Čutim, da moram še nekaj napisati, glede na to, da sem bila pobudnica in sem odprla to temo.
Izrazila bom lasten pogled na situacijo, ter zakaj bom na referendumu glasovala ZA zakonik. Sem si ga ravno
danes tudi prebrala, sicer ne tako zelo podrobno, ampak sem šla na grobo čez vse člene, tako da sem
dobila še dodatne informacije.
Najprej naj napišem, da se mi zdi vsaka iniciativa, ki je v prid otroka, dobra iniciativa. Otrok MORA
biti zakonsko zaščiten; če bi bilo vedno vse v redu in bi otroku bili nudeni vsi pogoji za normalno
in zdravo odraščanje, potem ne bi potrebovali ne socialne službe, ne nekaj členov v zakoniku,
ampak vsi vemo, da je realnost precej drugačna.
Proti zaradi pravic, ki se jih otrokom s tem zakonikom daje.
S tem se niti pod razno ne morem strinjati, ker mislim, da je nujno, da
otrok pravice ima, mora jih imeti. In ko berem protiargumente, da bo socialna
kar vsem trkala na vrata in odnašala otroke staršem kar tako, me skrbi.
Kakšna lažna propaganda. Otrok bo odvzet, samo če bo prišlo do suma, da je
resno ogrožen, kar pa ne pomeni, da so mi starši dali eno po riti, ker za večerjo
ni želel pojesti brokolija. Kaj recimo če so starši otroka narkomani, in je jasno, da zanj
ne morejo skbeti, da mu ne morejo nuditi varnosti, ljubezni, in odraščanja v zdravem okolju.
Kdo se bo za otroka potegnil takrat? Enako socialna tudi ne bo trkala na vrata vsem,
razen če pač obstaja sum, da je otroka zlorablja, itd.
Enako sem jezna, žalostna in zgrožena ko vidim kakšne udarce pod pas uporabljajo vsi,
ki so proti zakonu; kako arogantno pravijo, da je prava družina le tista, kjer sta mati in
oče, ter otroci. Kaj pa matere samohranilke? Ali tiste družine, kjer en starš umre? To
potem ni več družina? Adijo pamet. Ampak ker si ne upajo spraviti na te ljudi, so se pač
spravili na manjši procent prebivalstva, ki je že tako marginalen in ožigosan, in velja
za manjvrednega, nenormalnega - homoseksualce. In z lažmi in podtikanji širijo
nestrpnost, cerkev pa doliva bencin na ogenj. In to zna početi še kako zelo dobro.
Te stvari o keterih se bomo naslednji teden odločali so po svetu že urejene. In ja,
manjši poraz, da stvar sploh gre na referendum, ampak sedaj imamo karte v rokah
ljudje, in mi smo tisti, ki lahko svet spremenimo na boljše. S svojim glasom. Mi
smo tisti, ki držimo adute v rokah, le skupaj moramop stopiti, in pokazati, da smo
za enakopravnost . . .
Če torej glasujete ZA se vaš status nič ne spremeni, pomagate pa tudi drugim, da se
uredi njihov status.
Če pa glasujete PROTI se enako vaš status nič ne spremeni, ampak istočasno
tudi pomagate kratiti pravice manjšini.
Zato smo ZA.

In še besede švedske poslanke Cecilie Wikstrom:
»Vsi otroci potrebujejo ljubezen, ne glede na to, kdo so njihovi starši«