Jump to content

Photo

KNJIGA: TEDEN PRI TETI VANESSI

• Please log in to reply
5 replies to this topic

Poll: A VAM JE KNJIGA VŠEČ? (9 member(s) have cast votes)

1. DA (6 votes [66.67%])

Percentage of vote: 66.67%

2. NE (3 votes [33.33%])

Percentage of vote: 33.33%

Vote Guests cannot vote

#1 ŠRČK

ŠRČK

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 106 posts

Posted 28 August 2006 - 01:34 PM

No če kero zanima loh usak dan prebere en odlomk knjige k sm jo sama napisala. Ful jo hočem izdat sam k nevem kuko pa še nevem če je dobra. Maj prečikirejte pa jo ocente.Kle je prvi odlomk:

PRIHOD

Vozila se je po avtocesti. Njen očka Samuel je še vedno dirkal po cesti in prehiteval vse, ki so imeli slabši avto kot je bil njegov zlati peguot, ki ga je imel rad kot svojega najboljšega prijatelja. Debbie ga je vprašala »ati kdaj bova prišla?« Samuel ji je odgovoril »sprašuješ, kot da si prvič v Cainewoodu. Kmalu bova tam.« Bila je srečna. Končno je končala sedmi razred (s prav dobrim uspehom) in sedaj gre na počitnice k teti Vanessi. Ampak njene teta Vanessa ni teta pri štiridesetih, obilna in s kopico otrok okoli sebe. To je bila lepa in mlada ženska pri petindvajsetih z lepim stanovanjem in dobro službo. Debbie je komaj čakala, da prispe. Vanessa ji je vedno znala popestriti počitnice. Ampak Debbie se je žrla z veliko problemi in dvomila je, da ji bo to letos uspelo. Bila je zamorjena najstnica. Imela je mozoljčke, ni še imela fanta in bila je zadržana. In tako sta z očkom končno prispela na parkirišče. Očka je plačal parkirnino, nato pa sta peš odšla do starinske hiše v centru mesta, v kateri je bivala njena teta. Čeprav je hiša od zunaj zgledala stara in prav nič urejena, je bilo Vanessino stanovanje presenetljivo lepo opremljeno. Teta je bila prava pojava. S lasmi spetimi v figo, oprijeto majčko brez modrčka in s kumaricami na obrazu je bila pravo nasprotje tisti urejeni ženski, ki jo je Vanessa poznala od njenih obiskov. »ojla!« je zavpila in najprej objela Samuela in nato še Debbie. «pričakovala sem vaju! Pridita noter! Pokazala vama bom moj novi LCD televizor!« Ponosno je pokazala novi lepi televizor, nato pa Debbie poslala v sobo za goste, naj si pripravi vse potrebno, Samuelu pa skuhala kapučino. Debbie je slišala smeh atija in tete Vanesse, ko sta se šalila in spremljala nogomet. »Toooo! Brazilija je dala goool! » je iz dnevne sobe zavpila njena teta. Njen brat pa je brezskrbno pripomnil «Boš videla, da bo na koncu zmagala Francija« Zvenela sta tako srečno, da je Debbie kar zabolelo pri srcu. Ko bi le ona lahko bila tako srečna. Ampak bila je zamorjena, preprosto ni mogla pozabiti na vse probleme ki jih je imela. Zaljubljena je bila v Lennija, svojega sošolca, on pa je ni niti opazil, s najboljšo prijateljico Jodie je bila skregana, imela je mozolje, vsi so jo zafrkavali, da je grda in še mami in oči sta ji nenehno težila. Bila je zelo žalostna in tako se je veselila tega tedna, ko bo lahko pozabila na vse te probleme in se vsaj malo pozabavala s svojo temperamentno teto. Zlagala je svoja oblačila v prostorno omaro. Ker je bila omara že odprta, ko je prišla, ni mogla videti, kako lepo opremljena je soba. A ko je v omaro zložila obleke, jo je zaprla in kar sapo ji je vzelo, ko je videla kako lepa je soba. Doma ni bila navajena tega. Zakonska vodna postelja, velika okna, slike, nočne omarice z starinskimi svetilkami in velike zavese iz svile. Njena mama se je vedno trudila, da je kupila poceni a vendar moderno pohištvo. A teta pa je nekaj sob imela opremljenih v starinskem stilu, nekaj pa v modernem. »Saj ji je lahko, ko pa ima kar visoko plačo, pa še njen fant je nogometaš!« je pomislila Debbie. Potem jo je prešinilo »njen fant. Bog ve, kakšen je. Gotovo je lep. Kot Lenny, ko bo odrasel. Temen, velik in nabit.