Jump to content

Photo

doma narejeni umetni nohti

• Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 romy

romy

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 137 posts

Posted 12 October 2004 - 12:39 PM

LEp pozdravček. Ker imam težave s tem, kako si doma podaljšati nohtke, se obračam na vas. Pre desetimi leti mi jih je podaljševala kozmetičarka in sicer s kolekcijo Orly, in sem bila s tem zelo zadovoljna. Po več letih sem se zopet spomnila na to, ker pa sem po novem precej oddaljena od mesta, prav tako imam dva mala otročka, nohte pa obupno slabe, bi si, glede na to, da nimam časa, rada nohte delala sama doma. Poizkusila sem že s kompletom Art deco, pa nisem bila zadovoljna. Gel se prehitro lušči in sem jih morala praktično vsak da popravljati. Kaj svetujete? Kje naj nabavim kakovostno kozmetiko. Niti niso tako važne Špičke, važno je, da je gel v redu ter da ne potrebujem lučke za utrditev. Ali Pač? Hvala za odgovor.R.
  • 0

#2 Helena

Helena

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 117 posts
  • Interests:kozmetika in ličenje:-)))))

Posted 12 October 2004 - 02:43 PM

Za umetne nohte ti resnično svetujem, da si vzameš čas in greš do kakšne priznane kozmetičarke, ki zadevo res dobro pozna in obvlada.....

Tiste nohte, ki se jih da kupit po drogerijah ti bodo popolnoma uničli tvoj naraven noht....

Tisti gel se baje strdi, tudi če nekaj časa na soncu počakaš..samo res pazi, če to sama delaš
  • 0
Ženske se ne delijo na lepe in grde, temveč na urejene in neurejene:-))))

Helena

#3 Kim

Kim

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1138 posts

Posted 12 October 2004 - 05:02 PM

in kok te kuštajo tile nohtki za 3 tedne?
  • 0
včasih angel včasih hudič..
spontana,nagajiva,samosvoja,provokativna,energicna,samozavestna,divja..drugačna,povprečja me resnično ne pritegnejo..
jp...postavljam meje svojega ozemlja IPB Image

#4 Jadranka

Jadranka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 412 posts

Posted 12 October 2004 - 06:55 PM

Kozmetična linija Orly ima izdelke samo za naravno nego nohtov. Ali so bili umetni nohti res od Orliya? ermm.gif:

lp J
  • 0

#5 Nadi

Nadi

pametnjakovič

• Root Admin
  • PipPipPip
  • 1921 posts

Posted 12 October 2004 - 08:46 PM

Jadri,

Orly je imel pred leti profesionalno nego nohtov, ampak samo za kozmetične salone. Tako da je možno.

Drugače pa jaz tudi svetujem kakšen kozmetični salon, bolj varno.
  • 0

#6 Nana28

Nana28

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 137 posts

Posted 17 October 2004 - 10:05 PM

Raje pojdi v kozmeticni salon...jest sem tud neki doma probavala sam ni slo in sedaj hodim enkrat na mesec k kozmeticarki da mi cez moje nohte da gel....
  • 0
Vsak dan je nekaj posebnega zato uzivajmo zivljenje...

#7 Jadranka

Jadranka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 412 posts

Posted 19 October 2004 - 07:29 PM

Mogoče bi poizkusila samo z gelom za utrjevanje lastnih nohtov, saj ni nujno, da so rešitev samo umetni nohti. Pojdi v kak salon in se posvetuj kaj je najboljše zate.

lp J
  • 0

#8 romy

romy

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 137 posts

Posted 17 December 2004 - 02:46 PM

No, sedaj pa sporočam, da sem si privoščila manikirni kompletek iz kataloga Quelle izdelovalca Rio (angleška stvar). Vsebuje UV lučko, gel, utrjevalce, pribor ter špičke - umetne nohte. Zadeva stane okoli 30.000, zadošča pa za precej obdelav. Priložena je tudi videokaseta v več jezikih, kjer je natančno opisan postopek izdelave nohtov ter praktični prikaz, navodila pa so tudi v brošurici. Morda bi kdo pogrešil slovenska navodila, vendar gre. Torej, Nohtke sem si uredila, malo dalj je trajalo, ker je pač prvič, najprej sem se lotila ene, potem pa še druge roke, ki mi je malo bolj uspela, glede na izkušnje s prvo roko. Pomembno je, da so nohti lepo spiljeni, nanos gela pa tanek, sicer se ne "zapeče" u redu. Skratka, za vse, ki nimajo časa "letat po salonih" - rešitev v domači sobi!
  • 0

#9 ica

ica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 148 posts
  • Interests:make up

Posted 17 December 2004 - 04:33 PM

Priporočam izdelavo umetnih nohtov Alessandro. Meni jih je naredila neka gospa, doma iz bližine Tacna.
  • 0

#10 Ajša

Ajša

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 177 posts

Posted 19 December 2004 - 01:24 PM

Sem ti mislila predlagat ta komplet iz Quelleta, ker sem ga zasledila v katalogu, samo ne vem pa, kako se obnese.

Ena bivša sodelavka si dela zmeraj sama nohte in ima res lepe. Ok, valjda se vidi, da niso pravi, če jih res podrobno gledaš, ampak so pa za moje pojme super, glede na to, da si jih dela sama. No, ona si kupuje v Douglasu nek komplet za te nohtke.
  • 0
1, 2, 3 come party with me!

#11 Nadi

Nadi

pametnjakovič

• Root Admin
  • PipPipPip
  • 1921 posts

Posted 19 December 2004 - 07:46 PM

Hmm, kakšni so pa nohti po tem ko odstraniš gel?

