Zanima me, če ga že kdo uporablja? Če ja, bi rada izvedela kaj več o tem, predvsem pa kje se ga kupi..
Brala sem že, da se hrana (recimo pica) precej bolje speče in da je učinek podoben, kot če bi pekli v krušni peči. Kamen se namreč precej segreje in ko gor položimo recimo pico se takoj začne peči iz vseh strani in je tudi hitreje, recimo pri navadnem pekaču, pa se spodnja plast speče kasneje kot zgornja (pica ohladi pladenj, medtem ko kamen niti ne) in potem pica ali katerakoli druga jed ni tako sočna.. No, vsaj tako sem jaz razumela, bi pa bila vesela popravka, če se motim..
No, v mislih imam nekaj takšnega kot je tole: http://shop.strato.d...Products/090405
No, jaz v eni trgovini ta kamen že zasledila, skupaj z ročajem in ugoden je bil (8 €) vendar me je zmotila debelina kamna (1cm), medtem ko so običajno ti kamni malce debelejši (cca3 cm) - verjetno je boljše, če je debelejši, da zadrži več vročine in da ne razpoka, po drugi strani, pa je segrevanje tega kamna časovno nekoliko daljše..
Aja pa ta kamen prodajajo tudi preko spletnih trgovin, vendar pri nekaterih ni podatka o velikosti in debelini, pri tistih kjer pa je, pa so običajno debeline 1 cm..
No, upam, da bo še katera, ki se je mogoče že zanimala za ta kamen ali pa ga celo uporablja, povedala kaj več o tem, rada bi ga namreč kupila fantu za rojstni dan, ki rad peče in rad je jedi iz krušne peči in se mi zdi, da bi bil nad tem kar navdušen