Sladoledi
Posted 24 March 2005 - 09:15 PM

Če hočeš pa bolj osvežilen sladoled (nekaj podobnega kot ledenka) pa zmešaš sadje z malo soka (recimo pomarančnega) in daš potem tisto zmrznat.
Posted 24 March 2005 - 10:33 PM
Posted 12 July 2006 - 01:34 PM

1,5 dcl mleka
2 dcl sladkorja
1 paket šlag kreme
1/2 l sadja (zmixanega- js sm dala maline

1 kisla smetana (tamala)
zmixaš mleko sladkor in šlag kremo da nastane bl penasto pa dodaš smixano sadje + kislo smetano pa zamrzneš...
to je to

Posted 14 July 2006 - 07:52 PM

drugače mamo pa tudi mi neko mašino, smo ga parkrat nardili in je bil njami, ampak kaj ko se nobenemu ne da

Posted 15 July 2006 - 12:02 PM
Posoda mora biti mrzla, imamo jo v zmrzovalniku, potem damo zmes za sladoled v posodoin damo mašinček gor. Potem pa ta mašinček to zmes meša v posodi in zmes se strdi. To je to.
Sladoled pa mama naredi tako, da zmečka sadje, doda malo mleka, smetane ali jogurta in malo sladka. To je to. Sladoledi pa so božanski.
Posted 26 July 2006 - 06:43 AM

Posted 06 April 2007 - 10:12 PM
Sadni sladoled iz tofuja
Potrebujete:
250 g tofuja,
2 banani,
1 limono iz ekološke pridelave,
2 dcl sojinega mleka,
2 žlici trsnega sladkorja,
1 žličko vanilje,
1 ščepec cimeta.
Vse sestavine zdrobite v multipraktiku, zmes spravite v primerno posodo in jo nato za pet ur položite v zamrzovalnik. Zmes vmes večkrat premešajte, da ne nastanejo grudice.
Po sestavinah sodeč se mi zdi nizkokaloričen.
Posted 06 April 2007 - 10:28 PM

Posted 15 April 2007 - 03:54 PM
Jst zmiksam banane in mleko (fajn je, ce je on bolj masten - 3.6 al kolk), dam dost kristalnega in vanilijevega sladkorja, mora nastat fino gladka in gosta zmes, potem pa vlijem v take modelcke za lucke ... pride super dobro.
Jaz imam najraje bananinega, lahko se pa v bistvu da katerokoli sadje ali pa čokolada, kokos ... možnosti je veliko.

Če hočeš pa bolj osvežilen sladoled (nekaj podobnega kot ledenka) pa zmešaš sadje z malo soka (recimo pomarančnega) in daš potem tisto zmrznat.
sem po tem "receptu" probala bananinega...pa mi ni ravno uspel (no, saj tako zelo slab ni bil)...sumim, da zaradi tega, ker sem uporabla riževo mleko (zaradi moje fucking mlečne alergije)
mi je pa toliko bolj ratal pomarančni...samo sok iz+ztisnjenih pomaranč, izdatno sladkan...in je noro dober

Posted 04 May 2008 - 07:00 PM

Hvala!
Posted 04 May 2008 - 09:00 PM

Posted 04 May 2008 - 09:05 PM

Posted 04 May 2008 - 09:07 PM

Posted 05 May 2008 - 07:53 AM

Posted 05 May 2008 - 09:33 AM
Enivej, supa dupa dobr sladoled mi je hoferjev vanilijev, taka ogroooomna banjica sladoleda, pa s pravo vanilijo, ne uno nategovanje v smislu čisto rumenih kao vanilijevih sladoledov, kjer noter vržejo aromo in barvila, ta je bolj blede barve in se poznajo pikice vanilijevega stroka. Sej tudi piše na sladoledu burbon, se mi zdi. Skratka sladoled je že sam po sebi božanski, ga daš ene par kepic v mikserja, pol pa not velik zmrznjenih gozdnih sadežev (jih tud hofer drži, so isti kot od Ete sam čist bolj poceni. Heaven.

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 05 May 2008 - 10:40 AM

Z njihovimi zmrznjenimi malinami je tudi zelo dobr
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 05 May 2008 - 02:24 PM

Zgleda pa nekako takole:

Posted 05 May 2008 - 04:22 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users