Threads: 1,143
03-21-2005, 02:24 AM
(This post was last modified: 02-01-2012, 09:28 PM by Fluffy The Stud Eater.)
Katere uporabljate, če jih? Jih večinoma kupujete ali si jih naredite doma?
Jaz si občasno naredim masko za obraz doma - kvas, jogurt, med.
Občasno pa tudi kakšno kupim od Apotheker Scheller, pa od Vichy.
“Someone once told me the definition of Hell:
The last day you have on earth, the person you became
will meet the person you could have become.”
- Anonymous
Threads: 106
Jaz imam eno od Avona s karitejevim maslom. Hranilno. In je super. Sama ne smem uporabljati čistilnih mask, ker so preveč agresivne za mojo kožo, ker je suha. In mi tako pašejo samo hranilne in vlažilne maske.
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.
A lahko še zraven napišete, kje ste kupile in koliko je stalo?
AS maske pridejo tam okoli 250sit, kupla v Mullerju. Vichy maske pa v lekarni, tam okoli 3k (samo je v tubi in jo maš kar za nekajkrat).
- Anonymous
Threads: 3
Jaz si včasih naredim doma z olivnim oljem in kislo smetano, včasih pa kupim. Zaenkrat mi je najbolj všeč Maureneurs z minerali in Q10, ker je zelo vlažilna. Prodajajo jo v Muellerju v vrečki, tako da ni preveč draga.
Threads: 750
Jaz uporabljam Avon Vitamin Boost Revitalising Mask, mi je super ker mi res nahrani kožo in potem kar sijem, je pa v takem oranžnem lončku (100 mL) in jo imaš za kar dolgo (jaz si jo nanesem enkrat tedensko).
Na žalost pa se ne spomnim, koliko stane ...
Threads: 1
milk & honey - stane pa 590 sit
here I am! now what are your other two wishes?
Threads: 4
v lushu sem videla maske. Imajo že pripravljene in jih kupiš na kilo. Ne vem pa kako je z rokom trajanja, ker, če jo moraš porabit takoj, alpada kupiš že staro...khm khm...to ni lih nek dobitek
Rok trajanja Lushevih je zelo kratek. Mislim, da en teden.
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.
Najbrž tudi niso ravno poceni, a ne?
Pa se vam zdi, da te maske dejansko kaj pomagajo?
- Anonymous
Nikita007 Wrote:Pa se vam zdi, da te maske dejansko kaj pomagajo?
Maske vsekakor pomagajo, vsaj meni ... vidim razliko v izgledu kože in v tem, kakšna je na otip. Meni po dobri hranilno-vlažilni maski koža prav žari, pa še na otip je veliko bolj mehka.
DiLeMa Wrote:Nikita007 Wrote:Pa se vam zdi, da te maske dejansko kaj pomagajo? Maske vsekakor pomagajo, vsaj meni ... vidim razliko v izgledu kože in v tem, kakšna je na otip. Meni po dobri hranilno-vlažilni maski koža prav žari, pa še na otip je veliko bolj mehka. Ja, saj. Ampak mora biti maska kvalitetna. Se mi zdi, da so tiste, ki se dobijo po 200 sit za en drek. Bom šla v Ahavo prečekirat... pa Avon, k si ga hvalila...
- Anonymous
Nikita007 Wrote:Ja, saj. Ampak mora biti maska kvalitetna. Se mi zdi, da so tiste, ki se dobijo po 200 sit za en drek. Bom šla v Ahavo prečekirat... pa Avon, k si ga hvalila...
Tale Ahava ... a to imate samo v Ljubljani ali pa mogoče katera ve, če se da te stvari te znamke dobit tudi kje v Celju?
Tudi med maskami za 200 SIT se najde kaka dobra. Ponavadi je tako, da so maske za normalno in mastno kožo polne alkohola in ostalih slabih stvari. Za suho so pa v redu. TO je praksa pri maskah za 200 SIT.
Threads: 95
Meni so bile v redu maske Sans Soucis. Samo jih težko dobiš. Čeprav je bila poceni, je naredial mojo kožo gladko, vlažno.
