Thread

Anti-aging nega

2288Replies 564392Views
Messages In This Thread
Saj bi še več napisala pa imam že zdaj občutek, da nihče ne bere/nikogar ne zanima biggrin
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr
Find Reply
Mene zanima, zdej pa še bolj, ko bo kmalu konec poletja. Ti kar piši smile
Find Reply
Ja, ja, piši. Berem in se držim za denarnico biggrin
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

Find Reply
Podgana, jaz tudi z veseljem preberem, ker sami se mi ne da raziskovati teh stvari, tako da kar piši. biggrin

Quote:Poznaš mogoče kaj Andalou Naturals izdelke s spf? Recimo ta serum
Se ti da pogledat, kakšen se ti zdi ta serum, kar se tiče UV zaščite? A je bolje imeti spf v kremi kot pa v serumu ali je vseeno (v smislu, da so serumi ponavadi bolj tekoči, ga manj naneseš in da bi zaradi tega imela zaščita manjši učinek)?

Pa še eno vprašanje imam glede LRP Redermic R. Koncentrat za okrog oči ima 0,2 % retinola, korekcijski koncentrat pa 0,3 %. Kakšna je razen količine sploh razlika? A 0,3 % je kao premočna količina za okrog oči? Pri tem drugem, ki je za obraz me moti edino to, da ima že na 2. mestu komedogeno sestavino. A ti kremo z retinolom namažeš na cel obraz ali samo na dele, ki so bolj problematični glede gub? Izdelke s tako količino retinola, kot ga ima LRP, lahko vsak dan uporabljaš, ali na vsakih nekaj dni? Piše tudi, da moraš hkrati uporabljati UV zaščito, a to pomeni, da je kot pri kislinah in je bolje, da poleti retinola ne uporabljaš?
[center]"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."[/center]
Find Reply
[Image: quarter-teaspon-measured-out.jpg?w=474&h=293]

[Image: quarter-teaspoon.jpg?w=474&h=418]

Toliko naj bi se nanašalo (da obubožaš na sončni kremi potem biggrin). Serum ima dobro zaščito za nepoletne mesece pa še aok. Tam v eni oceni piše, da ni zelo tekoč, ampak bolj kremast.

Mislim, da je pri Redermicu bolj fora v tem, da za oči nima dišave. Imam nekaj takega v spominu. Torej bolj marketinška fora, da kupiš manjšo količino za občutljive oči. Ampak zagotovo že zdaj kaj odišavljenega nanašaš tudi okrog oči smile Pa kolikor smo ugotovili, najbrž nimaš težav z grdimi sestavinami  closedeyes

Namažem povsod, 2x na teden. Če nisi še uporabljala, boš tudi teh 0,3 občutila precej pomojem. Ko se navadiš, lahko tudi vsak dan.

Retinoidi so močnejši od kislin in je treba biti še posebej previden pri soncu, ker tanjšajo kožo in je ta še bolj občutljiva za opekline. Jaz jih tudi poleti, priznam. 

Bom potem še nekaj o cheap vitaminu C napisala, da bo Frčica spustila denarnico iz rok.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr
Find Reply
laugh
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

Find Reply
Podgana, ti Belakne nanašaš tudi okrog oči?! :O
After all this time?

Always.
Find Reply
Quote: 

Toliko naj bi se nanašalo (da obubožaš na sončni kremi potem biggrin). Serum ima dobro zaščito za nepoletne mesece pa še aok. Tam v eni oceni piše, da ni zelo tekoč, ampak bolj kremast.

Mislim, da je pri Redermicu bolj fora v tem, da za oči nima dišave. Imam nekaj takega v spominu. Torej bolj marketinška fora, da kupiš manjšo količino za občutljive oči. Ampak zagotovo že zdaj kaj odišavljenega nanašaš tudi okrog oči smile Pa kolikor smo ugotovili, najbrž nimaš težav z grdimi sestavinami  closedeyes

Ok, toliko sončne kreme pa res ne nanesem na obraz, sploh za pod puder ne. biggrin Ta serum se mi zdi kar mikaven. Sem še malo prebrala ocene tam in res piše, da je bolj kot krema, tako da bi mogoče bil že sam dovolj vlažilen. Čeprav se enim zdi še vseeno premasten. Za poletne mesece pa imam za obraz prav sončno kremo.

