta nacin odstranjevanja (elektro koagulacija) je super, nebolec in res lepo odstrani znamenja. Skoda da ne morm pokazat kake slike prej in potem.
Threads: 118
uuf 14 dni ne močiti? jaz sem hotela dati odstraniti 2 na nosu. sta v barvi kože, taki mali bunkici, kot da bi bil mozoljček (ko čarovnica)
Threads: 5
Jaz sem tudi imela znamenje na hrbtu in sicer tako ki je "štrlelo ven" in sem ga hotela dat odstranit predvsem zaradi tega ker me je motilo, ker je bilo locirano ravno tam, kjer pride rob modrca po drugi strani pa tudi iz estetskih in zdravstvenih razlogov.
In sem šla po napotnico k moji zdravnici, z namenom, da bi mi jo dala za lasersko odstranitev in je rekla, da ona temu ne zaupa preveč in da mi raje da napotnico za izrezat. In res, sem šla potem v MB (drugače sem iz lj - ampak sem malo po vezah prišla noter) in mi je ena zdravnica, lepotna kirurginja iz Maribosrke bolnice fuuulll lepo naredila. Danes se skoraj čisto nič ne pozna.
Kar se tiče tega ali imaš znamenje ki ti vn štrli ali pa znamenje ki je na povrhju kože - oz v isti liniji, ti ga v vsakem primeru izrežejo okoli in potem kožo skupaj zašijejo.
Je pa poenistrani verjetno to da ga greš izrezat res boljše, ker ti dajo znamenje tudi na test rakavosti, za tiste odstranjene z laserjem ne vem - ali dajo a ne.
je pa res, da ni priporočljivo nekaj časa močit - samo to pomeni močit v tem smislu, da bi se npr namakle v kopeli ali pa šle kopat v bazen, če si npr samo obraz umiješ ali pa greš tuširat si ga pač prekriješ s takim flajštrom, ki ne prepušča vode in je vse cool
Aja pa še to - za vse tiste, ki ste na tem da bi šle odstranit, nič ne boli, samo pikica, ko ti dajo inekcijo čisto malo
Everyone has a photographic memory, some just don`t have film...
Threads: 0
HEYLA
Am men se ta ideja z odstranjevanjem znamenj ne zdi gih najbol.
Predn nardite kej tazga se morte zavedat posledic.
Ena življenska izkušnja:
Od prjatlce mami si je dala odstrant znamenje, pa je blo pol use cool sam čez neki cajta so pa ugutuvil da je iz tega ratu rak.
Čez leto dni smo že svečke pržigal.
RES DOBR PREMISLTE KAJ DELATE!!!
Pa saj zato pa gres k strokovnjaku, pa on to pogleda pa rece, a je dobro odstranit al ne. Tista znamenja, ki so reskirana, se dapotem tako ali tako v analizo, tako da ce bi blo karkoli narobe, zves takoj in lahko takoj tudi ukrepas. Ce se ji je nardil rak po odstranitvi znamenja, se bi ji najbrz nardil tudi, ce si ga ne bi odstranla.
Threads: 389
Potencialno rizična znamenja se vedno dajo izrezati, da se lahko opravi histološki pregled tkiva. Pravtako vsako znamenje izrežejo z varnostnim robom, tako da je nemogoče, da pride do poškodbe znamenja in tako možnih komplikacij. Znamenja pa, ki jih dermatolog oceni da so benigne tvorbe, se dajo lepo odstraniti z laserjem. Malo speče, ampak je hitro konec
Threads: 6
Jst mam tok znamenj po telesu, da jih preštet ne morem (razen po obrazu in vratu) in vsako leto jih mam ful več, da jih sploh več ne porajtam. Sem si odstranila ene 5 rizičnih znamenj. Najprej sem bila pri Dr. Kralju, ki mi je odstranil 3 znamenja, 2 na trebuhu, enega na hrbtu in morm rečt, da se samo pri enem vidjo brazgotine (taka mejčkana lojtrca je ostala od šivov). 2 sem pa morala dat odstranit pri plastičnem kirurgu, čakala sem pa samo 1 mesec z napotnico. En znamenje mi je "rasel" na jošku, tako, da se je že z bradavico združil. Ni bil nič posebnega, tak navaden znamenje - 1cm premera, sam je blo rizično zarad njegovega mesta. Plast. kirurg mi je tok dobr naredil, da se sploh ne vidi, da je bilo kaj tm al pa da sem mela sploh kakšno operacijo, čeprav so rekl, da se bo vidl, pa da bom mela čudno bradavico. Nič od tega, ful je dobr.
