REGRESIJA
Posted 20 April 2005 - 05:59 PM
Posted 20 April 2005 - 06:05 PM

Posted 20 April 2005 - 06:12 PM
Bil sem nekoč v podobni situaciji, ko sem bil prepričan, da ni življenja brez določene osebe, ki je odšla iz mojega življenja.
Pomagal ni noben argument ali prepričevanje, prav tako se ni sama odločila za to, da me zapusti.
Tudi jaz sem bil takrat v popolni depresiji, počel sem iracionalne stvari in sedaj ko se spominjam tistih mesecev, me je prav sram

Ugotovil sem, čeprav po dooolgem času, da tista oseba res ni bila vredna moje ljubezni, da je pa vseskupaj trajalo tako dolgo, pa je bil kriv moj ego, ki si ni hotel priznati, da me je nekdo preprosto zapustil.
Gabrijela, imej se rada in ne sili z glavo skozi zid. Vem pa tudi, da je za to "pozabljenje" potreben čas in si ga boš tudi morala vzeti.
Upam, da se bo vse izteklo tako, da boš na koncu srečna predvsem TI!
lp
Damjan
Posted 20 April 2005 - 06:27 PM
Posted 20 April 2005 - 07:01 PM
Pogovarjala sem se s svojo psihiatrinjo, ki me zdravi zaradi depresije, in mi je rekla, da imam po svoje prav. Sploh ni nujno, da sta si dva podobna in razlog za razpad je mnogokrat napačen. Veliko in preveč ljudi se razide/loči dobesedno za brezveze, nekaterim je kasneje tudi žal. Dejstvo je namreč, da okolica in napake, ki jih naredimo zaradi stresa, zameglijo naša čustva in v nekem trenutku postanemo prepričani, da osebe več ne ljubimo kot smo jo prej. Ampak vse to je normalno, vendar večina ljudi tega ne sprevidi. Pogljete si malo naokoli... v statistike recimo. Razveze oz. ločitve naraščajo iz leta v leto, porok je vedno manj, vedno manj otrok se rodi, vedno več je bolnih ljudi, ki trpijo za raznimi depresijami in podobnim (depresij je vedno več in če bo šlo tako naprej, bo okoli leta 2020 polovica ljudi na svetu depresivnih - iz statistik gledano). Jaz se vsega tega zavedam, zato sem hotela obvarovati najino zvezo, počutila sem se varno in zdaj sem kot riba na suhem.
Ampak ker me fant enostavno ne razume, če mu vse to povem direktno, ker pač čustveno in duševno ni na takšni ravni, bi rada poskusila karkoli ..... kako naj se izrazim? Iracionalnega? V glavnem, pripravljena sem narediti marsikaj za to in zato iščem možnosti... In poleg vsega tega se mi ne zdi naravno, da bi si s človekom, s katerim se poznava bolje kot karkoli, postala čez čas tujca, kot se to zgodi... enostavno tega ne morem dojeti.
Posted 21 April 2005 - 08:45 AM
Glej, tako je...lahko rešiš to zvezo, ampak ali boš potem srečna? To se vprašaj, če se že po 2 letih kregata? Kaj bo potem po 20?
Res je, da se vsi kregamo, ne znamo potrpet in prevečkrat obupamo nad drugimi in nad zvezo, misleč da bo drugje boljše...ampak verjemi vsak si zasluži najboljše!In lahko je v drugi zvezi boljše!Ne boljše, ampak odlično!
In še nekaj...o tistem fantu ki sem ti govorila...preden je on mene pustil, sem tudi jaz razmišlajal o razvezi, a pač nisem bila "pogumna", bala sem se ostati SAMA...potem pa ko me je on pustil je bilo konec sveta(zame)-mislim, da je deloval tudi ego. Npr. če bi jaz oz. ti njega pustila, mi oz.ti zagotovo ne bi bilo tako hudo, če ne ne bi o tem že razmišlajal? Se motim?
Posted 21 April 2005 - 10:06 AM

Posted 21 April 2005 - 10:16 AM
Posted 21 April 2005 - 10:56 AM
Posted 21 April 2005 - 12:15 PM
Posted 21 April 2005 - 12:18 PM
sva bila srečna, ampak on mi je zdaj povedal, da je enostavno začutil, da mora biti sam. še vedno se spominja, kako mu je bilo zmano lepo, ampak še enostavno ni zrel. zdaj rabi čas, da je preprosto sam.
Posted 21 April 2005 - 12:57 PM

