Sem Micka, krajše Mici. Imam dve navzdol zavihnjeni ušesi, že malenkost skrhane zobe in razmršen rep. Sem srednje rasti in imam morda kakšen kilogram preveč, zato sem prijetno mehka in zaobljena. Sem že malo starejša gospa, a se lahko vseeno pohvalim z gostim kožuščkom v bež, zlatih in sivkastih odtenkih. Pravijo, da sem v obraz podobna lisički, sicer pa imam tudi nekaj drugih lisičjih lastnosti, saj znam biti zvita kot presta in s pridom uporabljam svoje žalostne in okrogle, čokoladno rjave oči, da si prisvojim kakšno mesno kroglico ali čevapčič.
Danes dopoldne so me našli v potoku, saj sem se skotalila po prepadu in si izpahnila sprednjo desno tačko. Kljub bolečinam nisem čisto nič jamrala in pogumno stiskam zobe. Še sreča, da so me sploh našli, saj se sama nikakor nisem mogla skobacat iz vode in sem bila že čisto obupana. Dva postavna mladeniča sta me kot kraljično na nosilih odnesla iz potoka, potem pa so me še nahranili in me tako zelo cartali, da imam ponekod kar oguljeno dlako. Na žalost sem še v šoku in čisto zmedena, zato se ne spomnim kje sem doma in kako sem se sploh spravila v tako godljo (ali pa je zanjo kriv kdo drug). Kljub temu, da so me v odprtem prtljažniku avtomobila vozili povsod naokoli in zvonili po hišah ter spraševali če me kdo pozna, je bilo čisto vse brez uspeha.
Sedaj počivam v Zonzaniju v Dramljah in potrpežljivo čakam, kakšna usoda me bo doletela. Na žalost me Nastja iz mnogih razlogov ne more vzeti domov, v zavetišču pa se mi bo dobrodošlica iztekla čez 30 dni. Močno si želim svoja zadnja leta preživeti v toplem domku ob dobrih ljudeh, če bo kaj pomagalo, pa lahko tudi povem, da sem zelo umirjena in potrpežljiva, imam rada otroke, popolnoma nič ne lajam, prav tako pa tudi ne smrdim. Vedno sem nasmejana, rada se cartam in tako lepo gledam, da omehčam čisto vsakogar.
Trenutno sem v pričakovanju operacije, za katero bo morda potrebno zbirati denarne prispevke. Zaenkrat še ne vem, kako se bo vse skupaj izteklo, vam bom pa še pisala in vas obveščala o razpletu dogodkov.
Če bi me kdorkoli želel odpeljati domov in lepo skrbeti zame, pa naj prosim kontaktira Nastjo na e-mail naslov nastja.maganja@gmail.com.
Vaša Mici

Takole počivam v avtu med Nastjinimi nogami, medtem ko Matej divja med ovinki, iz zadnjih sedežev pa me opazuje Iva.