Threads: 118
pinky.pika Wrote:HEYLA
Am men se ta ideja z odstranjevanjem znamenj ne zdi gih najbol.
Predn nardite kej tazga se morte zavedat posledic.
Ena življenska izkušnja:
Od prjatlce mami si je dala odstrant znamenje, pa je blo pol use cool sam čez neki cajta so pa ugutuvil da je iz tega ratu rak.
Čez leto dni smo že svečke pržigal. 
RES DOBR PREMISLTE KAJ DELATE!!!
moje sožalje. Ampak rak ne rata zaradi odstranitve znamenja.
Threads: 2
Jez imam na obrazu 4 malce večja, izbočena znamenja, ki me motijo že odkar pomnim. 3 so premera 3-4 mm, 1 je malce večje - 5 mm. Želim jih odstraniti, ampak sem v dilemi. Nočem, da se kakorkoli vidi potem na obrazu ( so na precej vidnih mestih). Kako je s tem? Ali bi bil zame primeren izrez ali laser?
Koga priporočate - Bartenjev, Fabjan..? Glede na to, da gre za moj obraz, nočem it kar tako do enega levega dermatologa.
Prebrala sem, da imaš 3 mesece prepoved sončenja. Kaj pa po teh treh mesecih, imajo področja, kjer so bila znamenja odstranjena še vedno svoj pigment ali po sončenju ostanejo bela?
Res NAJLEPŠA HVALA za odgovore že vnaprej
Take my hand, take my whole life too..
Threads: 71
Mene tudi vedno bolj mika, naslednji mesec grem k dermatologu, da mi malo pove kak in kaj. Me je pa ful strah zaradi brazgotine. Samo po eni strani se da brazgotino lažje prekrit s pudrom, kot pa to temno piko.
Za ena znamenja pa še morem na dodatni pregled, ker naj bi bila potencialno nevarna.
Threads: 27
kokoška Wrote:moje sožalje. Ampak rak ne rata zaradi odstranitve znamenja. Hm... Js sm tud že slišala, da odstranjevanje znamenj ni priporočljivo... Če je rizičen itak, sam tko za v estetske namene pa ne.
Mami dela na onkološkem pa je že dost takih primerov vidla. Pa tud pogovrjala se je z zdravnikom, pa je tud potrdil, da obstaja verjetnost nastanka raka.
Threads: 71
Seveda obstaja vrjetnost raka !  Od enega kolega oče si je dal odstranit neko znamenje pod roko in je dobil raka.  Zdaj pa ga ni več...
Je pac treba tut presodit, a te znamenje moti, pa si ga drazis, al ti je sam grdo. Ce je razdrazeno - tk ko sm jih js mela recimo glih tam ko pride pas, alpa kost od modrca - je po mojem pol boljse ga odstranit, ker bo zarad tega vecja verjetnost, da se ti nardi kak tumor, kot ce ga odstranis.
Threads: 2
Jz si jih bom pomoje odstranila na hrbtu, ker so dosti velika in taka čudna in morem pol ful pazit na soncu
Threads: 65
Jaz imam tudi precej. Dve sem si že dala odstranit, eno na vratu (ostala mi je brazgotina in zdaj folk misli, da me je kdo živalsko grizel tam, ja lol no) in eno tam, kjer je rob gat, pri strani (to znamenje mi je bilo ful kjut, samo kaj ko je na takem mestu, da sem nonstop šarila tam).
Razmišljam, da bi dala odstraniti še to nižje od pazduhe, kjer je potem rob modrca.
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso
Threads: 79
Jaz sem si nedolgo nazaj odstranila znamenje na trebuhu. Je bilo kar veliko in izbočeno in me je tudi motilo, ker sem dostikrat zapela ob njega pa tud zarad zdravstvenih razlogov sem ga morala odstranit.
Zdej imam kar vidno brazgotino, so mi rezal in brazgotina je še take rdečkaste barve. na izvide pa še čakam.
Bom pa šla pokazat še znamenje na hrbtu, ker sem enkrat misla, da je mozolj in sem ga ful drgnila stran in imam zdaj na eni stran mal zatrganga in me je strah, da ne bo kaj narobe.
