Jump to content

Photo

Družina ali kariera?

• Please log in to reply
94 replies to this topic

#21 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 16 November 2005 - 12:06 PM

QUOTE(TAO)
Tistim, ki pa ne eno in ne drugo, pa UŽIVAJTE V ŽIVLJENJU!

pozdravljam še eno trezno glavo! biggrin.gif tao, izrekam ti tut prisrčno dobrodošlico na forumu! še na mnoge prispevke! :occasion5:
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#22 TAO

TAO

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 144 posts

Posted 16 November 2005 - 12:10 PM

HVALA HVALA! tongue.gif tongue.gif tongue.gif
  • 0
I have opinions of my own -- strong opinions -- but I don't always agree with them.
George Bush

#23 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 27 December 2005 - 12:08 AM

Tud jst vedno bolj dvomim v to, da bo kdaj imela otroke..in s tem sploh nisem obremenjena, mogoče zato, ker imam tudi partnerja, ki nima (več) želje po otrocih.
Lahko se pa to spremeni, seveda, ampak trenutno tako razmišljam.
Pod "kariero" pa tudi ne razumem neke hude službe oz. da bi delala po cele dneve samo zato, da bom imela nevemkolk denarja.
Predstavljam si življenje s partnerjem, v katerem se posvečava drug drugemu, sama sebi in če bom prišla do te službe, za katero se izobražujem, mislim, da mi bo prav lepo.
  • 0

#24 Estera

Estera

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 884 posts
  • Interests:skoraj vse

Posted 27 December 2005 - 12:36 PM

Tudi jaz se še ne vidim z otroki...ni nobene želje po njih (čeprav se moja žlahta zgraža, da je joj...seveda vse sestrične že poročene in zibale) evil.gif ma, boli me joy. Se pa ful vidim poročeno, z luškano službo, pa da oba še malo uživava brez obveznosti do otrok. K me bo prjel, da bi kaj mela, mi bo pa itk že biološka ura odklenkala.
  • 0

#25 lala

lala

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 920 posts

Posted 27 December 2005 - 02:01 PM

Jaz se pa vidim z lepo sluzbico in mozem ki me ljubi(upam da bo to zdajsnji fant,oblubu je da me bo zarocil prej ali slej twisted.gif Drugac si pa zelim enega otroka tam nekje pri 30ih.Zakaj ne?Saj je fajn experimentirat twisted.gif ne res,rada bi imela otrokeca katerega bi zibala in mu kupovala cotike in se vedno zmotila pri velikosti biggrin.gif Sem ze sama po sebi taki otroski tip k cvili ko vidi bebiko in se pogovarja v baby jezikom.Ampak do 30ih bom pa zivljenje uzivala in mirno spala.
  • 0
(_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
user posted image

#26 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 27 December 2005 - 02:09 PM

Mah jaz sem tudi mislila, da sem totalno nesposobna kar se otrok tiče...potem je pa letos nastal taki baby boom v familiji in pri sosedih( skupaj 4), da se otrokom nisem mogla izognit biggrin.gif in sem jih tudi pazla malo. Se zelo hitro vključi materinski instinkt, pa čeprav sem stara "komaj" 20. Prej sem se jih na velik krog izogibala, ker sem se bala, da bom kaj polomla smile.gif
Otroka si sigurno želim ampak ne zdaj, ker nočem, da za njega skrbijo moji starši, pa še trenutni fant ni najbolj primeren wink.gif (je še sam bolj otročji). Drugače pa ne mislim za vsako ceno imet otroka, če nebo partner pravi. To pa upam, da bo tam nekje okoli 30 leta...
  • 0

#27 callista

callista

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1498 posts
  • Interests:šport, glasba, zabava

Posted 27 December 2005 - 02:16 PM

QUOTE(bellini)
Prej sem se jih na velik krog izogibala, ker sem se bala, da bom kaj polomla smile.gif

Ej, jst isto! Sploh je nism upala prijeti (od sestrične hčerko, ko je bla še čisto majhna takoj po rojstvu), ker sem se bala, da bom kej narobe naredila. biggrin.gif Bom rajš počakala na svojega. biggrin.gif
  • 0
IPB Image

#28 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 27 December 2005 - 02:29 PM