LP N
  • 0

#12 romy

romy

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 137 posts

Posted 20 December 2004 - 11:06 AM

Gel se spili, seveda ne u živo. Jaz si spilim do te stopnje, kose začne Videti noht, potem pa vzamet acetonski odstranjevalec, da mi ga še malo stopi. Noht le še spoliram ter premažen z oljčkom, ki se uporablja za kožico ter ga vmasiram v noht ter obnohtno kožico. Tako noht pustim par dni, vsak večer tole ponovim, da se malo opomore, potem pa nov nanos gela. Priporočam Cutticle care complex od Orlyja.
  • 0

#13 Nadi

Nadi

pametnjakovič

• Root Admin
  • PipPipPip
  • 1921 posts

Posted 20 December 2004 - 09:35 PM

Ja, Orly je v redu, samo dobi se ga ne več sad.gif mogoče kakšne ostale zaloge v trgovinah.

A pa so nohti v redu? Namreš vedno obstaja dvom, da vsi ti izdelki nohte poškodujejo?

LP N
  • 0

#14 romy

romy

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 137 posts

Posted 21 December 2004 - 10:03 AM

Moji nohti so v redu, ja. Sem pa uporabljala set za umetne nohte Art deco, pa nikakor nisem bila zadovoljna, saj se je gel kar krušil, zraven je šlo pa še pol nohta. Vsekakor je treba gel, kakršnkoli, odstranjevati previdno, ne v živo, piliti le do tja, da se ne dotakne nohta. Je včasih kar težko, vendar sčasoma dobiš občutek, tanko plast gela pa raztopi aceton.
  • 0

#15 Ajša

Ajša

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 177 posts

Posted 22 December 2004 - 12:04 PM

Pa se ti ne zdi to zamudno Orly? Ok, saj pol si menda že "streniran" in gre kar hitro, ampak vseeno... ermm.gif

Ta moja bivša sodelavka porabi ful časa, da si te nohte ureja, meni se to že ne bi dalo. oops.gif Je pa res, da tudi ona nima poškodovanih svojih nohtov.
Jaz sem imela v življenju samo dvakrat umetne nohte, pa še to sem imela potem svoje tako uničene, da so si menda komaj po pol leta opomogli. Tako, da jaz definitivno ne posežem več po umetnih nohtih.
  • 0
1, 2, 3 come party with me!

#16 romy

romy

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 137 posts

Posted 22 December 2004 - 01:19 PM

V popolnosti se strinjam z vsem temle. Zamudno ni nič bolj, kot v salonu, kar se izdelave tiče, le da je prednost v tem, da se zadeva "zrihta" doma, ko imaš pač trenutek časa. Pri meni je to zvečer, ko se otroci spat spravijo, je pa to tudi razlog, da nimam časa posedat po salonih. Na žalost, dokler je mularija majhna je tako. Rabiš pa takole par tretmajev, da se navadiš, potem pa steče. Meni so jih tudi že delali v salonu, tako da sem osvojila osnove, pri komletu, ki sem ga nabavila pa je zraven videokaseta, da malček obnoviš znanje. Vaja dela mojstra.
  • 0

#17 *Slončica*

*Slončica*

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 609 posts
  • Interests:hmmm...

Posted 10 September 2006 - 09:17 AM

Kako pa zgleda pol to. Lohk pošlete kkšne slikce biggrin.gif
A to se posebi kup gel, kje pa?? Pa kolk približn stane? wink.gif
  • 0
*Slončica*
IPB Image

#18 allj

allj

sramežljivec

• Člani
  • 2 posts

Posted 03 November 2006 - 11:10 AM

Zakaj si jih ne izdelujete same? - takrat ko vam paše, tako kot vam paše,...itd..sploh pa bo daaaaleč najceneje! Nevemkakšna znanost pa izdelava tudi ni, a ne? Pa glede materiala morate vedeti kje kaj nabaviti da je kvaliteten.
Vam pomagam da štartate same: reklama

lep dan
  • 0

#19 jasnica

jasnica

sramežljivec

• Člani
  • 3 posts
  • Interests:vse kar je lepo

Posted 27 November 2006 - 04:01 PM

Moje mnenje-
v salonih imajo res kar visoke cene nohtov. Meni osebno je 10 jurjev na mesec preveč. Sploh pa mi niso všeč nohti podaljšani s plastično konico, ker se preveč vidi da so umetni. Všeč so mi podaljšani brez plastike in kakšen lep vzorček. Sama delam nohte, tako da vem da je sebi lepe nohte naredit full težko, delam si jih skoraj 3 ure, s tem da jih delam že 4 leta. Sicer bom po novem letu odprla salon in bo cena geliranih nohtov precej nižja od ostalih salonov- 6.000,00
  • 0

#20 darjasova

darjasova

sramežljivec

• Člani
  • 2 posts

Posted 19 December 2006 - 04:30 PM

Sama sem šla dvakrat v salon narediti umetne nohtke s podaljšano konico. Ker mi je bilo 10 tisoč sit preveč za enkraten obisk sem se odločila, da grem raje k prijateljici v LJ. Ona se že nekaj časa ukvarja z geliranjem nohtkov, podaljševanjem, različnimi okrasitvami z okraski in bleščicami in mi naredi res zelo dobro. En mesec nimam več dela s svojimi nohtki. Res mi naredi zelo kvalitetno. Nič se ne lomijo in so trdi in lepi. Če vas zanima kaj več me kontaktirajte.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users