Te ščetke so pred časom postale pravi bum v ustni higieni in ker sem prebrala same izvrstne kritike, sem jo morala preizkusit tudi sama. Najprej naj povem, da je meni izgled ščetk izredno simpatičen, delujejo bolj otroške, preproste in imajo manjšo čistilno glavo, kar se je ob uporabi izkazalo kot izredno učinkovito. Dobi se jih v več barvnih kombinacijah, jaz imam oranžno z belimi ščetinami, moj ati pa živo modro z oranžnimi ščetinami. Obstaja tudi več verzij teh ščetk, glede na debelino čistilnih vlaken oz. ščetin, kar se pozna pri nežnosti ščetke. Jaz imam tole ultra soft, ki ima najtanjše ščetine in jih je tudi največ, kar 5460. So lepo mehke, vendar izredno, prav presenetljivo čvrste, se ne zvijajo, ampak se izredno dobro prilagodijo liniji zob. Jaz tako čistih in gladkih zob še nisem imela, namreč ta ščetka jih dobesedno spolira, očisti celo med zobmi in je kljub temu neverjetno nežna, zato lahko pozabite na iritirane in krvaveče dlesni, tudi če radi s ščetko bolj pritiskate, kot imam navado tudi jaz. Glava ščetke je manjša od standardnih, kar je še poseben plus, saj z njo lahko dosežete tudi tista najbolj nedostopna mesta, dodobra očistite tiste skrite modrostne zobke in podobno. To ščetko ima, kot sem že zgoraj omenila, tudi moj oče, ki je imel vedno težave s pretrdimi in preagreivnimi ščetkami, zato mu je bilo umivanje zob pravo mučenje. Tudi on je nad tole Curaprox navdušen in jo s pridom uporablja.
Jaz po drugih ščetkah ne bom več posegala, saj Curaprox odločno prednjači pred vsemi običajnimi trgovinskimi 'modeli' in znamkami. Cena se mi zdi pravzaprav ugodna in je pod tisoč tolarjev. Mogoče bom poskusila še kakšno drugo iz linije Curaprox, vendar nisem čisto prepričala, saj me je tale ultra soft model popolnoma očaral.
Toplo priporočam!
5/5