Hm, men je pa prov smešno, ko vidim svoje prijateljice, kako se navdušujejo ob pogledu na kake otročke in poslušam: "joj, kako so luštni, jest bi tud imela..". Nevem, vedno jim rečem, da imeti otroka ni sam to, da greš z njim ven in mu kupuješ cunjce, ampak men bi to pomenilo en čisto drug način življenja, vse se obrne na glavo, tukaj je odgovornost do otroka...To, da se greš malo šetat okol je meni čist "postranska" stvar, bolj mam pred očmi vse obveznosti, nevem.
Pač nisem materinski tip, res ne. In poznam velik staršev z enim otrokom, ki pravjo: Nobenga več.
Itak da pa je tu še druga stran, to je samo moje mnenje.
  • 0

#29 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 27 December 2005 - 02:40 PM

Pri 19ih še ne razmišljam tako daleč naprej, vendar pa si nekoč želim imet tudi svojega otroka, v bistvu najraje dva. Mislim, da se da ustvarit uspešno kariero in družino, ampak si moraš oboje res želet. Moji mami čisto lepo uspeva, da je 'working mom' in je kljub temu odlično vzgojila dve hčeri.

Je pa res, da ni vsak za starša in tisti, ki se ne čuti 'ustvarjenega' za to nalogo, bolje da jih nima in v tem ne vidim nič slabega ... smo si pač različni.

Sama se drugače izredno dobro razumem z otroci in sem ob njih sproščena, pa tudi sestrično že nekaj let velikokrat pazim in se imava vedno super.

Mislim pa, da se je treba najprej razživet in si nato ustvarit neko stabilnost in dobre pogoje, šele nato pride na vrsto otrok ... pri meni bo to pomoje okoli tridesetega leta.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#30 callista

callista

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1498 posts
  • Interests:šport, glasba, zabava

Posted 27 December 2005 - 02:45 PM

Z mojim dragim sva se pred kratkim pogovarjala, koliko otrok naj bi imela. Jst sm za dva, on bi jih imel pa najmanj tri. blink.gif Halo, narest jih je izi, vn spravit pa malo težje. biggrin.gif Tko da ne vem, kje bova našla kompromis. biggrin.gif
  • 0
IPB Image

#31 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 27 December 2005 - 02:51 PM

QUOTE(callista)
Z mojim dragim sva se pred kratkim pogovarjala, koliko otrok naj bi imela. Jst sm za dva, on bi jih imel pa najmanj tri. blink.gif Halo, narest jih je izi, vn spravit pa malo težje. biggrin.gif Tko da ne vem, kje bova našla kompromis. biggrin.gif

lol biggrin.gif Eh vsi fantje so navdušeni nad več otroci, pol pa prvi pride, se pa skirejo wink.gif Mene bolj moja kolegica skrbi, ki jih želi imet 5 in to same punčke -> ona je ena izmed 5 punc v njihovi družini; pa naj še kdo reče, da jabolko ne pade daleč od drevesa. In njena mama je sodnica-> res pravi primer kako lahko kariero združiš z materinstvom biggrin.gif
  • 0

#32 žeula

žeula

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1613 posts

Posted 27 December 2005 - 02:54 PM

Jst se strinjam s tistimi, ki pravte, da se more vsak sam odločet. Ful se mi zdi nesmiselno, da se za otroka odločeš, samo zato, da ga kao maš, da ti folk ne teži, ker je taka navada al pa, da poskrbiš, da na starost ne boš samo. rolleyes.gif Otroka si moreš želet iz vsega srca in, če si ga ne - ja, pač ga nimaš! Tko, kt vsi ne bomo mel česa druzga, tko pač eni ne bojo mel otrok. :brave:

Moj plan je tak: nardim fax, potem si najdem službo in mam otroke... aja, nekje je še poroka. :love3: Med faxom ne bi mela otroka, mogoče med absolventom. In tut sebe si zdj (pr 20ih) ne predstavlam kt mamico. Upam pa, da nekoč bom mela družino (3 otroci -->) in, da bom tut uspešna na profesionalnem področju. :male: :female:
  • 0
Vedno sem čutila, da je trenutek, ko se zjutraj zbudiš, lepši od vseh 24 ur. Misliš si, da se lahko zgodi karkoli. In dejstvo, da se to skorajda nikoli ne zgodi, sploh ni pomembno. Možnost vedno obstaja.

