Threads: 17
No ewo porocilo. Sm bla narocena za ob 13h, valda sm prsla na vrsto 10 do 15h. za znoret  Res pridm v cakalnco pa tm ene 30 zensk, vecinoma nosecih-valda pregledi trajajo ful dovg. Na vrsti sm bla pa zadna....jebemti sm znorela 
in ko ze koncno pridem ji razlozim situacijo in me pregleda in prav d je uspodi vse vredu. da ni nbenga vnetja al pa karkol.  da mam verjetno okužbo vode-urina oz. mogoče vnet mehur in pol me se napizdi kaj nism sla najprej do svoje splošne tdravnice. dab jo najrajs kr....
k je pa mami zjutrj klicala sestro ce nj pridm ke k ginekologinji al nj grem rajs urin dt k splošni zdravnici prevert je pa rekla nej najprj kr k njim pridm. SVASTA!ta zdravsten sistem je res v qurcu!
No, zaenkrat mi je predpisala oz narocila nj si kupm ursi caj pa intimno milo-kupla sm -po nasvetu v lekarni- lactacyd femina.  upam d bo vse ql.
Threads: 43
Ancka Pomarancka Wrote:Greš še 1x ginekologu in rečeš: probala sem to pa to, nič od tega ni pomagalo. Rabim nekaj drugega. In če ti bo spet hotel isto napisat se postavi zase. Tako sem jst nardila in dobila tiste konjske kapsule.
Bom zgleda res mogla it ja...  Ker drugače vnetje mehurja ali česa podobnega nimam k so me pregledal, tko da res nevem kaj bi lahko bilo. Se mi pa res zdi, da ginekologi razne probleme kot je da "peče" preveč izi jemljejo. Al pa mogoče res nima bit kej resnega in je to pač čist vsakodnevna težava? Sej če bi se mu zdel kej sumljiv, bi že kej povedu ane?
K zdej mam pa že poun kovčk tega sranja
03-15-2007, 10:46 AM
(This post was last modified: 03-15-2007, 10:48 AM by bubbles.)
Ancka Pomarancka Wrote:Jst sem mela glivice pa mi je ginekolog predpisal eno kapsulo. Ne vem kako se ji reče, ampak je v škatli samo 1 kapsula. Jst sem mogla eno vzet takoj, drugo pa šele čez 14 dni. Od takrat naprej nimam več problemov.
A je to mogoče Diflucan? taka zelena kapsula "giga size"?  Mene je to kar strah vzet  Kako nej to pogoltnem...že samo kontracepcijske težko vzamem...
Threads: 95
Ja čist možno da je to to. Ena konjsko velika kapsula je.
Pač... hmmm jst s tem nekak nimam problemov. Spij s kozarcem vode?
Threads: 125
mogoc si mors pa v lulo utaknt
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli
03-15-2007, 10:56 AM
(This post was last modified: 03-15-2007, 10:56 AM by bubbles.)
heh  Ne...ker se uporablja tudi za notranje okužbe...
Ancka Pomarancka Wrote:Ja čist možno da je to to. Ena konjsko velika kapsula je.
Pač... hmmm jst s tem nekak nimam problemov. Spij s kozarcem vode? 
Men liter vode nebi pomagu...pomoje mam fobijo pred tem, da bi se mi zataknila v grlu
aja, sm misla, k ena prjatlca je enkrat dubla ene tablete k si jih je mogla u lulo dat, pa sm misla
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli
Ja piko*biko... kapsulo si bo not tlačila.
ancka, ja itak, sej to se tut dela
bubbles tebi pa... hmm... NE bo se ti zataknila. naredi takole: kapsulo daj v usta hkrati s požirkom vode in malo požvrkljaj po ustih, da postane ovoj kapsule malce sluzast. Tako se ti zihr ne bo prilepil nikamor. Nato popij pol litra vode naenkrat. Pa potrudi se, da boš zraven pogoltnila tisto kapsulo
piko*biko a niso tist vaginalete?
03-15-2007, 11:00 AM
(This post was last modified: 03-15-2007, 11:01 AM by bubbles.)
Ja, se bom prej psihično mogla pripravt, pomoje bom 3 litre vode prej popila, kapsula bo pa še vedno med zobmi  . Jst bi jo najrajš zgrizla (tko k lekadol)
nimam pojma kaj je, js sm butl kar se teh stvari tice, sam hotla sm povedat da so tut take tablete za not dajat
Ja, tist zgledajo bolj kot tiste svečke za v rito (zraven dobiš pripomoček za vstavljanje)
Threads: 62
Bubbles glede ponavljajočih vnetij.