« Komaj je čakala, da ga vidi, čeprav jo je bilo strah, saj ni vedela, kako naj se obnaša, je vedela, da jo teta razume in bo naredila tako, da ji nebo neprijetno. Odšla je v dnevno sobo k teti in očku, ki sta še vedno spremljala nogometno tekmo. V dnevno sobo je morala skozi kuhinjo. Bilo ji je všeč, da je bila dnevna nižje za tri široke stopničke kot kuhinja. To je ponavadi gledala v filmih ali v mehiških nadaljevankah. Očka in teta sta jo komaj opazila, tako sta bila v nogometni tekmi. Za razliko od tete in očka Debbie ni marala nogometa. Vedela je le, da njen ati navija za klub Real Madrid in državo Francijo, teta pa za klub Barcelono in državo Brazilijo. Komaj je čakala, da se tekma konča. Nestrpno je jedla jaffa cake piškote in gledala postavne nogometaše, ki so se podili za žogo. Brazilci v rumeno zelenih dresih so se ji zdeli veliko bolj simpatični, kot Francozi v belih dresih. In končno se je tekma končala. Izid je bil 2:4 za Brazilce. Teti je šlo od zadovoljnosti kar na smeh. »no, no! Pa so naši enkrat zmagali! Lalallalallaa!« je zafrkavala atija, ta pa jo je prijateljsko boksnil v ramo. Bila sta kot dva otroka. Večkrat, ko je Debbie opazovala atija, teto Vanesso in teto Kate, se ji je zdelo, da je teta Kate atiju in Vanessi kar malo odveč, saj je bila zelo resna, njen ati in Vanessa pa sta bila večna otroka. In tako se je očka kmalu odpravil. Preden je šel, je naredil puncama rahlo pridigo »Vanessa, pazi na Debbie, Debbie ti pa teto ubogaj. Bom že izvedel, če si ji nagajala.« Debbie in Vanessa sta mu pomahali v pozdrav, nato pa je teta Vanessa vprašalo Debbie »No lepotička, kaj pa bi sedaj rada počela?Meni že pošteno kruli. A greva nekaj pripraviti za jest?« Debbie jo je veselo pogledala in ji odvrnila »Ja lahko.« Teta se ji je zasmejala in ji odvrnila «ko sem bila jaz tvojih leta je fraza ja lahko pomenila: JAAAAAAA!« Debbie se je nasmehnila in se v sobo odšla preoblečti v trenirko, teta pa je v veliko posodo nalila vodo in vanjo dala špagete. Ko je voda zavrela, je teta na štedilni uri nastavila čas na deset minut. Rekla je Debbie »no jaz se grem le na hitro stuširat, verjetno bom prej kot deset minut ampak za vsak slučaj ti povem, da odstavi špagetke, če ne bom prej. Debbie ji je seveda pritrdila in na televiziji poiskala MTV. Vedno, ko je imela kaj časa, je gledala ta program. Rada je gledala HIP HOP in R&B videospote, z vsemi temi lepimi ženskami in nabitimi mulati. Teta je prišla iz kopalnice vsa nasmejana in rekla Debbie »Uuuu! A tudi ti rada gledaš MTV? Jaz sem ga v tvojih letih gledala, kamorkoli sem šla na obisk, saj ga
doma nismo imeli. Vanessa je iz plošče odstavila špagete, jih precedila in v ponev nalila Barilla bolognese ragu, ki ga je imela zelo rada. Jedli sta kar v dnevni pred televizijo. Teta ji je pripovedovala o Zolleyu, njenemu fantu. Debbie je izvedela, da ja temen in da je zelo prijazen. Teta je vprašala Debbie »Kaj pa bova jedli jutri? Kaj imaš rada?« Debbie ji je odvrnila »Rada imam vse.« Teta se je zasmejala in ji odvrnila »Ta pa je dobra.« Pogledala jo je in ji resno rekla »No, ali ti to kaj pomaga: ne maram vampov, rib s kostmi in starega masla, rada pa imam kalamare, solate in govedino v omaki.« Debbie ji je presenečeno odvrnila »Enako kot jaz!« »No v redu. Jutri bom kosilo skuhala še jaz, večerjo pa ti. Za kosilo bom pripravila slastno kraljevsko solato. Boš videla, kako je dobra. Moja specialiteta. Bova šli po moji službi v trgovino. Ti pa pojdi zjutraj v trgovino po nekaj Whiskasov za mojo Barco. V shrambi imam le še ena majhno konzervo.« Debbie ji je odvrnila »V redu, bom kupila. Kdaj pa prideš iz službe?« »Ta teden delam dopoldne. Pridem okoli dveh.« Debbie je dobro pogledala teto v obraz. Njene velike zelene oči so jo živahno gledale. Njen raven nos se je nenehno dvigal in spuščal, saj so se njene debele ustnice nenehno pačile. Z zobmi si je grizla spodnjo ustnico, jezik si je dajala pod svoje bleščeče bele zobe. Bila je njene vzornica. Tako pozitivna in samozavestna. Ja, takšna si je hotela biti, ko odraste. Ne kot Beyonce ali Amerie ali Britney ampak kot teta Vanessa. Debbie in Vanessa sta odšli v dnevno sobo, gledali MTV, National geographic, Vivo in Discovery, nato pa obe odšli v spalnici in utonili v globok spanec.
  • 0
če gre kdo na sred. tur. šolo u radovlco alpa kerga pozna k gre ke nej me upiše na msnju!

