Jump to content

Photo

Madžarska

• Please log in to reply
37 replies to this topic

#1 exotica

exotica

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 693 posts

Posted 22 February 2007 - 12:24 AM

IPB Image

kdor je že bil v Budimpešti, kaj mi lahko prosim pove nekaj informacij, in sicer, zanima me kakšne so cene hrane (v trgovinah in restavracijah) in pijač (v barih) ter kakšno je nočno življenje?!

hvala kiss1.gif
  • 0

#2 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 22 February 2007 - 07:21 AM

Samo za hrano vem, da je v trgovinah ultra poceni. Ampak samo določene stvari - recimo kruh. Ostale reči pa niso dražje kot pri nas.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#3 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17254 posts

Posted 29 October 2007 - 05:10 PM

Slike ki sm jih obljubila
QUOTE(tašika @ 21. 10. 2007 - 10:31) View Post

Oooo kolk izmenjav mate vi to na šolah. Vam kr mal zavidam smile.gif. Jaz sm bila pred dvema letoma za 14 dni na izmenjavi z Madžarsko. Bli smo v mestu Eger. Bom ju3 prilepla kake slikce.

Res da smo bolj nova šola, tak da lahko da bodo kasnejše generacije imele več možnosti za izmenjavo. Drugače pa upam da bo na faxu več priložnosti.

Bazilika
IPB Image

pogled na Budimpešto
IPB Image

Parlament v Budimpešti
IPB Image

V notranjosti parlamenta
IPB Image

Heroes Square
IPB Image

Pogled na Eger
IPB Image

Kosmate svinje
IPB Image

Najboljše palačinke ever
IPB Image

Fičo mali avto
IPB Image
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#4 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46251 posts

Posted 15 August 2009 - 10:53 PM

Jaz sem bila v Budimpešti precej časa nazaj, ampak se spomnim, da mi je bilo mesto ful všeč. Takrat sem ga drugače doživljala kot ga bi verjetno danes, ko poznam zgodovino Madžarske. Takrat so bile stavbe pač lepe, ampak brez pomena.

Še nekaj fotk...
IPB Image

Trg herojev
IPB Image

IPB Image

Parlament
IPB Image

Budimpešta je pa tudi edino mesto na Madžarskem kjer sem bila.
  • 0

#5 kristy

kristy

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1643 posts

Posted 16 August 2009 - 05:12 PM

Na madžarskem sem bila skoraj takoj za mejo (se niti ne spomnim imen) in se mi je zdela poceni. Pogovor je potekal predvsem s kretnjami rok. Angleščina zeloooo slaba.
Budimpešte se pa ne spomnim dobro (mi ni bila nič posebnega), vem da je bilo zelo mrzlo, ljudje prijazni in to je to =/.
  • 0
It's often just enough to be with someone.
I don't need to touch them.
Not even talk.
A feeling passes between you both.
You're not alone.

• Guests

Posted 16 August 2009 - 05:44 PM

Tole: http://www.trofeagrill.com/ je najboljši razlog za obisk Budimpešte smile.gif. Fenomenalen all you can eat (in all you can drink!) z ogromno izbiro raznolike hrane. Še posebno dobro imajo izbiro rib, pred tabo spečejo kar hočeš, poleg tega pa še take sladice, da se na koncu res potrudiš pojest še kaj sladkega čeprav si že pred tem čisto preveč sit. smile.gif
  • 0

#7 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46251 posts

Posted 05 January 2010 - 01:15 PM

Popotnice, ki ste bile v Budimpešti, kje ste kaj spale? Priporočate kak low budget hostel/hotel/penzion?
  • 0

#8 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46251 posts

Posted 27 January 2010 - 06:51 PM

Torej... moj drugi obisk Budimpešte je bil nekaj čisto drugega kot prvi obisk s srednjo šolo Zdaj vem veliko več o državi in njeni zgodovini, tako da sem jo doživljala povsem drugače kot pred leti.
Potovala sva z avtomobilom in za pot od Maribora porabila cc. 4 ure (vključno s postanki za kavico in nakup madžarske vinjete). Vožnja je fajn, ker je vso pot speljana avtocesta (izjema je odsek tik za državno mejo, kjer je hitra cesta).
Stanovala sva v luškanem hotelu v mirni ulici v centru mesta, kjer sva imela na dosegu roke vse znamenitosti. Teh je v mestu ogromno. Med sprehodom po centru mesta, ko iščeš eno znamenitost mimogrede naletiš še na par drugih, kar mi je zelo všeč, saj vedno odkriješ nekaj novega. Meni so sicer bolj všeč gotske in romanske cerkve, brez bleščečega okrasja vendar je bazilika sv. Štefana kljub temu okrasju prav impresivna. Parlament je prav tako veličasten, vendar mi je bolj všeč, če ga gledaš z druge strani Donave, kot pa iz njegove neposredne bližine. Ful mi je bil všeč tudi Trg herojev, ki je zdaj zame dobil povsem drugačen pomen, ko sem spoznala vse heroje, ki so upodobljeni na spomeniku. Mostovi dajejo mestu poseben čar. Sploh verižni most? (Széchenyi Chain Bridge) je taki pravi zgodovinski most, ki je že sam po sebi znamenitost.
Poleg kupa znamenitosti, ima Budimpešta ogromno muzejev. Hotela sva si ogledat Hišo terorja (KLIK), ki prikazuje temno obdobje madžarske zgodovine od druge svetovne vojne do padca železne zavese, vendar je žal bil zaprt. Tako sva namesto tega obiskala samo Zgodovinski muzej (KLIK). Nad tem muzejem sem bila kar malo razočarana, saj sem glede na veličastno stavbo nekdanje kraljeve rezidence v kateri se nahaja pričakovala malce bolj veličastno stalno postavitev oziroma bolj turistom prijazno razstavo. Večina pojasnil in besedila je podana le v madžarščini, tako da je marsikaj ostalo nejasnega. Vsebinsko ta postavitev prikazuje madžarsko zgodovino od prazgodovine do srednjega veka ter zgodovino mesta do združitve Bude in Pešte.
Kaj naj še povem o Budimpešti... hmm... mene je mesto očaralo. Ima dušo, ima zgodovino, je živo mesto,... edino kar mi ni bilo všeč so table, ki te usmerjajo po mestu. Če nimaš GPS-a kar hitro lahko zalutaš...
  • 0

