Razvijanje fotografij
Posted 04 February 2009 - 03:52 PM
Posted 04 February 2009 - 04:03 PM

Niti fotk z digitalca. Ojoj. Se moram spravit sortirat in izbrat fotke za izdelavo, ker če ne, bojo spet propadle.
Pablo Picasso
Posted 04 February 2009 - 04:12 PM
Aja, pa še o internetu: še nikoli nisem naročala prek interneta fotografij, ne zaupam, nimam filinga da bi se kej ekstra posebej splačalo (nisem se pa šla nikoli temeljitega detektiva). Zdi se mi lažje in enostavneje preprosto it v fotostudio, daš kartico/ključek in se zmeniš tam na 4 oči v petih minutah, vse je jasno, vse je ok.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 04 February 2009 - 04:32 PM
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.
Posted 04 February 2009 - 07:43 PM
Posted 04 February 2009 - 08:34 PM

Mi jih pošiljamo kar v Žiri, Foto Mixi al kaj je že una trgovina, imamo njihov program naložen in dela super; cena ene fotke je mislim da cca 12 centov, so pa ful lepe.
Pošljejo po pošti približo v dveh dneh, tam smo dal delat že tudi koledarje na osnovi otk in je bilo super darilo, krasno presenečenje za obdarjence,

Slike, ki jih ne damo razvit (no, tudi tiste, ki smo jih razvili), zapečem na DVD, ko se jih tolk nabere.

Posted 05 February 2009 - 12:09 PM
Posted 05 February 2009 - 12:13 PM

Posted 05 February 2009 - 12:21 PM
No, kot so nam v arhivu povedali, kar se tiče hrambe fotografij na digitalnih diskih (CD, DVD ipd.) vedite, da imajo ti mediji veliko krajšo življenjsko dobo kot pa razvite fotografije. Če jih že hranite, jih hranite na temnem prostoru, v tistih škstlicah, ki so zatemnjene, da pride do njih čim manj svetlobe. Pa na rezervne kopije ne pozabit.
Sicer pa meni je tako boljše kot da gledam na računalnik slike, da vzamem v roke album in ga prelistam.
Posted 20 October 2014 - 02:53 PM
Bom vprašala kar v tej temi: a je katera že kdaj dala izdelati foto knjigo? Kje bi se jo dalo naročiti (po možnosti prek spleta)? Kakšne so kaj cene?
Posted 20 October 2014 - 03:32 PM
Na NL so foto knjige precej pogoste, jo lahko prek skoraj vsake drogerije in se par ostalih trgovin narocis (Hema, Kruidvat, Albelli itd.) - vsaka od njih ima tudi svoj software, ki ga nalozis na racunalnik, in potem opcije za obdelavo slik in izdelavo knjig (od formatov, stevila strani, vrste papirja in tega, kako se strani odpirajo). Pri fantovih doma imajo skoraj vse albume take (so jih po vsakih druzinskih pocitnicah dali delat) in prav fajn izpade. Midva bova ravno ta teden enkrat od Spanije poslala v izdelavo, ker imava zdaj ze vse slike notri.
Cene se po ponudnikih razlikujejo (pa tudi glede na posebne specifikacije samih albumov) - ponavadi nudijo par standardnih izbir (z ali brez foto platnic, S/M/L/XL velikost, lezeci/pokoncni/kvadratni format, xy stevilo strani, navadna vezava, standardni papir), vse kar je vec ali drugacnega pa potem pristejejo k ceni. Tukaj se drugace splaca kaksno akcijo ujet, ker hitro ujames 10 eur popusta na knjigo (se pozna, ker je npr. standardna knjiga L velikosti pribl. 23 eur, pa foto platnice placas dodatno - 7 eur).
Posted 20 October 2014 - 04:45 PM
Anouk hvala!
Posted 07 November 2014 - 02:28 PM
Jaz sem je vedno naročila preko foto GM-a, tudi za zlato poroko starih staršev in je bila res čudovita, je pa samo v gorenjskem koncu (Kranj, Radovljica, Škofja Loka), tako da tudi jaz zdaj razmišljam o alternativi kje bi naročala, pa tukaj imaš program preko katerega vse naročiš je res praktično
Posted 07 November 2014 - 03:10 PM
Kalypso, bom predogled enega osnutka najine fotoknjige nalepila v Kokosnjak. Sva potem spremenila se par reci, ampak nisva potem online albuma vec spreminjala. Toliko pac, da vidis, kaj se recimo da narest.
Posted 07 November 2014 - 06:44 PM
Posted 26 July 2019 - 04:11 PM
Jaz navadnih slik nisem razvila že štiri leta.
Niti fotk z digitalca. Ojoj. Se moram spravit sortirat in izbrat fotke za izdelavo, ker če ne, bojo spet propadle.
SRAM ME JE, ampak se tega lotevam šele sedaj. Sicer sem se lotila že enkrat vmes, ampak je računalnik spet mrknil in ni bilo nič od tega.
Bolj kot razvijanje slik me zanimajo albumi - če katera sploh še razvija in zlaga v albume? Mi imamo fotke večinoma v tistih majhnih, upogljivih plastičnih albumih v velikosti fotk, in so zelo praktični, bi pa fotke tokrat raje dala v en lep, velik, da bo 'knjigast', ampak imam mešan format, enkrat horizontalo, drugič vertikalo, ne vem, kako smiselno in estetsko zložit. Hm. Moram premislit. Skratka, kje kupujete lepe albume?
Pablo Picasso
Posted 26 July 2019 - 04:25 PM
Posted 26 July 2019 - 04:42 PM
Ne maram fotoknjig, res so mi zoprne. :/ Imam raje klasične fotografije, klasičen format, klasičen sjaj papirja, take... večne so mi v taki obliki. Tole je znotraj najboljši približek tega, kar iščem, a mi niso všeč te usnjene platnice.
https://www.etsy.com...ssy?ref=reviews
Pablo Picasso
Posted 26 July 2019 - 04:46 PM
Poglej v kakšnem večjem foto studio, Foto Tivoli npr.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 26 July 2019 - 05:03 PM
Ja, pri nas ima lokalni fotograf na zalogi kar nekaj klasičnih albumov, vsaj ko sem bila pred časom nazadnje tam, jih je še imel.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users