#2 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 29 August 2006 - 09:59 PM

Kje je zdaj drugi del? Me je začelo zanimat... biggrin.gif
  • 0

#3 ŠRČK

ŠRČK

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 106 posts

Posted 29 August 2006 - 11:12 PM

ewo drug del
(1) DAN: LEPOTA

Vanessa si je zaspano pomela oči in pogledala na digitalno uro na omarici. Ura je bila dve minuti do osmih. »Ravno prav.« je tiho rekla, postlala svojo posteljo, iz omare vzela oblačila in odšla v kopalnico. Oblačila je pustila tam, sama pa odšla v kuhinjo in na štedilnik pristavila mleko za kapučino. V kuhinjo je vstopila Debbie. Teta jo je debelo pogledala in rekla »Kaj pa ti tu tako zgodaj? Ura je šele osem.« Debbie ji je odvrnila »Vem. A jaz nikoli ne spim dolgo.« Teta se je nasmehnila »Jaz tudi ne.« Debbie je pogledala teto Vanesso in ni si mogla kaj, da se nebi nasmehnila. Oblečena je bila v rumeno pižamo, nasmejano kot vedno in njeno kodri so ji švigali na vse strani. »A veš, da sem si včeraj kupila parfum Naomi Cambpell Cat deluxe? Povonjaj.« je rekla Vanessa in Debbie nastavila svojo roko pod nos. Debbie je vzdihnila »Mmmm, kako diši. A ti je Naomi lepa? Meni je.« Teta ji je odvrnila »Ja seveda je lepa. Joj, a sem ti že povedala, da sem tudi jaz vsakega spraševala, ali ti je ta lepa, ali ti je ta lepa? Mami pa me je vedno nadirala, češ da lepota ni vse. Saj sem vedela, da to ni vse, a pač so me zanimali različni okusi, kar se tiče lepote.« Debbie ji je odvrnila »Pri meni je enako. Le še z mamo Zalio se lahko pogovarjam o tem. In seveda s tabo.« Teta ji je rekla »Ko sem bila jaz tvojih let, sem sama zase mislila, da sem grda.« »Ti, grda! Kaj pa ti je bilo?« jo je presenečeno vprašala Debbie. Vanessa je zajela sapo in se pripravila na dolg govor »Malo pred tem sem zase mislila, da sem najlepša, Bila sem srečna. A kmalu sem opazila, da me ne osvaja skoraj noben fant, razen izjem. Pol dneva sem preživela pred ogledalom in se čudila, zakaj me noben ne osvaja, ko pa sem tako lepa. Kmalu pa se je nek popularen fant ogrel za mojo najboljšo prijateljico in name so začele padali opazke kot so: »Ali je tebe sploh kdo že osvajal?« ali »Catrina je lepa, ti pa ne.« enkrat pa tudi »Nikoli ne boš imela fanta.« To me je zelo užalostilo in v ogledalu nisem več videla lepega dekleta temveč grdo najstnico.« Debbie jo je pozorno poslušala, nato pa jo vprašala » A Catrina je bila tvoja najboljša prijateljica?« Vanessa ji je odvrnila »Ja. A kmalu sva se sprli. Zaradi tiste pripombe da je Catrina lepa, jaz pa ne, sem se z njo začela primerjati. Gledala sem svoje rjave kodre in njene blond ravne lase. Svoje velike zelene oči in njene modre oči mandljaste oblike. Njen majhen vendar širok nos in svoj raven nos. Njene normalne ustnice in moje debele. Njeno vitko postavo in moje obline. Njeno svetlo in mojo čokoladno polt. In tako sem mislila, da je ona lepotica, jaz pa zver. Ampak motila sem se. Nekega dne na zabavi me je iz te žalosti rešil Zolley. Kot vedno sem sedela na kavču in jedla čips, ko se je poleg mene usedel Zolley in mi šepnil na uho »Si najlepša od vseh tukaj, vendar si žalostna.