#33 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 27 December 2005 - 03:11 PM

QUOTE(pupa)
QUOTE(Kami)
Moj plan je bil vedno: najprej kariera, da si zagotoviš lepo prihodnost (zadovoljiš tako finančne potrebe, kot potrebe po produktivnosti, uspehu, samodokazovanju...) potem pa otroci, da ti to prihodnost še polepšajo ...

se podpišem biggrin.gif

Jas tut.. wink.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#34 hudička

hudička

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2225 posts

Posted 27 December 2005 - 03:23 PM

QUOTE(¤PunChkA¤)
QUOTE(pupa)
QUOTE(Kami)
Moj plan je bil vedno: najprej kariera, da si zagotoviš lepo prihodnost (zadovoljiš tako finančne potrebe, kot potrebe po produktivnosti, uspehu, samodokazovanju...) potem pa otroci, da ti to prihodnost še polepšajo ...

se podpišem biggrin.gif

Jas tut.. wink.gif

komi čakam na male #hudičke"
ampak pred tem morem posskrbet še za bodočega atija, pa sm neodvisna finančno pa tko pol pa pride vse to

kdor pa noče met otrok pa tut ok
vsak naj dela tako kot želi
vem kako hudo je ko majo napačni ludje otroke
potem lepše da jih nimajo
  • 0
Sprijazni se s svojim življenjem.Sprejmi ga takega kot je sedaj, da slučajno ne zgrešiš še tistega drobca sreče,ki čaka nate! (Phil Bosmans)

#35 Estera

Estera

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 884 posts
  • Interests:skoraj vse

Posted 27 December 2005 - 03:47 PM

QUOTE(lala)
Jaz se pa vidim z lepo sluzbico in mozem ki me ljubi(upam da bo to zdajsnji fant,oblubu je da me bo zarocil prej ali slej twisted.gif

Uh, jst pa nočem te "kao oblube" nkol več slišat. Edini tip, s kerim sem se res želela poročit, mi je 3 leta to flancal, da čaka na lepo priložnost zaroke,na koncu, k naj bi se skupi preselila, je pa povedal, da ni za resno zvezo evil.gif

Otrok pa tut ne želim (niti se nikoli ne raznežim, ko jih vidim), ker sama ne poznam pojma stabilne družine, in ne vem, če se sploh sposobna dat pravo ljubezen. Zagotovo pa ne bom enemu malemu frocku uničla življenje sam zato, da ga mam, potem pa ne bom znala skrbet zanjga in bi ga imela kot neko "breme". Če bom kdaj zares začutla pravo željo, ja, drugače pa ne. Je pa zanimiv, da otroci se pa lepijo name.
  • 0

#36 lala

lala

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 920 posts

Posted 27 December 2005 - 05:36 PM

QUOTE(Estera)

Uh, jst pa nočem te \"kao oblube\" nkol več slišat. Edini tip, s kerim sem se res želela poročit, mi je 3 leta to flancal, da čaka na lepo priložnost zaroke,na koncu, k naj bi se skupi preselila, je pa povedal, da ni za resno zvezo evil.gif

Je pa zanimiv, da otroci se pa lepijo name.

Mah to zarad tega ker res ni za resno zvezo..hotu se je se 'zdivjat' tako kot recejo.Saj bo tisti pravi prisu biggrin.gif
glede otrok pa..hm mogoce si pravi cukr za njih - jagoda biggrin.gif
  • 0
(_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
user posted image

#37 Suse

Suse

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 230 posts

Posted 03 January 2006 - 12:36 PM

Ok, jst sem stara 22 (halo, kak cajt hitr teče...). Vedno sem govorila, da ne bom imela otrok, nikoli se mi jih ni luštalo, pred dobrimi 6 leti sem spoznala tipa s katerim sem začela hodit. Rekla bom tako, vedno bolj pa čutim željo da bi imela čer par let jih kar nekaj. Sama sem edinka, v otroštvu tudi nisem bila najbolj srečna. Želim pa si, da ko bi mela otroke (želim si jih nekje 4), da bi ostala doma in jih lahko vzgajala, vsaj prvih nekaj let. Vendar si najprej želim ustvarit pozicijo v podjetju in se tam ustalit nato pa bi imela otročke en za drugim...

Kar mi je zanimivo, ne želim se poročiti. Da živima s tipom skupaj mi je kul in se mi zdi da ne rabim nekega papirja, ki bi naju vezal skupaj. Morda tega nočem tudi zaradi tega, ker takih cerkvenih tradicionalnih reči nimam preveč rada.

Glede na to kaj je napisala Carmen... To mi je prav bad, ker mi je tak kot da poslušam babico, ki govori, da ne vem kakšno je življenje ali da nisem še prav začela žvet itd. Pač bedarija. Nimam še otrok, v mestu imam stanovanje, ki si ga z mojim dragim sama plačujema, hkrati redno študirava in 8 ur/dan delava. Po pravici povedano mi je velikokrat škoda, ker niso moji starši iz mesta , ker ne morem žvet doma, ker so stroški veliki itd. veliko ljudi izrabi takšne prilike, da živijo pri starših in si recimo ne rabijo ali pa ne morejo kupiti stanovanja/hiše. Vendar nekatere takšnje ljudi tudi občudujem. Veliko različnih generacij pod eno streho.