Reci ji da naj ti da tablete tudi za fanta, take za pojest. nič bat, so majčkene. Jaz sem imela kar precej časa mir.
Naslednji ukrep je bil da fant pri seksu ni več prišel vame. Je tudi nekaj časa pomagalo, sicer bolj malo ampak vseen.
Pol sem imela pa res vsega dost in sem nehala jesti tabletke in imam pred vnetji že 3 leta mir. Mam pa raj kondome kot da se ponoči v spanju skorajda do krvi spraskam
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Jst sem tut probala nehat s tabletam, 1 mesec jih več ne jem pa useen ni nič boljše. 
Ančka, glede tistih kapsul; a mislš da so zelo nevarne za telo? Ker ko pogledaš pod "redke neželene učinke" teh kapsul ,se kar mal zgroziš. Recimo: hude kožne reakcije, toksična okvara jeter,... Sej mogoče sem samo jst panik  A mislis, da bi kej tvegala s tem, da bi jih uzela? (ja še zdej jih nism..  ) mal me skrbi...
Ja, če jih velik jemlješ pa pogosto, se MOGOČE lahko to zgodi. Ampak oni morajo itak napisat čist vse, kar je možno, da se zgodi.
Moj nasvet: vzem.
Si me mal pomirila, hvala
Threads: 60
Jaz imam pogosto težave s povečanim belim tokom, kandido (vendar nikoli ne srbi), samo izcedka je več, tako da si ne predstavljam življenja brez dnevnih vložkov. Ginekolog mi je povedal za tole napravco in vam jo moram pokazat, ker je res kul. To je pumpica, v katero se nalije topla voda (okrog dva deci), notri se pa raztopi šumečo tabletko, ki je popolnoma brez vonja. Potem si to vstaviš v nožnico in počasi stiskaš to vodo, ki sproti odteka (najboljše med tušranjem). Sistem je tudi narejen tako, da gre voda iz flaške ven, nazaj noter pa ne more. Firma je Multi-Gyn, pumpica in 10 šumečih tablet pa skupaj stane 16€. Zadeva je namenjena za splošno intimno nego in pa seveda tistim s povečanim belim tokom in ponavljajočimi se vnetji. Po tej "vaginalni prhi" imam za nekaj časa mir in je vse okej, včasih pa uporabim tud kakšno svečko natrii tetraboratis pa je.
Še fotka:
a to v lekarni nabaviš al kje? Ker jst mam tut dost povečan tok (sreča, da nimam C.albicans) pa mi gre to tolk na živce...ker pri tem je najbolje met čim bolj zračno perilo, poleg tega pa ne nosit preveč dnevnih vložkov, ker preprečujejo dotok zraka in je vseskup začaran krog... In fora - jst mam tolk močen beli tok, da mi dobesedno pobeli črno perilo... I hate it
Frida, kolk časa pa drži tole?
Ja, dobi se v lekarni, samo tega pogosto nimajo, zato je treba naročit in dobijo v enem dnevu. Razen mogoče centralna lekarna na Prešercu... ne vem. Manjše lekarne pa tega nimajo ravno na zalogi.
Meni tole drži kakšen teden, potem si pa spet ščistim. Sicer piše, da si lahko sčistiš enkrat na teden, ob težavah pa dvakrat na dan 5 dni (se pravi porabiš vse tablete).
Bom kar prepisala:
sestava: Aloe Barbadensis (gel, sušen s pršenjem), Acidum Lacticum (mlečna kislina), Acidum Citricum (citronska kislina), Lactose, Sodium Bicarbonate, Polyethylene Glycol.
Lastnosti tablet:
- pomagajo preprečevati neprijeten vonj in odpravijo povečan izcedek
-pomagajo pri preprečevanju vaginalnih težav in odpravljanju vaginalnih infekcij (glivičnih in bakterijskih okužb )
-spodbujajo rast laktobacilov in poskrbijo za optimalno naravno vaginalno okolje
ne vsebuje hormonov, konzervanosv, parfumov in strupenih snovi.
Threads: 106
Odlično. Moram kupiti.
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.
Threads: 23
Si bom tudi jaz, se danes nabavla.Super.
Achte auf deine Gefühle, denn sie formen die Energie und damit dein Leben!
Threads: 78
že nekaj časa imam Nivein Intimo gel z mlečno kislino in mi je prav fajn - bom verjetno spet začela verjet v intimna mila.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.
“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE.
LEARN.
TRAVEL.
LOVE.
res je, Nivein gel je super. Veliko boljši kot recimo Chilly...tisto je krneki (vsaj meni).
Jaz imam pa trenutno Lactacyd Femina. Včasih si pa tudi tega od Nivee kupim.
|