« Jaz sem se le zasmejala, moj drugi prijatel Garney pa je prišel mimo in mi rekel »Čeprav imaš dobre joške, se skriješ pred Catrino. Mislila sem , da se bo Zolley umaknil ampak on vstal in rekel Garneyu »Ja je lepša, če so ti všeč antipatične barbike.« In tako sem začela verjeti v to, da nima vsak fant enkega okusa, ampak so nekaterim všeč tudi takšna dekleta, kot sem bila jaz. In od takrat sem srečna. In ta moja sreča se kaže v tem da se smejem in izžarevam pozitivno energijo. In zato sem lepa. Ko sem pa prišla v srednjo šolo, sem pa pri fantih začela zbujati kar precejšnjo pozornost. In tako nikoli ne bom pozabila, da je lepota v tem, da si zadovoljen s samim s sabo. In to dosežeš tako, da verjameš vase.« Debbie je teto zavzeto poslušala, nato pa jo vprašala »A torej ti hodiš z Zolleyem od takrat?« Teta se je nasmehnila in ji odvrnila »Ne! Pred tremi leti je prišel v Cainewood, ker je dobil pogodbo z nekim klubom in takrat sva začela.« Debbie ji je rekla »Aha. Veš tudi mene skoraj noben fant ne osvaja in zase mislim, da nisem ravno lepa… no, da sem grda.« Teta jo je objela in ji rekla »Veš popolnoma te razumem. Vsa ta lepa dekleta na MTV-ju, in v revijah, tvoje prijateljice, ki so tako drugačne od tebe. Ampak verjemi mi, ko boš odrasla, ne boš več hotela imeti takšne lase, kot jih ima ona, takšen nos, kot ga ima ona ampak se boš zadovoljila sama s sabo in sama sebi boš lepa. Tako je bilo pri meni.« Debbie je sedaj razumela pomen prave lepote. Seveda vsi pravijo pomembna je notranja lepota. Saj je, a v današnjem svetu ima veliko večji pomen zunanja. Če si vesel in srečen, pa lepoti izžarevaš. Vanessa je naredila še zadnji požirek kapučina, nato pa se odpravila v kopalnico stuširat, oblečt in naličiti za službo. Debbie je počakala, da se je njena teta stuširala in oblekla v običajno top majčko iz elegantnega materiala, bež elegantne kapri hlače, na hlače si je dala tenak zlat pas, obula pa je rjave ovalne salonarje z visoko peto, ki so na sredini imele zlato zaponko. Debbie je presenetil njen način ličenja. Na obraz si je nanesla tekoči puder, si na lička nanesla malce rdečila, trepalnice si je poudarila z maskaro, ustnice pa z prozornim glosom. Njene afriške kodrčke je spela v čop, na ušesa pa si je zapela velike okrogle zlate uhane. Rekla je »Lahko delaš, kar hočeš, samo u trgovino prosi pojdi za Barco. OK?« Debbie je pritrdila in pomahala v slovo svoji teti, ki je pograbila svojo zlato torbico in odšla v službo. Debbie je skozi teraso opazovala svojo teto, kako se je v svojem rumenem peguotu 206 cc odpeljala po cesti. Avto je bil tako otročji. Bil je rumen in na njem so bile narisane oranžne, zelene in rdeče rožice. Ta avto bo teta kmalu prodala. Debbie je začela brskati po svoji omari, da bi videla kaj naj obleče. Njena oblačila so bila precej nezanimiva. Odločila se je za navadno rumeno top majčko