Sedajle bo kmalu čas za sajenje, zato osvežujem temo. Jaz do sedaj nisem nikoli imela nekega pretiranega opravka z vrtom, priznam. Ampak sedaj se mi je pa ful zaluštalo, da bi si par stvari posadila.
Na prvem mestu so to začimbe - bazilika, drobnjak, timijan, majaron, rožmarin, origano. Ima katera kakšen poseben nasvet? Sploh ne vem kako točno bi se tega lotila - ok valda, kupiš pač sadike in posadiš, ampak a so kakšna posebna pravila glede prostora, ki ga potrebujejo naštete začimbe (če se recimo dosti razrastejo), glede vrste zemlje, glede gnojenja in te zadeve? Saj vem, da se najdejo kakšni podatki o tem tudi na netu, ampak rada še iz prve roke izvem kakšen nasvet.
Posadila bom še pelate (z mojim jih zelo rada uporabljava za omake) in pekoč čili (ga bom vzgojila, posušila sadeže, jih zmlela in uporabljala kot začimbo - to bo presenečenje za fanta, on ima ful rad čili. Tudi če bo videl to rastlino, mu bom natvezila, da je to okrasna paprika al neki, itak ne bo vedel. Vsaj mislim, da ne

).
Aja pa mogoče bom še lubenico vzgojila. Enkrat smo jo imeli doma, samo ni bila preveč sočna in sladka. Bom malo pobrskala po spletu za nasveti.