Jump to content

Photo

FDV - Fakulteta za družbene vede

• Please log in to reply
77 replies to this topic

#21 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 17 December 2006 - 02:10 AM

QUOTE(sajk @ 16. 12. 2006 - 12:21) View Post

(Michelle, nisem mogel ... oops.gif )

A to zdaj že cel teden en in isti vic govoriš? biggrin.gif biggrin.gif (si mi poslal sms, remember?)

• 0

#22 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 17 December 2006 - 09:39 AM

QUOTE(Michelle @ 17. 12. 2006 - 2:10) View Post

A to zdaj že cel teden en in isti vic govoriš? biggrin.gif biggrin.gif (si mi poslal sms, remember?)

Seveda, ampak ostalim ne twisted.gif

• 0

#23 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 17 December 2006 - 06:25 PM

Še tolko slabše. twisted.gif
  • 0

#24 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 18 December 2006 - 10:02 AM

Mene boste tudi pomojem videli na FDV-ju:) Šla bi pa ne vem.. novinarstvo / obramboslovje / politologija / mednarodni odnosi. A lako čimveč napišete o tem, če poznate seveda?smile.gif predvsem me zanimajo omejitve, pa kako je potem s šihtom po končanem faxu.
  • 0

#25 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46204 posts

Posted 18 December 2006 - 12:45 PM

Omejitve si lahko pogledaš na tem naslovu: http://www.vpis.uni-lj.si/

• 0

#26 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 18 December 2006 - 03:01 PM

oo super, hvala:)
  • 0

#27 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17203 posts

Posted 13 January 2007 - 02:53 PM

jaz sem tut študirala da bi šla na FDV sam sm iz maribora. In bojda ja zlo težko dobit plac v študentskem domu. ermm.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#28 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 13 January 2007 - 10:31 PM

Če si iz MB bi ga skoro ziher (sploh pa a niso zraven FDVja ravno zgradil neke nove?).
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#29 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 03 February 2007 - 11:22 AM

Analitska sociologija. Mi lahko poveste kaj lahko delaš po tem faxu. In kakšne so možnosti zaposlitve pri nas. predmetnik mi je všeč-zelo všeč. Samo nisem pa zasledila kaj lahko delaš huh.gif
  • 0
IPB Image

#30 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 03 February 2007 - 11:56 AM

Ta zadnjo si lahko obrišeš z diplomo... ok, oprosti, bom razložila. Jaz imam tudi diplomo iz FDVja, celo magisterij delam. Ampak kar se tiče zaposlitve, je FDV slepo črevo sistema. Vsaka družba potrebuje družboslovce, ampak ne v tisočih. In kar se delodajalcev tiče, ne ločijo različnih vej sociologij med seboj, ne vedo kaj je kulturologija (če jo že znajo izgovorit), komunikologija se jim zdi veja ekonomije, politologija je baje za v parlament (?), obramboslovje za v Irak, najboljši novinarji so pa itak brez šole (kot lahko prebereš tudi tukaj).

Redki so FDVjevci, ki delajo v svoji stroki in na vsak razpis za delo se jih javi v stotinah. Nikakor pa ne podpiram tega, da bi šel človek študirat tisto, kjer lahko službo dobi - kot da bi lahko izbiral, kaj te zanima in kje vidiš svoj talent. Se pa pogosto zgodi, da gredo na FDV ljudje, ki mislijo, da je tam lažje. Naj ti povem, da včasih prav zavistno gledam kakšne matematične izračune soseda v Nuku, med tem ko prebiram številne debele knjige... smile.gif
  • 0

#31 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32910 posts

Posted 03 February 2007 - 12:08 PM

Debele knjige?
Moja cimra 8diplomirala s sociologije na FDV-ju, zaposlitev ima sedaj čisto na drugem področju) se je za izpite vedno učila samo s starih primerov izpitov z nalogami za obkrožanje laugh.gif
  • 0

#32 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 03 February 2007 - 01:02 PM

Obstajajo tudi ljudje, ki hočejo od študija kaj odnest. wink.gif
  • 0

#33 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 03 February 2007 - 06:46 PM

QUOTE(_M_ @ 3. 2. 2007 - 14:08) View Post

Debele knjige?
Moja cimra 8diplomirala s sociologije na FDV-ju, zaposlitev ima sedaj čisto na drugem področju) se je za izpite vedno učila samo s starih primerov izpitov z nalogami za obkrožanje laugh.gif

To je njen problem, za vsak predmet se najde knjiga, če se pa še malo potrudiš, pa tudi debela.
  • 0

#34 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14350 posts

Posted 03 February 2007 - 09:45 PM

QUOTE(_M_ @ 3. 2. 2007 - 12:08) View Post

Debele knjige?

In ona je to šla študirat zakaj? hmm.gif rolleyes.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#35 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 03 February 2007 - 10:24 PM

Sej je na skoro večini študijev tako, da če po diplomi/magisteriju/čem tretjem ne dobiš službe, pač vzameš kar se ti ponudi, in tako večina ljudi dela nekaj kar sploh ni povezano z njihovim študijem.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#36 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 February 2007 - 10:46 PM

QUOTE(Katrin @ 3. 2. 2007 - 18:46) View Post
To je njen problem, za vsak predmet se najde knjiga, če se pa še malo potrudiš, pa tudi debela.

Res je, poleg tega je že malo smešno tole govoričenje - ker je pač nekaj izpitov (v prvem letniku) bilo na obkroževanje, se je to zdaj posplošilo, da je celi študij eno samo farbanje krogcev. Se ne strinjam. Poleg tega, če te študij zanima, tudi sam prebiraš razno literaturo na to temo, ipd. Pač tu je tak. Nekje te pa posiljujejo in dobesedno prisilijo v branje kakšnih tolstih knjig. Tu pač ne, se moraš bolj sam zraven spravit. To zna biti sicer problem =), ampak če te res zanima tisto, kar si se odločil študirat, se boš.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#37 petrchy

petrchy

sramežljivec

• Člani
  • 6 posts

Posted 17 February 2007 - 12:58 PM

a je kera tukej smer komunikologija-medijske komunikacije in studije??
pa ce je, kako se ji zdi, je zadovolna z studijom??
  • 0

#38 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27635 posts

Posted 28 February 2007 - 09:18 AM

a ni res nobene, ki bi vsaj vedla kako to zgleda al pa kaj, k mene tud to ful zanima
  • 0

#39 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 28 February 2007 - 10:36 PM

jaz sem komunikologija, trženje in tržno komuniciranje
sicer je pa vse isti šmorn...
  • 0

#40 ora