Threads: 1,143
.
Kakšen pa je po sestavi - mislim, navadni so pač kremasti z grudicami, kakšen je pa ta? :clown:
.
“Someone once told me the definition of Hell:
The last day you have on earth, the person you became
will meet the person you could have become.”
- Anonymous
Threads: 2
Ta pa je v prahu;si daš malo na roko,pa mal vode,potem pa si daš gor na obraz,počakaš 5 min al pa malo manj,pa spereš.Seveda pa potem daš gor še kakšno masko in koža kar sije.
Threads: 53
A bi upala napisat sestavine pod temo Sestavine? Če jih niste še.
[center]"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."[/center]
Threads: 2
Sestava:microcrystalline cellulose,talc,sodium lauryl phosphate,soduim laroyl glutamaze,sodium hydrogenated allowoyl glutamate,sodium cocoyl glutamate,sodium lauroyl methylaminopropionate,lauryl betaine,methylparaben,papain
Threads: 1
2 meni najljubša peelinga:
1. Decleor
Phytopeel Natural Exfoliating Cream:
Piling za obraz z glino.
Essential Oils (Marjoram, Lavender, Lemon, Thyme), Extracts (Burdock, Elder, Mallow).
meni najboljši peeling kar sem jih kdaj uporabljala..
naneseš enakomerno na očiščen obraz, pustiš da se posuši (strdi) in "zradiraš" dol.
(potem seveda naneseš masko, kot pri vseh ostalih...)
potem je koža res super.. nikakor pa ne razdražena (kar se mi je dosedaj vedno dogajalo po ostalih peelingih)
Cena pa mislim da nebi smela biti višja kot 5 000 sit; dosti nižja pa tudi ne :S
(se ne spomnim točno)
2. Phytomer
Peeling Vegetal Exfoliant
With natural vegetal enzymes, the gentle nature of this facial peel is great for all skin types including dry and sensitive. The natural enzymes help to break down and remove dead skin cells to reveal brighter, fresher skin. Eliminates impurities and restores radiance .
Brightens and freshens the skin.
Improves skin texture to leave it smooth, soft and glowing.
tudi dost dobr.. namažeš (pač na očiščen obraz) kot kremco..
in po 10-15 min spereš s toplo vodo. (sledi maska...)
Cena podobna Decleorjevemu peelingu.
Dobita se pa oba v mullerju (v tistem pri city parku 100%).
Sem pa sprobala, ker mi je dala prodajalka testerčka od obeh dveh.
Odločla sm se za prvega in še ta vikned grem kupit
Je katera že uporabljala katerega (dlje časa)?
LP
...i'm just a kid...
Threads: 352
kakšna je razlika med encimskimi in mehaničnimi pilingi?kle je bil bl podrobno obrazložen kemični-za mehanskega pa smo rekle samo da je tisti v zrncih.
torej- zanima me bolj podorbne opis vseh 3eh in tudi način uporabe. hvala lepa
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord
Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Threads: 106
Poznamo 3 vrste pilingov:
mehanične
encimske in
kemične pilinge.
Mehanični delujejo s pomočjo mehaničnih delcev, ki razijo kožo, encimski s pomočjo encimov, ki odstranjujejo odmrlo kožo in kemični s pomočjo AHA kislin, ki kožo regenerirajo.
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.
sonchika Wrote:Poznamo 3 vrste pilingov:
mehanične
encimske in
kemične pilinge.
Mehanični delujejo s pomočjo mehaničnih delcev, ki razijo kožo, encimski s pomočjo encimov, ki odstranjujejo odmrlo kožo in kemični s pomočjo AHA kislin, ki kožo regenerirajo. sonchika sori k težim sam full pr pilingih nism podkovana in mi je vse ena španska vas...tko da bi te prosla lepo lepo,če mi lahko še neki razložiš,no
-lej-a mehanični pa ne odstarnjujejo odmrle kože?
-kaj encimi delajo koži?
-in kaj pomeni razijo kožo?
res hvala!
Hare Ram, Ram, Ram
Threads: 78
rea Wrote:-lej-a mehanični pa ne odstarnjujejo odmrle kože?
-in kaj pomeni razijo kožo?
res hvala!
tut mehanični odstranjujejo odmrle celice, lahko pa ranijo kožo, če so delci pregrobi (preveliki, ostri, ipd ... ). razijo pomeni nekak tko kot praskajo, lahko se ti poznajo sledi pol. ampak js morm rečt, da se mi še nič hudega ni zgodilo, so ti delci (ponavad kakšne koščice sadeža) res fino drobno zmlete in ne bi smelo bit panike.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.
“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE.
LEARN.
TRAVEL.
LOVE.
Ti je že Špela vse odgovorila.
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.
Threads: 111
Kako zgleda ta mikrofazer krpica? Al kako se ji reče? Jst sem jo iskala v DMu pa je nisem najdla  A to si samo obraz zmočiš pa ga obrišeš s to krpico al kako?
Pa rabila bi nov piling, sam tisti Artdeco se mi zdi predrag. Kateri je ql?