Posted 21 April 2005 - 02:18 PM
Posted 21 April 2005 - 02:57 PM
No to je tudi vprašanje za punce.Pozna katera kakšnega dobrega regresoterapevta na Goriškem?
Posted 23 April 2005 - 08:35 PM
A smem vprašati zakaj nisi bila zadovoljna oz. kaj je bilo takega, da imaš negativno izkušnjo z njim?
Posted 24 April 2005 - 11:39 AM
Posted 27 April 2005 - 05:09 PM
Oprosti, če sem preveč osebna. Želim Ti lep dan še naprej.
Vima
Posted 27 April 2005 - 08:23 PM
Posted 27 April 2005 - 10:03 PM

Dejstvo je, da še zdaj ne vem kaj je bil glavni razlog za depresijo, ampak lahko samo ugibam. Vidim pa sto različnih varijant. Torej v tem primeru neke konkretne rešitve ni - zaenkrat.
Glede mojega spoznanja, do katerega sem prišla zdaj, ko sva se s fantom razšla, pa je drugače. Jaz sem ugotovila marsikaj, on pa še ne oz. vprašanje če sploh kdaj bo. To je zadeva čustvene zrelosti in okoliščin.
Moja želja je bi le ta, da bi mi nekdo povedal, kako se lotiš tako zapletene in občutiljive zadeve kot je zveza med dvema partnerjema. Človek me ima rad, ampak nekih stvari se je nabralo preveč, tudi takih ki nimajo opraviti z zvezo samo, ampak ne najdeva poti. Oziroma on je ne najde, je ne vidi... Je zmeden in ne ve kaj si sploh želi. Ker pa ga imam res rada kot še nikogar nisem imela (kaj takega še sploh do zdaj nisem čutila, mislim, da če to ni ljubezen, da potem ne vem kaj sploh je...), si želim pomagati, tudi njemu, ker srečen ni, to mi je povedal.
In ne vem, zakaj vsi to razumejo, kot da hočem nekega človeka, ki kao noče bit več z mano, prisilit, da se vrne k meni. Sploh ni to takšna situacija in sploh ne vem, kako lahko ljudje razmišljajo tako plitko. Sej pa nismo več najstniki. Vsaj jaz ne in vem, da sem dovolj zrela, da vem kaj delam, kaj si želim in kaj hočem. Če me človek ne bi več upošteval, mi na kraj pameti ne bi prišlo, da bi še razmišljala o tako globokih čustvih do njega. Ker če te nekdo več ne mara in te zavrača, to začutiš in se ne trudiš (razen če si primitiven in otročji in slep..., da greš z glavo skoz zid).
Zanima me le, ali je možno s pozitivnim ravnanjem in mogoče kakšno alla magijo karkoli rešiti. Ker tukaj se je nabrala negativna energija, nič drugega. Za to pa so ogromno krive tudi okoliščine in predvsem čas v katerem živimo dan danes. O tem pa raje ne bi, ker se mi svet, v katerem živim, dobesedno gnusi. Če koga zanima zakaj, naj mi pove, mu bom z veseljem posebej obrazložila. Ampak če niste slepi in če ne živite v nekem svojem zasanjanem svetu, boste vedeli o čem govorim.
Posted 27 April 2005 - 11:23 PM

V vseh svojih postih, dejansko prosiš za pomoč, vendar kot sem videla, tudi nobenega posebej ne upoštevaš. Torej - najprej razščisti pri sebi kaj si želiš. Zbujat pozornost, ali resnično nekaj naresti zase.
Kar se tiče tvoje ljubezni do bivšega fanta, ali pa tvojega odnosa, lahko povem samo svoje mnenje... "Ljubezni se ne da izsilit." tukaj se strinjam. Lahko si pomagaš na tak način, da se povežeš s njegovim angelom in svojim, ter se zahvališ za to, ker je bil v tvojem življenju. Nauči se, da je vsaka ljubezen izkušnja, ki jo duša potrebuje, da gre na višji nivo. Da pa se moraš naučiti partnerja sprejemati takšnega kot je in temu se tudi reče Brezpogojna ljubezen. Ko oseba želi odditi, jo spustiš, sebe pa osvobodiš njegove energije. Dokler pa boš iskala rešitve v svoji podzavesti, da si ga želiš nazaj, se tudi svojega stanja ne boš rešila. Torej ozavesti svojo ljubezen do njega in jo spusti ven. Biti hvaležen in biti ljubljen je "zakon" vseh ljudi, ki naj bi bili toliko duhovno razviti, da vedo, da je ljubezen samo privilegij in pravica, ne pa dolžnost, da je tudi vrnjena s druge strani...
LP
Vilma
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users