Živite skupaj s partnerjem?
Posted 10 February 2006 - 02:10 PM
Njegovi starši se s tem ne stinjajo vendar verjamem, da jih je še veliko takih, ki živijo pri enem ali drugem partnerju.
Kako je pri vas??
Posted 10 February 2006 - 02:26 PM
Najprej sva bila pol leta v najemniškem stanovanju, da sva prebrodila začetniško fazo skupnega življenja, potem sva si pa kupila svoje miniaturno stanovanje. Sedaj sva skupaj 6 let, od tega že skoraj 4 leta živiva skupaj.
In tudi če bi šla kdaj narazen, se ne bi vrnila k staršem, ker mi svoboda in samostojnost/neodvisnost res veliko pomenita.
Je pa to tudi stvar vsakega posameznika, kako se odloči.
Jaz sem bila obsedena s tem, da grem čim prej na svoje (čeprav mi ni bilo doma prav nič hudega). Ampak zdaj se s starši razumem veliko bolje, kot kadar koli prej.

Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 10 February 2006 - 02:31 PM
Posted 10 February 2006 - 02:35 PM
Njegovi starši se s tem ne stinjajo vendar verjamem, da jih je še veliko takih, ki živijo pri enem ali drugem partnerju.
Kako je pri vas??
A lah sam neki?s čim se njegovi ne strinjajo?A ni pol bl logično,da tvojim kej ni prou,ker sta skoz pr teb&tvojih?
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 10 February 2006 - 02:43 PM
Posted 10 February 2006 - 02:45 PM

Posted 10 February 2006 - 02:47 PM
Mislim, ....
če se vidva tam ok počutita in so tvoji starši pripravljeni pomagat s tem, da vama odstopijo del stanovanja .... zakaj bi to njih motilo.
Naj dajo denar na mizo in bo problem rešen

Samo brez panike, tudi vama bo uspelo!!!!! Upanje umre zadnje!!!!
Put A Kilt On It!
Posted 10 February 2006 - 02:48 PM
Če plačuješ šolnino ne moreš še šparat za flet. Al pa če šparaš za avto ne moreš šparat še za flet, če imaš plačo cca 130 tisoc sit.
Posted 10 February 2006 - 02:50 PM
Mislim, ....
če se vidva tam ok počutita in so tvoji starši pripravljeni pomagat s tem, da vama odstopijo del stanovanja .... zakaj bi to njih motilo.
Naj dajo denar na mizo in bo problem rešen

Samo brez panike, tudi vama bo uspelo!!!!! Upanje umre zadnje!!!!

Posted 10 February 2006 - 02:57 PM

Put A Kilt On It!
Posted 10 February 2006 - 04:16 PM
In sva se preselila v najemniško stanovanje z ugodno najemnino in stroški, jaz sem sicer vedno delala preko študenta, on pa je imal službo.
sam pol sva se po enem letu itak razšla..
Pa me zanima, kako je ta finančna situcija pri tistih, kjer živita oba na domu enega partnerja?
Ali staršem date kaj za to, da v bistvu "preživljajo" (mislim kuhajo, perejo..) oba? In kako gledate na to situacijo?

prosim za čimveč takih odgovorov!
Posted 10 February 2006 - 05:15 PM
Posted 10 February 2006 - 06:01 PM
TiTa, zakaj pa nočeš živet s svojim?

Posted 10 February 2006 - 06:11 PM
1.ker je zato še čas
2.ker hočem da bi šla na svoje, ne pa da bi bla tam pri njih
Posted 10 February 2006 - 06:34 PM
Posted 10 February 2006 - 06:36 PM
1.ker je zato še čas
2.ker hočem da bi šla na svoje, ne pa da bi bla tam pri njih
Aha, razumem.

Posted 10 February 2006 - 06:57 PM
Pa glede na to, da sem e d i n k a (če ne napišem tak, se neki smajli nardi) in sem navajena na ljubi mir mi bo ziher full težko, ko se bom s kom skup vselila in bo nonstop blizu mene...
Nikoli ne bi živela pri njegovih, še manj pri mojih, ker bi se pobili - generacijska razlika je prevelika, pa če ostaneš doma nisi nikoli "gospodar" tak ko bi sam hoto bit, ker ti vedno nekdo za ovratnik diha! Mojadva pa sta taka, da bi se v vse vtikovala.
Posted 10 February 2006 - 07:11 PM
Pa glede na to, da sem edinka in 1) sem navajena na ljubi mir mi bo ziher full težko, ko se bom s kom skup vselila in bo nonstop blizu mene...
2) Nikoli ne bi živela pri njegovih, še manj pri mojih, ker bi se pobili - generacijska razlika je prevelika, pa če ostaneš doma nisi nikoli \"gospodar\" tak ko bi sam hoto bit, ker ti vedno nekdo za ovratnik diha! Mojadva pa sta taka, da bi se v vse vtikovala.
no, js ne živim s partnerjem, ker ga ta moment nimam, me še dolga pot čaka, da bom pripravljena dejansko s kom skupaj živet ... bi se tu strinjala z metuljčico (pod 1), da mi bo težko, čeprav nisem eedinka, ampak se mi zdi, da ko bo človek, za katerega se bo vredno malo potrudit in se prilagajat, bom pripravljena tut na kak kompromis. niti podrazno pa se ne mislim samo jaz prilagajat, takorekoč asimilirat. oba bova to mogla dat skos, če bova hotla so-bivat.
k 2): meni je mam rekla, da imamo dovolj placa, če se en otrok odseli (torej jaz ali brat), da bi se partner od drugega še priselil. ima po svoje prav, placa je dovolj, ampak ... ne bi se glih pobili, ampak ... meni se zdi skoraj logično, da če bi prišlo do kakšnih trenj, da bi se za partnerja potegnila (če bi mislila, da ima on prav) - no, vsekakor prej zanj/zanjo, kot pa za starše, ker bom konec koncev z njim zaživela, s starši sem že dala skozi tolko in tolko let. nočem pa bit nek razsodnik, pa da se me potem postrani gleda, češ: 'mi smo ti meso in kri, ti pa z njim potegneš' ali, da partner reče: 'kok si pa stara, da še s starši držiš?!' (dobro, to sta rahlo karikirana primera, pa vendarle ... ) sploh pa mi to, da se eden preseli k drugemu domov, ni ustrezno (jasno pa verjetno zaradi financ za prehodno obdobje skorajda nujno) .... ne vem, nekak mi ni feeling, da živim s partnerjem, če lahko starši bodisi od enega ali drugega pridejo do naju takorekoč v pižami in copatih, v vsakem momentu dneva ... mislim, sej vem, da majo tok zdrave pameti, da ne bi kar tako iz lepega vdirali, ampak vseeno ... je rahlo moteče. je še zmeri nek večji feeling kontrole ...
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 10 February 2006 - 10:51 PM

There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 11 February 2006 - 12:47 AM
Zdaj pa sva si začela rihtat papirje za prizidek pri njemi doma, v nekaj dneh morava oddati idejni načrt za zavod za kulturno dediščino (tako da zdaj sem stalno v tem - imava en kup omejitev kljub temu da bo veliko 150 m2

Moji bi želeli da bi bila pri nas doma, ampak že zdaj se stalno nekaj kregarim z očetom tako da......ni šans, moram povedat da me mama vsaj malo podpira v tem.
Kar se tiče pa prispevkov, jaz dajem našim vsak mesec 20.000 sit + plačam siol + špeža ali dve.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users