Glede grdih sestavin - se tudi jaz izogibam K sestavin, ker imam ogrce in občasne mozolje. Redermic bi se torej itak bolj splačalo vzeti ono kao za obraz in se jo nanaša tudi okrog oči, ampak vseeno malo cvikam glede K sestavine že na 2. mestu.
[center]"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."[/center]
Find Reply
Quote:Podgana, ti Belakne nanašaš tudi okrog oči?! ohmy

Pa PC Retinol tudi? Si probala? Berem različne stvari, nekje piše da se nanaša tudi okrog oči, drugi pravijo da ni šans... kdo bi zdej vedu. No saj bom probala, ampak vseeno še jaz vprašam.
Find Reply
Ja, kar malo na koncu čez oči potegnem, yolo biggrin Ne nanašam pa prav načrtno velikih količin tam (tudi zato, da produkt ne pride v oči). Nisem nikoli imela nobenih problemov. 

Vitamin C

Glede na to, da se vsi serumi z vitaminom C začnejo z Water, L-Ascorbic Acid, si lahko doma naredite svoj vitamin C, ki je ravno tako učinkovit kot katerikoli kupljen, ker je edina pomembna sestavina, ki pomaga pri tvorbi kolagena, itak LAA. Vitamin C uporabljam kar tisti za 2€ iz DM-a. Notri je žlička s katero lahko odmerite vitamin in vodo v razmerju 1:4, pH pride okoli 3+, kar je idealno. 2 žlički vitamina in 8 vode je dovolj za obraz, vrat in dekolte. Malo premešeta, da se raztopi in je. Lahko zjutraj ali zvečer, ne nujno vsak dan, čez pa druge stvari. Lahko uporabite navadno vodo iz pipe.

Recept:
  • 10%: 1 tsp. vitamin C powder + 9 tsp. green tea
  • 15%: 1.5 tsp. vitamin C powder + 8.5 tsp. green tea
  • 20%: 2 tsp. vitamin C powder + 8 tsp. green tea

Tumblr
Find Reply
Vau hudo!

A ti pol ne delaš pavze med poletjem? Zakaj ne?
Find Reply
Povej, če boš. Ni pa naaajbolj prijeten občutek, ker malo izsuši pa taka usnjena rata koža. Ampak vse izgine z nadaljno nego.

Quote:Vau hudo!

A ti pol ne delaš pavze med poletjem? Zakaj ne?

Ker živim na nevarni strani biggrin Ne vem, mogoče bom kdaj obžalovala, ampak itak se ne sončim, pazim, da me nikoli ne opeče, ne potemnim (vsaj po obrazu), uporabljam kremo itd. Načeloma je s temi retinoidi tako, da naj bi se jih uporabljalo sistematično in neprekinjeno. Si jih pa ne bi upala vsak dan uporabljati poleti, bi bila koža preobremenjena.

Tumblr
Find Reply
Jaz tud ful pazim, bom za vsak slučaj začela čez kakšen mesec. Sem pa ful firbčna.
Find Reply
Quote: 

Ja, kar malo na koncu čez oči potegnem, yolo biggrin Ne nanašam pa prav načrtno velikih količin tam (tudi zato, da produkt ne pride v oči). Nisem nikoli imela nobenih problemov. 

OMG kok si hardcore! ohmy Jaz sem mela itak najhujše opekline po faci od Belakne, klik, pa koža se mi je grozno lupila po vekah in povsod okrog oči samo zaradi odtisov kreme na blazini. Damn, sploh si ne predstavljam. biggrin Jaz to kremo samo po čelu lahko prenesem, pa še to nepred spanjem, ker si potem s premetavanjem po povštru to raznesem po obrazu in je štala.
After all this time?