in kavbojke ter odšla v trgovino. V trgovini je kupila nekaj vrečk Whiskasa ki jih je Vanessa vedno kupovala svoji mački barci. Barca je bila lepa dolgodlaka muca z rumenimi očmi. Ravno zaradi njenih oči ji je Vanessa vedno kupovala rumene ovratnice »da bo v stilu« se je rada pošalila. Debbie je odšla iz trgovine in se usedla na klopco, da bi pojedla čokoladico k si jo je kupila. To je bila njena razvada. Ko se je vrnila domov je gledala MTV in kar verjeti ni mogla kako hitro je minil čas in se je na vratih pojavila Vanessa. V rokah je držala mapo in Debbie jo je vprašala, kaj ima. Vanessa ji je odgovorila »neke reklame za obisk turističnega kraja moram pregledati.« Debbie je pogledala Vanesso v obraz. Njena koža je bila zelo lepa. Vprašala jo je »Kaj uporabljaš da imaš tako lepo kožo?« Vanessa ji je odgovorila »nič posebnega sam h kozmetičarki hodim vsak mesec.« Debbie ji je odvrnila »tudi jaz bi rada hodila ampak pravijo da imaš po tem samo še več mozoljev.« Vanessa se je nasmehnila in povedala »tako pravijo ampak ni res, Tudi jaz se v tvojih letih borila z mozolji in nisem zaupala kozmetičarkam ampak nekega dne me je Kate preprosto zvlekla v salon. In koža je bila kmalu lepša, samo na začetku so bile na obrazu rdeče pike.« Vanessa se je odločila da bo poklicala kozmetičarko in Debbie naročila na čiščenje kože. Medtem ko je Vanessa klicala pa se je Debbie tuširala v tetini prostorni kopalnici. Vanessa je vedela, da je Debbie že lačna zato je pripravila okusno kraljevsko solato in ji pri večerji zaupala »Naročila sem te na čiščenje kože pri moji kozmetičarki.« Debbie je bila srečna. Vedela je da je njena teta dobra ni pa si predstavljala da je skoraj popolna. Po večerji je Debbie pomila posodo, Vanessa pa pregledala reklame za službo. Kasneje sta v dnevni brali knjige:
Vanessa Mary Higgins Clark, Debbie pa nek najstniški roman. Vanessa se je še pred Debbie odpravila spat, Debbie pa kmalu za njo.
  • 0
če gre kdo na sred. tur. šolo u radovlco alpa kerga pozna k gre ke nej me upiše na msnju!

#4 *tinchy_ka*

*tinchy_ka*

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 773 posts

Posted 29 August 2006 - 11:34 PM

pa fajn je tale zgodbica biggrin.gif biggrin.gif ....
  • 0
YoU GoT To KeEp YoUr HeAd Up, EvEn WhEn RoAd Is HaRd, NeVeR GiVe Up!

#5 ŠRČK

ŠRČK

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 106 posts

Posted 30 August 2006 - 09:30 AM

sej dons zvečer tut tretji del pride biggrin.gif
  • 0

#6 žeula

žeula

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1613 posts

Posted 11 September 2006 - 09:49 PM

Hočmo nadaljevanjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... biggrin.gif ŠRČK, ne nas mučettttttttt..... proooosmmmmmmmmm biggrin.gif
  • 0
Vedno sem čutila, da je trenutek, ko se zjutraj zbudiš, lepši od vseh 24 ur. Misliš si, da se lahko zgodi karkoli. In dejstvo, da se to skorajda nikoli ne zgodi, sploh ni pomembno. Možnost vedno obstaja.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users