Res je da smo bolj mlečne kot so bili morda naši straši pred 20-mi leti, ampak, mislim da je tukaj velik razlog družba oz. to da si dandanes prisiljen it študirat(posledica pa je PODALJŠANO OTROŠTVO), da boš nato dobil dobro službo oz. če jo boš sploh dobil. Včasih je 3 letna poklicna šola bila zadosti, včasih je bilo prosti delovnih mest ogromno.

Ne vem, morda sem zašla, hočem pa reči, da vsak izmed nas je nekaj doživel drugega/hudega za razliko od nekoga in ni merila, ki bi pravilo, da če pa si to pa to doživel veš kaj je življenje.
  • 0

#38 AnYa_r

AnYa_r

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 131 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 13 January 2006 - 08:40 PM

Dora zlo lepo si to napisala se popolnoma strinjam!
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem, kajti bistvo je očem nevidno!

#39 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts
  • Interests:stvari na tem forumu

Posted 13 January 2006 - 09:44 PM

QUOTE(dora)
Kar mi je zanimivo, ne želim se poročiti. Da živima s tipom skupaj mi je kul in se mi zdi da ne rabim nekega papirja, ki bi naju vezal skupaj. Morda tega nočem tudi zaradi tega, ker takih cerkvenih tradicionalnih reči nimam preveč rada.

kdo drug kot jst biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif morm tole komentirat

jst sem tud skoz govorila, da je poroka tko za druge... za sorodnike, sam list papirja pa ne vem kaj

Sam zdej pa gledam na to čist drugač. Čutim, da je poroka priznanje enega partnerja drugemu, da si želi svojo prihodnost deliti s tabo. Poroka zaveže dva človeka skupaj tako, da gresta težje narazen. In ker je tako, ta korak pomeni, da ne razmišljaš o koncu oz. kako boš lahko to osebo zapustil in je (če se grdo izrazim) čist vseen drek al se poročiš. Je pa potem to tud priznanje pred vsemi drugimi, da si našel svojega partnerja za prihodnost in da mislita resno. Ampak v prvi vrsti in tisto kar je glavno, je pa priznanje en drugemu. IPB Image

• 0
Posted Image

#40 Colt

Colt

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 432 posts

Posted 14 January 2006 - 10:23 AM

QUOTE(Tanjci)

jst sem tud skoz govorila, da je poroka tko za druge... za sorodnike, sam list papirja pa ne vem kaj

Sam zdej pa gledam na to čist drugač. Čutim, da je poroka priznanje enega partnerja drugemu, da si želi svojo prihodnost deliti s tabo. Poroka zaveže dva človeka skupaj tako, da gresta težje narazen. In ker je tako, ta korak pomeni, da ne razmišljaš o koncu oz. kako boš lahko to osebo zapustil in je (če se grdo izrazim) čist vseen drek al se poročiš. Je pa potem to tud priznanje pred vsemi drugimi, da si našel svojega partnerja za prihodnost in da mislita resno. Ampak v prvi vrsti in tisto kar je glavno, je pa priznanje en drugemu. ]

Tanjci, tule moram napisat svoj komentar. Lahko bi rekel da si se očitno iz tipične današnje mladenke, ko se moderna miselnost da je poroka samo list papirja itd, spremenila v razmišljujočo osebo ki je začela razmišljati drugače kot pa ji zapovedujejo moderni družbeni trendi oz nisi več tako vodljiva in razmišljaš s svojo glavo.

Tisti ki je sposoben razbrati družbena dogajanja, spremembe, novotarije itd itd...je že zdavnaj zaznal upad vrednot, med katere sodi tudi poroka. Danes je odnos med moškim in žensko naravnan zgolj tržno, narediti iz obeh dobra potrošnika in kimajoče ovce ki skočijo v trgovino ob vsaki reklami.

Pravi, pristni osebni odnos dveh pa je mnogo mnogo več..namreč če sta zares za skupaj in sta pripravljena sebe dati drug drugemu za vedno, to priznati še pred drugimi ljudmi...za to pa človek rabi pogum. In tega poguma je vse manj med ljudmi.

G

ps. Tanjci, izredno zrelo razmišljanje, kapo dol
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users