Češka
Posted 28 September 2005 - 01:17 PM
21.22.in23. oktober js z našim študentskim klubom organiziram ekskurzijo (tridnevno)na češko za 18.000(se pravi dve nočitvi,nekaj ogledov in prevoz je vključeno v ceno),...sicer je za člane cena 15.000sit,ampak verjetno niste člani ker je to klub zasavskih študentov.Tko da vsi vabljeni.
Posted 28 September 2005 - 04:09 PM
21.22.in23. oktober js z našim študentskim klubom organiziram ekskurzijo (tridnevno)na češko za 18.000(se pravi dve nočitvi,nekaj ogledov in prevoz je vključeno v ceno),...sicer je za člane cena 15.000sit,ampak verjetno niste člani ker je to klub zasavskih študentov.Tko da vsi vabljeni.
To je mišljena Praga?
Posted 28 September 2005 - 05:45 PM
Posted 04 October 2006 - 07:56 PM
- zanima me ali veste za kak poceni hotel, hostel ali apartma
- koliko približno stane mestni prevoz, s čim se je najceneje voziti po mestu
- ali je hrana v revstavracijah draga/poceni
- cene pijač v diskotekah
no sej vsake informacije bom več kot vesela
Posted 05 October 2006 - 08:51 AM
Sicer pa ti bosta morda pomagala ta linka:
http://travel.over.n...ndex.php?id=102
http://www.tripadvis...o...=1&q=prague
Posted 05 October 2006 - 06:19 PM
Latinski pregovor
Posted 09 October 2006 - 06:26 PM
Poceni hostle dobiš že v samem centru, informacije pa na železniški postaji v centru, teh je ogromno; lahko pa ti priporočam hostel Papillon (v samem centru), ki je res poceni in so ful prijazni. Pa ne pričakuj preveč, ker imajo Čehi okus brez stila in vse namečejo v stanovanja, veliko je kiča, umetne rože so obvezne.
Poleg tega je v Pragi zelo drago; tisti časi, ko so skupine Slovenceljnov romale gor na pir, so mimo. Primer: kava-kapučino(če bi tej umazani vodi sploh lahko tako rekli), sten 40 ČZ/okoli 400 SIT . Imajo pa dobro hrano v gostilnah in kar ugodne cene, gostiln je povsod polno, pa ne gledat na zunanjost objektov, ker ne dajo nič na podobo. Bistvo je notri. Seveda pojdi malo ven iz centra, kjer je ceneje.
o znamenistostih ti ne bom pisala, se kar pridruži kakšni skupini Angležev ali Japoncev.
Za pijačo v diskačih ne vem, ker tja nisem zahajala.
Aja, še folk...Čehi so mal zadrti, tko kot Madžari. Tujci so jim odveč, angleščina je njihova šibka točka, tko da se da zmenit kar po slovensko.
Posted 09 October 2006 - 10:27 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 10 October 2006 - 12:22 PM
Posted 10 October 2006 - 12:59 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 10 October 2006 - 01:06 PM
Posted 07 July 2009 - 01:52 PM
Posted 07 July 2009 - 02:05 PM
Ker je bil blazno poceni (in je še vedno). Bila sva čisto zadovoljna, je pa res, da od hostlov ne pričakujeva prav dosti. Dovolj nama je, da imava nekje prespat in, da ni ravno umazano.
Posted 07 July 2009 - 03:20 PM
Posted 07 July 2009 - 03:38 PM
Je pa to drugač nek njihov študentski dom ali nekaj podobnega. Jaz ti priporočam, da še malo na kakem hostelworldu pogledaš, če kje dobiš čisto v centru, da se vama ne bo treba vozit. Malo se splača preračunat koliko dražja pride soba v centru glede na to koliko se potem voziš.
Tukaj imaš še informacije o kartah za metro: http://www.myczechre...kets_fares.html
Jaz grem običajno raje v hostle malo ven iz centra in potem vzamem kar tedensko karto, ki mi potem še kdaj prav pride, če se mi ne da iz enega na drug konec hodit
Posted 07 July 2009 - 09:39 PM
Posted 07 July 2009 - 10:43 PM
Posted 30 August 2009 - 01:51 PM
UU, 1 teden? Ne, midva bova šla za 2, 3 noči. Nekaj takega. Eno noč pa najbrž na Dunaj, samo tam so pa tok dragi hostli :S
Za Dunja bi ti priporočala Hotel/hostel Korotan. Preko ga ima slovenska družina, je čistu v centru mesta, pa dost ugoden. Pozanimaj se če majo kake ugodnosti za študente, ko smo mi tam spali, je blo vedno kar precej študentov.
[Napoleon]
Posted 28 March 2010 - 08:36 PM
Bili smo v fuuul lepem hotelu, metro stane 15-20 kron. Z angleščino je bolj slabo, razen v prodajalnah, kjer bi pomoje znali še kitajsko, samo da ti kaj prodajo. Drugače pa razumejo veliko pivo, pica, koliko stane, ...
Študenti imajo popust pri vstopninah, tako da ne puščajte študentskih doma!!!!
In seveda mi je zaradi prazne baterije že dopoldne crknil fotoaparat, tako da nism mogla slikat toliko kot sm hotela.
Slike pa prilepim konec tedna, ko dobim še slike od kolegice
[Napoleon]
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users