Idejo za to temo sem dobila v bistvu že včeraj ob pogovoru z eno super punco (blush). Namreč, zanimivo je opazovati druge in tudi sebe, kako se dejansko začnemo spreminjati, ko stopimo v neko (resnejšo) zvezo. Seveda ne mislim zdaj na to, da bi morali zavreči nekako vso svojo identiteto, vse to, kar smo... ampak tako, zagotovo postanemo vsaj malo drugačni, se spremenimo - to je tudi odvisno od tega, kaj in kako čutimo do trenutnega partnerja in kakšen je on sam, a ne. Nekateri se spremenijo v negativno smer... ne vidijo več ničesar drugega, kot svojega partnerja... niso sposobni več sami funkcionirati, razmišljati s svojo glavo, se povsem podredijo partnerju... nekateri postanejo ful posesivni, nasplošno bolj zamorjeni, itd.
In sedaj me zanima, kako ste se vi spremenili v sedanjem razmerju ali pa v katerem prejšnjem, omembe vrednem zaradi dobrih ali pa tudi slabih strani? Jaz pri sebi opažam, da sem definitivno se spremenila v odvisnosti od razmerja, ki sem ga tisti čas furala... v prejšnji zvezi (kjer sem postajala čedalje bolj pasivna, izolirana od množice, zagrenjena, sitna, razdražljiva), predvsem pa v sedanji. Opažam, da mi sedaj ni problem prisluhniti tudi njegovemu mnenju in ne skos na vrat na nos forsirati svojega, velikokrat dati njegove želje pred moje. Zmožna sem dialoga in nasploh kooperativnosti, ki daje izjemne rezultate. =) Postajam tudi bolj vedra, bolj tudi hodim v naravo in opazim njene čare in te reči, hehe. Imam resen cilj nekaj naredit iz svojega življenja in sploh si upam pogledati v prihodnost in nekaj vidim.
Nekako v vsem tem nesmislu vidim nek smisel - kar prej nisem nikoli, ker mi je blo vse nesmiselno, bila sem tudi izredno pesimistična (sicer sem to še sedaj, ampak vseeno ne več v takšni meri) in sploh bolj ali manj vegetirala v svojem črnem svetu. Ne pravim, da me je on rešil pred mojim potopom, haha, ampak zagotovo je moje življenje z njim precej lepše in tudi jaz sem si sedaj precej bolj všeč in lažje zhajam sama s sabo.
ps: aja, pa prvič v medli obliki "občutujem", kaj je to ljubosumnost, hahaha.
No, razpišite se, pričakujem pestro in ognjevito debato.