Always.
Find Reply
U Nincha sej res, se spomnim te slike. S čim si si pa pomagala, da se je to zacelilo?

Jaz sem Differin uporabljala pred desetimi leti tudi na Tajskem... budala, se sploh nisem zavedala.
Find Reply
Po vašem nasvetu sem potem šla v lekarno, kjer mi je farmacevt dal tole kremo. Na debelo sem jo namazala na opeklino in šla v ful vročo banjo, in se je potem to vse olupilo stran, spodaj je bila pa nova (ful tanka, občutljiva) koža. Potem sem se kremi nekaj časa izogibala, zdaj mam pa itak spet lepo kožo, tko da jo uporabljam samo še po potrebi.

A si mela kakšne težave takrat zaradi sonca?
After all this time?

Always.
Find Reply
Na Tajskem je mene tudi ful opeklo - po lastni krivdi, sicer ne po obrazu, ampak po hrbtu, 2 dni sem imela mehurje. 

Raznih kislin in retinolov si pa poleti ne bi upala nanašat, vsaj junij, julij in avgust. Ziher je ziher. 
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

Find Reply
Nobenih problemov nisem imela. Nisem se nič sončila, s kremo sem se mazala samo po telesu (po obrazu nič!). Takrat res nisem imela pojma o negi in sem imela Niveo soft za vse biggrin Sem pa kasneje zarad Roaccutana skrbela za kožo kot en psihič, ker je bila res ful boga in občutljiva.
Find Reply
Jaz imam trenutno isto mozoljev kot ti na tej sliki, Nincha. Vključno s tema dvema na vratu, na obeh straneh. Od česa pa ne vem  cry Opekla sem si isto kožo čisto na začetku, ko sem začela z Belakne, ker sem uporabljala vsak dan (pa zdaj sperem pred spanjem tudi).

Tumblr
Find Reply
Vem, da se ti ne bo zdelo, da je od tega... ampak, si ziher, da ni od tega, ker daješ tako močne produkte na kožo? :/
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

Find Reply
Od ''močnih'' dajem samo Belakne, ki je zdravilo za akne (blago), 2x na teden za 20 minut. Ne vem, no. V mesecih, ko sem uporabljala samo vodo, je bilo še hujše stanje. Imam jih tudi po dekolteju in ramenih.

Mogoče so teli od Nutelle biggrin Jih po 15ih letih že prepoznam, če so od hrane, hormonov ali sestavin v izdelkih.

Tumblr
Find Reply
Quote:Povej, če boš. Ni pa naaajbolj prijeten občutek, ker malo izsuši pa taka usnjena rata koža. Ampak vse izgine z nadaljno nego.
Sem probala prej. Malo me je zategovalo in peklo, ampak sem potem itak dala kremo gor. Za vsake toliko dat na obraz bo. smile

Gre pa tudi meni na živce, da v najstniških letih nisem imela nobenih težav s kožo, od 20. ali 25. leta naprej pa ti občasni mozolji in obdobja suhe povrhnjice. Saj Mozolji se kar hitro posušijo, imam pa potem še nekaj časa fleke. Ta mesec sem že parkrat uporabila PC 8 % AHA, ko sem bila samo doma, sicer pa tudi jaz nameravam redno spet začeti nekje oktobra, mogoče že kaj prej.
Find Reply
Jaz imam ta PC 8%AHA gel doma, pa mi ni kaj dosti pomagal pri flekih sad.
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

Find Reply
Podgana, kakšne izboljšave si pa ti dejansko opazila po retinolu? Zmanjšane pore tudi, poleg zglajene kože?
Find Reply
Bolj enakomeren tentudi. Včasih se zbudim z res velikimi porami, kakšen dan pa kot, da jih ni. Pri porah mi najbolj pomaga, da so sčiščene in, da je koža dobro hidrirana.

Tumblr
Find Reply
Forum Jump:
Users browsing this thread: 1 Guest(s)