[left]Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.[/left]
Danes sem spet dala 10 znamenj s hrbta, ramen stran. Me vse peče pa boli, ampak se je splačalo
Threads: 253
Pa ti ne ostane nič brazgotinic? Znanka si je odstranila znamenje in ima sedaj dokaj veliko brazgotino.
We must let go to live on.
Threads: 65
Emily Wrote:Bom pa šla pokazat še znamenje na hrbtu, ker sem enkrat misla, da je mozolj in sem ga ful drgnila stran in imam zdaj na eni stran mal zatrganga in me je strah, da ne bo kaj narobe. 
Meni je dermatolog rekel, da to, ko odrgneš ni nič strašnega, ne vpliva na nastanek nevemčesa (sem že pozabila, woops), kot so včasih mislili.
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso
Threads: 130
Jaz imam tudi eno rjavo znamenje zadi kjer se zapira modrc, ampak je na srečo od kože dvignjen samo za kak mm, pa ne moti procesov.
Enega micanega temno rdečega imam na lico in me občasno folk vpraša, zakaj imam stalno ta mali mozolj tam  .
Odstranjevala pa ne bi nič, ker so ipak te pikice male in neškodljive.
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
nimam brazgotinic, le nekaj časa je bela koža tam, kjer je bilo narejeno z laserjem, to je pa vse.
Threads: 82
js amm pa mal večje znamenje na levi strani obraza- že od rojstva in smo hodl že od 3ga leta u belgijo, italijo, nemčijo na usaka 2 mesca na odstranjevanje z laserjem... u belgiji u ahnu (kjer smo začel) so mel slabši aparat in tam sm bla ene 3x pa se mi še kr pozna brazgotina na čelu. pol smo hodl u milano- tut ni blo nezga učinka... no pol pr kakih 5 letih sm pa začela u nemčijo u hanover in sm ful zadovolna kak so mi popravl obraz ker sm mela res krvavo rdeče barve to znamenje.. zj je pa sam še mal rožnato -ko se napudram se pa nč ne vidi.(je pa preglobok da bi mi ga celotno odstranl- v upoštev bi pršla sam plastična operacija to pa js nebi)
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Threads: 38
^^ To si imela verjetno jagodasto znamenje, ki jih imajo nekateri dojenčki že ob rojstvu.
Jaz imam pa na srečo na obrazu samo tri znamenja, od tega sta dva praktično kožne barve, en je pa bolj mini. jih imam pa po telesu več, tako izbočenih kot tudi navadnih flekov. Nimam pa nobenega tako, da bi me motil.
Contented rest, beloved heart's desire,
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)
Threads: 79
Jaz sem nekoč imala dve znamenji ki sem jih dala odstranit. Enga z rezanjem drugega pa z lazerjem.
Ce ti odstranijo z rezanjem se ti bo poznala brazgotina ki bo nekaj krat vecja akot znamenje( jz sem mela kaksen pol cm veliko znamenje, pa brazgotina je velika 2,5cm).
Ko so pa mi odstranili znamenje z lazerjem, pa je blo vse dost bolj enostavno, ker ni blo tok za povijat, ni blo za odstanit sivov, brazgotina je dost manjsa(je majhna in se je skor ne vidi...baje po letu dni skor cist izgine. Nikol pa ne bo cisto iginila ker je vseeno na tistem mestu bil izveden nek poseg) oz. je velika kot je blo prej znamenje.
Glede cene, pa za rezanje ne placas nic, medtem ko za lazer placas. Cena je bila 50eurov.
Vsekakor ti svetujem lazer, ker estetsko je bolj popoven rezultat. In 50eurov, za tako stavr, ki bo ostala celo zivljenje, se jih res splaca porabit.
Meni je tto naredila dermatologinja, ki pa je specijalizirana bolj na estetske stvari.
Solo l'obbedienza dà il diritto a governare.
Threads: 7
Men so pa kirursko odstranili eno znamenje, in sem dobila 3 sive. Ko so mi sive pobrali, je bilo vse lepo in kul, samo ena mala rdeca crtica se je poznala, ko mi je odpadla krasta. ampak problem je sedaj, ko se mi je tista rdeca crtica nekako razlezla in se kat leze narazen, nevem kako naj to drugace opisem. Ima katera predlog, kkao ustavit to??
|