Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36200 replies to this topic

#28981 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33183 posts

Posted 09 July 2013 - 10:17 AM

Sej tu ni neke znanstvene fantastike, pogledat je pač treba, kaj ti kakšno zavarovanje krije  in do kakšne vrednsoti in se  odločit, a reskiraš tistih par evrov al ne.

• 0

#28982 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46327 posts

Posted 09 July 2013 - 10:56 AM

Več mnenj o turističnih zavarovanjih najdeš tukaj. :wink:

• 0

#28983 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17803 posts

Posted 16 July 2013 - 07:33 AM

V četrtek grem (prvič v življenju) v Maribor. Ker bi rada svoj obisk združila še s kakšnim ogledom in dobrim kosilom vas prosim za kakšen nasvet. Načeloma bova parkirala v Europarku. Kam it na DOBRO BELO KAVO in pa kosilo?

A je kaj takega kar bi v mariboru nujno mogla videt, če sem že tam?

Hvala :)

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#28984 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23750 posts

Posted 16 July 2013 - 09:38 AM

Pojdi na sprehod po starem delu mesta - Glavni trg, Grajski trg, Trg Leona Štuklja, okrog stolnice, stari most, po Lentu, tam imaš staro trto, pri treh ribnikih je tudi lepo, pa mariborski otok je meni tudi všeč in sprehajalne potke tam okoli, mestni park je tudi lep. Lepo je iti tudi na katerega od dveh hribov nad MB - Piramido ali Kalvarijo, od koder je lep razgled. Ampak za to že rabiš več časa. Jaz sicer še nikoli nisem šla gor.

Za pijačo je meni osebno najlepše it v kakšen lokal na Grajskem trgu ali Slovenski ulici. Tam imaš kavarno Aroma, Ilich, Astoria, čajnica Čajek, Florijan, pa še katera. V Ilichu imajo tudi dober sladoled in torte, v čajnici imajo tudi baje eno dobro hišno tortico. Kaj pa vem, meni je bila kava dobra v vseh teh. Edino za čajnico se ne spomnim, ker ne vem, če sem tamsploh kdaj pila kavo. :D Za jest pa je bilo govora nekaj že v temi o kritikah restavracij, ko sem jaz spraševala. Ugodna cena in v redu hrana je v centru, nasproti Mullerja v Ancori, v Florijanu imajo tudi za jest. Sicer pa so punce priporočile še Novi svet pri stolnici, Gostilna Anderlič, Villa Rustica (ta je na obrobju MB). Jaz sem od teh jedla le v Ancori. Vedno mi je bilo dobro za jest tudi v Tacosu (mehiška).

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#28985 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17803 posts

Posted 16 July 2013 - 09:40 AM

Aleluja hvala marmelada :) bom mal pogledala in sestavla plan :)

V astorio na kavo, mogoče hrana, drugače pa se mi zdi fajn jedilnik v city hotelu. :) hvala za odgovor!

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#28986 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 16 July 2013 - 09:48 AM

Jaz pa grem najraje na kavo v center Draš pod Pohorjem.

• 0
Viens, reste ici!

#28987 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23750 posts

Posted 16 July 2013 - 10:01 AM

Točno, City hotel so tudi priporočile punce. Ana, a v Drašu imajo tiste tortice, ki ste jih ful hvalile, ali je to nekje drugje?

Sicer pa mislim, da je Glavni trg čisto super izbira za it na pijačo, za nekoga, ki je prvič tam, da malo doživi MB. Fiona, če imata več časa na razpolago, bi jaz vsekakor priporočila tudi, da se zapeljeta do Pohorja, gor na vrh, do koder pelje vzpenjača in dol do ciljne arene smučišča. Meni je bilo ful všeč.

• 0

#28988 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 16 July 2013 - 10:04 AM

V Drašu imajo dobre tortice ja, ampak meni je najboljša torta v Mariboru še vedno Hišna torta iz Čajnice. :)

• 0
Viens, reste ici!

#28989 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23750 posts

Posted 16 July 2013 - 10:17 AM

Ja, za torto v čajnici sem slišala pohvale, ampak je v vseh letih, kar sem bila v MB nekako vedno naneslo, da če sem že šla na tortico, sem šla v Ilicha. No, pa saj bo itak še kaj šla in moram končno enkrat poskusit to torto. :) Nasploh mi je čajnica super, največkrat sem šla prav tja s sošolkami.

