Jump to content

Mreženje

• Please log in to reply
3 replies to this topic

• Guests

Posted 10 August 2011 - 12:49 PM

A kdo pozna koga, ki pozna koga, ki pozna koga, ki gre ravno v porodniško? In bojo za njeno delovno mesto rabili za eno leto nekoga drugega? smile.gif

To temo odpiram z namenom, da se noter vpiše, če kdo zve za koga, ki ponuja službo, vidi mimogrede kak oglas na kakem oknu ali je slišal, da gre tainta, ki dela tamintam, v kratkem v penzijo, kar pomeni, da se bo sprostilo delovno mesto... In podobno.

Osebno že nekaj časa iščem službo. Če sem poštena, ves čas imam za početi to ali ono, s čemer se nabere nekaj denarja za čez mesec, ne pa dovolj, sploh pa bi rada imela pogodbo, kjer bi mi služba plačevala pokojninski sklad, dopust, porodniško, itd. Trenutno delam ali preko avtorske pogodbe ali pa na črno, kar je oboje... neproduktivno na dolgi rok. Problem je, ker je moja izobrazba neperspektivna (+ to, da še nimam diplome) in je služb v kulturi izredno malo, v knjižnice ali založbe, kjer bi tudi srčno rada delala, pa ne prideš, če nisi bibliotekar ali imaš veze. Oglasi preko Zavoda so, če se sploh najde kak primeren, večinoma že vnaprej zasedeni, revije, časopisi in medijske hiše trenutno ne jemljejo novih ljudi, ampak jih kvečjemu odpuščajo, turizem in organizacija, kar bi me tudi veselilo, pa zahtevata obsežnejše izkušnje, ki jih nimaš kje pridobiti, če jih zahteva vsak. In tako sediš človek za računalnikom dan za dnem, gledaš ponudbe, iščeš prošnje, pošiljaš prijave, na katere jih večina sploh ne blagovoli odgovoriti, in se zmeraj bolj smiliš sam sebi, zdi se ti, da itak nič več ne znaš, in izgubiš voljo do sploh vsega.

Torej - bodite prijazni in limajte sem, če vam kaj pade v uho/oko/roke...

Za začetek tole: Lonely Planet zaposljuje (treba se je logirat):

http://www.matchlex..../default_lp.asp

• 0

#2 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 10 August 2011 - 02:18 PM

Bi tole mogoče bolj pasalo pod Življenske poti?

Drugače pa, če kaj slišim, sporočim!

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

• Guests

Posted 10 August 2011 - 02:55 PM

Mah ne vem, vsaka širša tema se hitro zasvinja z off topici, zato sem mislila, da bi dala posebej. Če se vam ne zdi, pa prestavite.
  • 0

#4 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 10 August 2011 - 03:40 PM

Saj se lahko da tam posebej
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users