LP N
Te se dobijo v DM, ne?
Threads: 95
Mislim, da ne....Če pa se jih še vedno, jih kupim, takoj. Imela sem osvežilno masko. Taka gelasta tekstura.
LP N
Threads: 7
Uporabljam različne maske, saj imajo različne funkcije. Rada imam Diorjevo masko Cocoun, ki kožo nahrani in jo revitalizira, tudi maska od Bioterma D-stress je fina za utrujeno kožo. Včasih uporabim kar peel-reveal masko od Elizabeth Arden. V savni si privoščim masko od Aldo Vandini-ja. Nočno kremo velikokrat zamenjam z Juvenino Creamy mask. No pa še kakšno...
LP J
Threads: 1
Zivjo!
Jaz pa sem kake pol leta nazaj kupla v DM-u masko v tubi (sam ne vem od ktere firme). Ceprav imam zeloooo obcutljivo kozo, se mi je maska obnesla pa se za ene 15x sm jo mela. Res je la super.
Lp, Chila
Na svetu si, da gledaš sonce.
Na svetu si, da greš za soncem.
Na svetu si, da sam si sonce
in da s sveta odganjaš – sence.
Threads: 8
Ojla!!!!
Jaz sem že kr dosti mask za obraz poskusla.Spomnim se da sem eno kupla v trgovin mislim da je bla iz morskih alg al pa gline.Drugač sem si pa sposodla eno knjigo pri prijatlci z naslovom Mala šola osebne nege.Je zlo stara knjiga ampak so notri nasveti ni recepti za maske in nego nasploh.Pa sem jih že par probala pa so mi kr ugajale.Sem pa slišala da mleko slabo vpliva na kožo.Me pa zanima smao kako pogosto je treba uporabljati masko za obraz?Jaz jo ponavadi 1x na teden.
Katera maska se vam zdi najboljša za mastno in občutljivo kožo?
Hvala
Ines
Threads: 7
Ines, mislim, da če si narediš 1x tedensko masko je to za kožo zelo dobro. Lahko tudi večkrat, ni nič narobe. Dobro bi bilo, če si kdaj pa kdaj narediš tudi peeling. Za mastno kožo so vse čistilne maske, ki vsebujejo glino fine.
Za čiščenje obraza pa raje uporabi gel, ker je za mastno kožo primernejši od mleka.
LP J
Threads: 8
Ojla!!!!
Mene sam zanima če katera pozna kakšen recept za piling ki si ga lahko narediš doma.Jaz sem že dolgo nazaj mela enega pa ga ne najdem.Sama nerada kupujem izdelke v drogerijah ker se mi zdi vse skup umetno rajše si naredim sama doma če je le možno pa še bolj poceni me pride.
Hvala
Ines
Dobi sem ena knjiga z domačimi recepti za maske (malo mlajša kot tista, ki jo omenjaš - izdajatelj je Vale Novak). Drugače pa lahko narediš hranilno masko iz skute in medu.
Threads: 9
ines_packa Wrote:Ojla!!!!
Jaz sem že kr dosti mask za obraz poskusla.Spomnim se da sem eno kupla v trgovin mislim da je bla iz morskih alg al pa gline.Drugač sem si pa sposodla eno knjigo pri prijatlci z naslovom Mala šola osebne nege.Je zlo stara knjiga ampak so notri nasveti ni recepti za maske in nego nasploh.Pa sem jih že par probala pa so mi kr ugajale.Sem pa slišala da mleko slabo vpliva na kožo.Me pa zanima smao kako pogosto je treba uporabljati masko za obraz?Jaz jo ponavadi 1x na teden.
Katera maska se vam zdi najboljša za mastno in občutljivo kožo?
Hvala
Ines jst mam mastno kozo pa ful obcutljivo  pa je mi je do zdj najboljsa od murnauers
Na kak način občutljivo kožo? Mastna pa občutljiva nekako ne gre skupaj.
Threads: 10
piling lahko narediš tako da v čistilni gel , ki ga uporablhaš dodaš zdrob, dobro zmešaš in naneseš na obraz.zelo poceni in nežna varijanta
|