Jump to content

Photo

Maroko

• Please log in to reply
54 replies to this topic

#41 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 14 February 2019 - 11:57 AM

Jaz imam kontra izkusnje. Vedno ustrezljivi. Edino Marakes je bil bolj tako tako.
  • 0

#42 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 14 February 2019 - 11:58 AM

Ma itak, da se pričakovanja od potovanja spreminjajo. Mogoče bi tudi jaz zdaj Maroko doživela drugače. Predvsem sem sedaj manj potrpežljiva in si želim malo več udobja. V nos nama je šlo tudi, da je bilo tako nemogoče dobiti alkohol. Kakšno pivo pa paše kdaj spit.
Bova še kdaj šla, ampak tko, sam za par dni.
Marakeš je bil tudi nama najmanj všeč, prvi stik z mestom je bil, da so naju šoferji napadli dobesedno takoj, ko sva z avtobusne postaje stopila. Zdaj bi me to sigurno bolj ziritiralo kot me je takrat.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#43 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 14 February 2019 - 11:59 AM

Aja pa mi se nismo v velikih mestih nekaj zadrzevale.
  • 0

#44 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 14 February 2019 - 12:06 PM

Jaz imam kontra izkusnje. Vedno ustrezljivi. Edino Marakes je bil bolj tako tako.

Super!

• 0

#45 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 14 February 2019 - 12:08 PM

Ravno vceraj sva s kolegico spet obujali spomine kao super je bilo.
  • 0

#46 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 14 February 2019 - 12:15 PM

Sem ti fovš, jaz sem si Maroko želela videt toliko časa in toliko časa sem odlašala, pol sem bla pa ful razočarana. 

• 0

#47 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 14 February 2019 - 12:22 PM

Res skoda. Mi smo sicer bile bolj na jugu ampak nas puscava ni fascinirala, so nas pa hribi, male vasice, pa skoraj povsod smo bile bolj kot ne same, nobene mase turistov nikjer. Zelim si it se enkrat ampak bolj severni del, pogledat Fez, Casablanco in tisto modro mesto.
  • 0

#48 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 14 February 2019 - 12:27 PM

Uh ja, to to verjamem, da ste se imeli super, če hodiš takole izven mest, so ljudje super. Jaz sem bila v mestih in nočem delat krivice državi, ampak tako je pač bilo. 

Sem šla pa tja ravno par dni zatem, ko sem se vrnila iz Istanbula po enem tednu. In sem bla vsa navdušena nad vsem (zen totalno ha ha :D ). 

Pa planiraš it res nazaj ali so to samo želje?

• 0

#49 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 14 February 2019 - 12:34 PM

Planiram za leto 202* bomo videli kdaj :) si zeli tudi S it tako da enkrat bomo uresnicili za kak jesensko zimski oddih :D
  • 0

#50 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 14 February 2019 - 12:40 PM

Planiram za leto 202* 

:D

• 0

#51 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 14 February 2019 - 01:02 PM

Moja  mama je bila lani oktobra na organiziranem izletu in tudi ni bilo nekega navdušenja z njene strani. Je rekla, da je sicer za videt ampak šla pa ne bi še enkrat. Je dobila tudi drisko in se 14 dni pobirala še doma. Se toliko bolj veseli Gruzije letos.

• 0

#52 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 14 February 2019 - 01:13 PM

Organizirana potovanja za skupine so meni ful no go, pa se nisem bila tako da lahko se motim. Bi me motilo tocno to, kar je Spela opisovala, slikovit soncni zahod, nekaj cudovitega, potem ti pa sopotniki lapajo in skacejo s fotoaparati okrog. Sama premalo slikam, ker raje uzivam v enih stvareh takrat ko se dogajajo in imam nizko toleranco ce takrat nekdo s fotkici tezi zraven. Tega v Maroku res nismo dozivele, ker nikogar ni bilo. Same v koci v puscavi, same v visokem atlasu, same na ogledu filmskega prizorisca pri Ouarzazateju...res priceless.
  • 0

#53 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 14 February 2019 - 01:20 PM

Midva sva tudi bila vsepovsod, šla sva en krog po celi državi in v 14 dneh imela kar konkreten tempo. Na podeželju je precej drugačen vibe, oktobra sva bila pri slapovih Ouzoud skoraj edina turista, se povezala z enim mladim lokalcem, ki naju je povabil v svoj sotor na metin caj in poslusanje kitare, itd.
Pa polno nekih malih hecnih prigod sva imela, od tega da sva sredi ničesar dilala z enim tipom najinih pol litra šnopsa v zameno, da nama zrihta prevoz v civilizacijo, potem skoraj celodnevno potovanje z grand taxijem iz puščave v Fez, kjer se je vmes še malo avto pokvaril in doživeli smo snežni metež... Vzela sva tudi 3-dnevni izlet od Marakeša do puščave, kjer se je v mini busu fijakalo 15 turistov s celega sveta in smo se ful ujeli med sabo.
Bi lahko še ful naštevala :)

Škoda Frida za tako izkušnjo, jaz menim, da Maroko lahko ponudi več.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#54 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 14 February 2019 - 01:23 PM

To je Maroko, ki sem ga dozivela ja 😍

Zdaj gledam, novembra bi sli vsi 3 za 160€ z benetk do casablance :o .
  • 0

#55 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 14 February 2019 - 01:35 PM

Vau Ora in Matilda, take zgodbe so super!

Bellini, super za Gruzijo :) Jaz sem pa iz tistih koncev zgleda :D

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users