#9 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46251 posts

Posted 03 February 2010 - 12:49 PM

Še nekaj mojega slikovnega gradiva...

Bazilika sv. Štefana
IPB Image

Parlament
IPB Image

Kralj Matjaž smile.gif
IPB Image

Verižni most
IPB Image
  • 0

#10 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28419 posts

Posted 17 February 2010 - 12:19 PM

Kalypso, maja grem. w00t2.gif Mi priporocas vajino nastanitev? Potrebujem nocitev in zajtrk. Nisem pa zelo zahtevna - da je cisto in, da ne delim sobe in kopalnice.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#11 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46251 posts

Posted 17 February 2010 - 08:46 PM

Fauš. Pozabila sem kako se hotel imenuje, morm doma pobrskat po slikah, pa ti javim. Ti pa priporočam bivanje tam, ker je bil ful dober za svojo ceno, pa še na dobri lokaciji. smile.gif
  • 0

#12 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28419 posts

Posted 17 February 2010 - 10:54 PM

Bila bi ti nadvse hvalezna, sicer se moram podati na zamudno brskanje po netu, pa se ne ves, kaj dobis. Pasejo mi hoteli v centru, manj casa in energije izgubis na cesti in ju ostane vec za lepe stvari v zivljenju. : D

Ja, veselim se, zelo! woot.gif
  • 0

#13 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46251 posts

Posted 17 February 2010 - 11:08 PM

Seveda. smile.gif Edino za ta hotel priporočam navigacijo, ker je v eni stranski enosmerni ulici in ga je kar problem najt. Pa rezervirat morš prek interneta, ker je ceneje. Naju je skoraj sezulo, ko sva vidla cene v ceniku v sobi.
Če hočeš, mi na zs pošlji tvoj mail, pa ti pošljem še slike od hotela, kolikor sva slikala. smile.gif
  • 0

#14 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28419 posts

Posted 17 February 2010 - 11:27 PM

Imava navigacijo, ni problem. ;) Aha, to mi je pa ravno zadnjic kolegica razlagala, da se ji je zgodilo v Berlinu - preko neta ene cene, "v zivo" druge. Sicer imam navado vedno rezervirati preko neta, bom tudi tokrat. ;) Se bolje in bolj domace pocutim, ce vem, da me nekje v tuji dezeli caka postelja. biggrin.gif

Ok, super, hvala! Posljem ZS
  • 0

#15 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 21 February 2010 - 04:50 PM

Kalypso, a lahk še meni prosim posreduješ te podatke? Jaz tudi planiram nekje maja it.
  • 0

#16 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28419 posts

Posted 21 February 2010 - 08:01 PM

woot.gif
  • 0

#17 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46251 posts

Posted 21 February 2010 - 08:02 PM

Michelle, imaš zs.
Planetka, si dobila moj mail?

• 0

#18 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46251 posts

Posted 06 October 2010 - 04:18 PM

QUOTE(Kalypso @ 27. 1. 2010 - 19:51) View Post

Hotela sva si ogledat Hišo terorja (KLIK), ki prikazuje temno obdobje madžarske zgodovine od druge svetovne vojne do padca železne zavese, vendar je žal bil zaprt.

Če se bo katera kdaj sprehajala po Budimešti.. tako zgleda stavba tega muzeja od zunaj...
IPB Image

tako pa naj bi zgledalo od znotraj...
IPB Image
  • 0

#19 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19653 posts

Posted 22 February 2015 - 08:58 PM

Je katera že bila v kakšnih termah okoli Balatona?

• 0

#20 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46251 posts

Posted 23 April 2015 - 09:55 AM

Budimpešta

during-both-the-day-and-night.jpg

in-2014-the-federal-aviation-administrat

• 0