• 0

#28990 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46327 posts

Posted 16 July 2013 - 10:20 AM

Kavarna Q je tud kul za pijačo in hiter prigrizek. Sicer ne vem kakšno belo kavo imajo, ker sem vedno pila kaj drugega. 

Čajnica je kul - imajo ful dobre čaje, pa tudi ambient mi je všeč.

Iich je bil meni vedno precenjen. Tortice me nikoli niso kaj posebej impresionirale, prav tako tudi postrežba ne.

Predloge kaj pogledat pa bom spisala v Potovanja, v temo Slovenija, da bo kasneje, če bo katera potrebovala kak predlog te objave lažje najti.

• 0

#28991 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 16 July 2013 - 10:37 AM

Nikjer več ne najdem, katere so tiste spletne strani, kjer se lahko jezikov učiš on-line?

• 0
Viens, reste ici!

#28992 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23750 posts

Posted 16 July 2013 - 10:43 AM

A je bil kje prav kak seznam teh strani? Jaz malo gledam zdaj bbc, livemocha, pa busuu še bom. Zaenkrat pa me bbc in livemocha nista impresionirali. Mogoče prehitro ocenjujem. Na bbc se mi recimo vse zdi nesistematično. Na livemocha pa kar neki kvizi. Saj moram nadaljevat, mogoče se bo izkazalo za dobro.

• 0

#28993 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6904 posts

Posted 16 July 2013 - 12:52 PM

Jaz sem na busuu poskusla, se mi zdi zanimivo (http://www.busuu.com/enc/)

• 0

#28994 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46327 posts

Posted 16 July 2013 - 01:04 PM

Moj prijatelj uporablja Duolingo. Je zadovoljen.

• 0

• Guests

Posted 17 July 2013 - 10:17 AM

Odločam se o nakupu fotoaparata, v ožjem izboru imam dva: Nikon D5200 in Canon EOS 600d. Ima katera kaj izkušenj s katerim od teh dveh? Oziroma če nimate; ste pristašice Nikona ali Canona? Zakaj?

• 0

#28996 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 17 July 2013 - 10:19 AM

Jaz imam Nikon D3100 in sem zelo zadovoljna z njim, ker sem amaterka in se mi zdi da trenutno tudi z boljšo mašino ne bi morala delati čudežev. Najprej sem se želela naučiti uporabe zrcalno refleksnih fotoaparatov, potem pa bom dokupila kaj boljšega (objektiv..).

Ti pa priporočam Nikona, ker ima dosti lepše barve.

• 0
Viens, reste ici!

• Guests

Posted 17 July 2013 - 10:27 AM

Hvala Ana. Sicer sem že precej na Nikonovi strani, samo rokovanje z njim me malo skrbi, Canon mi deluje enostavnejši za uporabo; preglednejši meni, tipke... Mogoče se motim.

• 0

#28998 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 17 July 2013 - 10:34 AM

Bolj preprost kot je Nikon, si skoraj ne morem predstavljati da bi fotoaparat lahko bil. :)

• 0
Viens, reste ici!

#28999 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88036 posts

Posted 17 July 2013 - 06:11 PM

Jaz bom vedno glasovala za Olympusa. :D Sem že pisala o tem, mogoče najdeš.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#29000 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15360 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 18 July 2013 - 08:26 AM

Jaz sem imela/imam(ker uporabljam pretezno samo se Nikona) oba. In je res, lahko oba pohvalim, Nikon ima lepe barve, Olympius me pa tudi ni nikoli razocaral, lepo zoomira, ostri sliko, pregledne nastavitve. Ne vem sicer koliko in kaksne dslr modele ima, ker se mi zdi, da Felicia to isce. Karkoli bos vzela, vzemi na Li-on baterijo, ki jo polnis sproti, ko se sprazni, pa eno rezervo imej nujno. Stanejo tam okoli 20-30€. Moj Olympius je starejsi in ima 4 AA baterije in je zacel hecat/ nobene rechargable baterije mu ne odgovarjajo, lahko jih polnim max 10x, potem pa zacne 'zret' baterijo v veliko prehitrem casu.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users