Threads: 39
Meni so rekli regratov mleček, če se prav spomnim.
Threads: 47
Mali ima pa moluske, so tudi virusne, in cca 1 leto baje traja, da izvenijo. Se mu pa sirijo, ampak je baje odstranjevanje bolece in je pediatrinja odsvetovala.
Mogoce pa malo z regratom probamo, hm! Fig tu pri nas zal ni ravno
[center]Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.[/center]
Threads: 27
Mi smo z eno tekočino mazali ampak ni prida pomagalo, zdaj cakamo da mine, jih imata pa tamalidve trenutno.
Threads: 47
04-20-2026, 11:55 AM
(This post was last modified: 04-20-2026, 11:56 AM by Olivija.)
A tudi? Ma joj! Ma saj res, nic ne mores. Na zacetku, ko so bile se tri, sem mislila, da bi se slo nekak s tem mazanjem, ampak sploh ni dovolil vec po kakem tednu, pa kako ga bos s to jedko raztopino potem mazal, ce se upira/miga.
Planet, sem se spomnila, jaz sem jih tudi imela (bradavice) v srednji soli - pomagala je kombinacija mazanja z raztopino + sla sem na zamrzovanje (na stopalu). Brrr, ni pa fajn spomin, te na prstih na rokah se spomnim, da so kar bolele. :/
[center]Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.[/center]
Jaz sem mlajši tudi s to jedko kislino mazala. Enkrat mi je celo več kapnilo kot bi smelo in je jokala kako jo peče. Smo ji potem sodo vsipali na rano, da smo nevtralizirali kislino. Res moraš bit pazljiv. Plus zaščitit okolico kože z vazelinom. Mi smo bili s tem na urgentni dermi, ker več ni mogla stopit na nogo in mi je tam dermatologinja rekla naj ji pogosteje delam toaleto stopal tako, da s skalpelom rahlo postrgaš trdi del kože dol, nato pa z razkužilom mažeš. Jaz sem potem punci zgolj nekajkrat to naredila, vmes pa se je vsek dan mazala z razkužilom in je potem izginilo. Zdaj če je to pomagalo ali pa je samo poteklo dovolj časa, da je samo izzvenelo, pa ne vem.
Threads: 69
Bellini, kakšno določeno razkužilo?
Ja, moj bratranec je tudi hodil kot najstnik na zamrzovanje bradavic. M. zaenkrat na srečo ne ovirajo, mi je pa malo bljak, koliko je tega pojava.
Rape of the mind is a social disorder...
04-20-2026, 01:20 PM
(This post was last modified: 04-20-2026, 01:22 PM by bellini.)
Meni je napisala v izvid Ofenosept ali drug antiseptik. Je pa napisala še, da namesto Acetocaustina (to je ta kislina) lahko uporabi tudi Kolodij ali pa obliže s salicilno kislino, ki se dobita v lekarni.
Ne spomnim se zakaj točno mi je odsvetovala zamrzovanje bradavic. Mogoče zaradi bolečega posega (naša je imela bradavice precej globoko)...ne vem točno.
Threads: 69
Hvala!
Rape of the mind is a social disorder...