Rea
, kaj maš ti zaenega swiss - ne poznam spljoh? A mi ga lahko nakažeš? Pa kakšne sestavine ima?
[center]The only thing standing between you and your goal [/center]
[center]is the bullshit story you keep telling yourself [/center]
[center]as to why you can't achieve it.[/center]
[center]Jordan Belfort[/center]
Tisto je ena navadna brisačka z mikro vlakni. Vprašaj prodajalko, kje jih imajo. Stane pa okoli 800 SIT. Taka je kot tiste za brisati prah. 
Dober piling naredi tudi ta krpica, tako da če jo kupiš, ne rabiš kupovati pilinga.
Threads: 111
No ql pol bom pa sam to krpico kupila. A to je samo ena notr? Pa si ti to vsak dan s to krpico umiješ obraz?
[center]The only thing standing between you and your goal [/center]
[center]is the bullshit story you keep telling yourself [/center]
[center]as to why you can't achieve it.[/center]
[center]Jordan Belfort[/center]
tist piling je swiss formula,majo ga v milrju,je bil dobro ocenjen par dni nazaj.
A to krpico vsakič po uporabi umijš z milom?Pa a na krpico naneseš gel za umivanje obraza al kaj?Pa kako poteka čiščenje?A najprej čistilno mleko,pol gel pol pa še ta krpica?
A obstaja več vrst teh krpic-manj+bolj grobe-da vzameš tako,ki ni podobna pilingu,ker res ne bi rada vsakič,ko se z njo drgnem nardila faci piling-
Sprašujm pa zato,ker 1krat me je ena viz. mazala in mi ji rekla,da nej grem v kopalnco si spucat obraz s krpico,k mi jo je dala.Pa sploh ni bla groba-ampak mehka.
Hare Ram, Ram, Ram
Sej ta moja tudi ni groba. Je mehka krpica, ki pa je ravno toliko robata, da dela piling. Jaz si najprej obraz zmočim, si nanj nanesem gel za umivanje, sperem si pa vse s krpico. Pravzaprav obrišem dol gel. (z mokro krpo).
Po vsakem umivanju jo sperem z vodo, včasih z milom, enkrat tedensko gre pa v pravlni stroj brez mehčalca.
pa je zrdavo,da ubistvu vsak dan delaš piling koži?ker recmo moja ne rab tolko čiščenja ker ni res tok mastna in mam filing d abi mi ji poškodvala,zato tud sprašujm,če mogoč obstaja tud kakšna čist čist mehka
Hare Ram, Ram, Ram
rea Wrote:pa je zrdavo,da ubistvu vsak dan delaš piling koži?ker recmo moja ne rab tolko čiščenja ker ni res tok mastna in mam filing d abi mi ji poškodvala,zato tud sprašujm,če mogoč obstaja tud kakšna čist čist mehka
enkrat na teden maš peeling čisto zadosti.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE.
LEARN.
TRAVEL.
LOVE.
Rea, res je, da je piling dovolj enkrat tedensko. Krpica ni ekvivalent pilingu, ker je bolj nežna. jaz jo uporabljam skoraj vsak dan in ni problemov.
sonchika Wrote:Rea, res je, da je piling dovolj enkrat tedensko. Krpica ni ekvivalent pilingu, ker je bolj nežna. jaz jo uporabljam skoraj vsak dan in ni problemov. hvala!
spomnla si em na rado iz bara,k sm jo enkrat vidla,kako si je obraz,pol k je pršla dam spucala sam s tisto krpico je podrgnla ene 5krat in to je blo to  kr mal čudn a ne?!mislm,da je kr na ves make up napalila s tisto krpico in sam to nardila....
Hare Ram, Ram, Ram
Ene 5x je pa res malo malo. Je pa res, da tudi MU spuca.
Threads: 10
rea mal bol "strokovno" razloženi pilingi:
- mehanski s trenjem trdnih delcev ob odmrle celice odstrani le-te
- v encimskem encimi na koži delujejo keratolitično kar pomeni da raztaplajo keratin, ki pa je v odmrlih celicah
- v kemičnem so pa aha (alfa hidroksi kisline-rečejo jim tudi sadne kisline), ki na koži tudi delujejo keratolitično ampak so bolj agresiven kot encimi, zaradi tega se uporablajo te pilingi med drugim tudi za regeneracijo kože-obnavljanje kože (recimo gube, manjše brazgotinice)
lp, Martina
.
Jaz pa sem si pravkar naredila piling obraza z Olive Branch-om in malo sem dodala kave (Illy  ) - božansko!!! Sedaj pa si bom še malo kave usula v Flying Fox (in to oboje premešala v eni skodelici) in si nardila piling telesa.
.
- Anonymous
pol un k pride k teb na kavo rečš,sam mal!!! grem po tuš gel,pa precediš pa nardiš kavo  sj se hecam
Hare Ram, Ram, Ram
.
hehe, rea. Probaj, boš vidla, kak je fajn!
.
- Anonymous
kakšna je razlika med čistilnimi maskami za obraz, ki vsebujejo glino in peelingom za obraz?
LIVE.
LEARN.
TRAVEL.
LOVE.
|