Pri nama se je vse skupaj nekako zacelo z daljsimi potovanji in selitvami v druge drzave, kjer prakticno pol leta zivis iz enega velikega kovcka. Takrat se tocno spomnim, da sem imela za cca. 10 dni spodnjega perila in nogavic, dvoje kavbojke, dve trenirki, par spodnjih majic, ene 15 majic (nekaj s kratkimi, nekaj z dolgimi rokavi) in 3 jope/puloverje, 2 sala, windstopper in bundo. Prav nikoli nisem rabila razmisljat, kaj bi oblekla, da bo slo skupaj, pa vse sem v eni rundi oprala. Sem se potem doma malo zamislila, kaj vse imam v omari, pa da tistega ze vrsto let nisem oblekla, ker je vedno na izbiro vsaj 20 drugih stvari, ki so mi bolj vsec in v katerih se bolje pocutim in dejansko nikoli ne prides do dna kupa, da bi posegel po tisti rezervi - ne iz zelje, ne iz nuje.
Ko sva se preselila v hiso, se je najin prostor (in z njim tudi prostor za skladiscenje stvari) znatno povecal, ampak nama ni bilo do tega, da bi zdaj vse do zadnjega koticka zapolnila, ker pac imava moznost (npr. garderobna omara, mansarda). Je pa res, da sva par kosov opreme takrat zamenjala/nadgradila za lepse in bolj kvalitetne, in kar sva kupila novega, je bilo res izbrano z veliko razmisleka (kot tudi mesto, kjer bo stvar stala/bila pospravljena). Se zdaj imava obcasno kako cistko stvari, ki jih ne uporabljava vec in jih nimava namena vec uporabljati (back up seti zvocnikov, neujemajoc se pribor s plasticnimi rocaji, staro camping vrtno pohistvo, chick flick romani za na plazo, zavese, ki sva jih morala odnest iz prejsnjega stanovanja pa so prekratke za montazo na nove visoke strope ipd.). Za kaksne podarjene stvari imam sicer se vedno slabo vest, ampak 15 zimskih salov v x barvah pa res ne rabim, ker vedno pograbim tistega enega, ki je topel, mehak in pase na vse, in mi je bv kopicit neke zaloge za morda nekoc primere. Super bi bilo, ce bi imeli tukaj tudi kaksno izmenjevalnico, tako pa ponavadi odnesem v knjiznico na polico za donacije ali pa v bliznji 2nd hand shop.
Nimam se neke zelje omejevat na doloceno stevilo artiklov v posamezni kategoriji in bivat v skrajda praznih in sterilnih prostorih - sigurno se da, ampak pri vecini gre to definitivno na racun udobja (je le fajn, ce ne rabis po cisto vsakem obroku pomivat posode in lahko sele konec dneva ali dveh prizges pomivalni stroj). Definitivno pa teziva k temu, da bi imelo vse, kar imava v hisi, neko funkcijo in da ne bi sluzilo samo nabiranju prahu. Na ta nacin imas tudi boljsi pregled nad inventarjem (tudi recimo hrano, ki ti potem ne ostaja in se ne kvari po nepotrebnem), pa tudi lazje in hitreje vse pospravljeno, kar je meni definitivno ogromen plus.