Threads: 95
brez inekcije ne pustim zob tudi pregledat ne  Imam res slabe izkušnje s predšolskim zobozdravnikom (mesarjem)....
Threads: 77
mene je že same inekcije strah. nazadnje sploh nisem hotela ust odpret ![[Image: a065.gif]](http://www.cosgan.de/images/midi/traurig/a065.gif) groza. še zdej me spreleti srh, če pomislim na te muke ... brrrrr
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra
Threads: 106
Mene zobarja ni strah. Strah me je tega, da mi bodo pulili modrostne zobe. Groza mila.
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.
Threads: 39
URŠKA Wrote:mene je že same inekcije strah.
Zakaj pa bi te blo inekcije strah?! V takih trenutkih je tvoja najboljša prijateljica  Jaz mojga zdravnika osebno poznam, ker je fantova mama njegova asistntka in pride k njim na obisk. Tak da če me zob zaboli jaz samo pokličem in sem takoj na vrsti. Mi je pa blo rahlo nerodno it prvič k njemu, ker sem vedla, da mi bo od fanta mama v zobe gledala  ampak je blo vse ql.
bellini Wrote:Zakaj pa bi te blo inekcije strah?! V takih trenutkih je tvoja najboljša prijateljica  k me je zmeri blo strah inekcij. kakršnih koli. mejhnih, velikih, ...
Najraje bi vidla, če bi mi pred inekcijo še z nečem pošpricu, da mi omrtviči, da še inekcije ne čutim ... 
ja, pulili so mi spodnji modrostni zob. sej pravim, muke ...
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra
Threads: 4
Strah me ni zobozdravnika, tik pred tem ko grem k njemu me je malo strah...
Drgač rečem za enekcijo, strah me pa je kaj mi bo delal oz. bolečine. Havala bogu sem lani bila in mi je moral naredit 2 plombici pa je blo z enekcijo kul..
Ful pa me je strah ker mi rasteta dva mordostna zobka, predvčerajšnjim sem šla na slikanje in mi je že tisto malo blo bad-ker mi je neki trd kartonček al neko plastiko v usta porinla čisto do konca in sem jo skoraj pobruhala tam... Potem pa sva še morali vse enkrat ponovit, ker se ni dobro videlo... prava mora... zdaj v petek grem pa k zobošintneru... ne zdi se mi glih nežen... ampak full nobenega dobrega ne poznam v Mb., jst upam, da bo čim manj bolelo...
Jaz grem ravno zdaj na pregled.
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.
Threads: 257
Jaz sicer nikoli nisem imela strahu pred zobarji. Zdej imam pa eno, ki je prava mesarka in me je strah vsakič, ko moram k njej.
Zamenjaj jo.
Threads: 130
Jst ga mam nasledn tedn. Že vem da bo vrtala, me pa zanima kako je z injekcijami - to kr sam rečš. je kšna omejitev za kej jih dajejo in za kaj ne, moraš plačat? Mislm, če bo rekla da bo zelo bolel bi že raj tud jst injekcijo... *cvik*
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Threads: 257
A predlagate kakšnega dobrega zobarja?
Threads: 750
Jaz imam enkratno zobozdravnico, ampak je mal predaleč za vas.  Drugače pa nimam strahu pred zobozdravniki, nikol ga nisem mela. Mogoče zato, ker imam samo eno minimalno polovično plombico in nisem nikoli imela slabih izkušenj.
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.
Verja Wrote:A predlagate kakšnega dobrega zobarja? iz kje pa si? lahko ti povem za enega, vendar je privatnik brez koncesije.
Threads: 139
Se je ze komu kdaj naredila "fistula" na dlesni??Pa da vam je potem zobozdarvnik dajal posebne trakce??
a se to pozdravi??
I am falling between dreams and reality
Kaj je to fistula? Jaz sem trakce dobivala, ko sem imela vnetje. Hrana se mi je nabirala v enem žepku pri osmici in se mi je vnela dlesen. Tako hudo me je bolelo, da nisem mogla odpirati ust. Še toliko nisem mogla odpreti ust, da bi pila. Pošastno.
No moj obisk je proti pričakovanjem minil brez vrtanja (sem bla prepričanna, da mam luknco, ker me je poleti, ko sem pila mrzlo pijačo, ali pa jedla sladoled na tem mestu ful zabolelo; zobarca me je lih zarad tega ful pregledala, ampak ni najdla nobene luknce 8) ), je pa res da mam mičken "težave" z zobnim kamnom, pač nabere se mi ob zobeh in mi pritiska na dlesen, tak da mi je mogla s svedrčkom odstranit. Pa kupila sem si ustno vodico, ker sem zaradi szobnega kamna fasala mini vnetje dlesni (če si perem zobe, ali pa kej tršega jem, mi hitr priteče kri ne tem mestu  ).
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,
Zabolelo te je, ker imaš verjetno stanjšano sklenino. Meni je zobozdravnica dala eno fluorovo mazilo, ki naj bi pomagalo zgraditi sklenino. Sicer si pa omisli Sensodyne, ki resnično pomaga.
Priročno: zmanjkalo mi je zobne paste, doma pa imamo še eno celo tubo paste Sensodyne... *nuc nuc*
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,
Threads: 199
V bistvu me odkar imam novo zobozdravnico več ni strah. Prej sem mela ful grobo mesarko.
Viens, reste ici!
Threads: 139
sonchika Wrote:Kaj je to fistula? Jaz sem trakce dobivala, ko sem imela vnetje. Hrana se mi je nabirala v enem žepku pri osmici in se mi je vnela dlesen. Tako hudo me je bolelo, da nisem mogla odpirati ust. Še toliko nisem mogla odpreti ust, da bi pila. Pošastno.
ja pomoje da je to...ker jaz imam pa na sedmici desno  ...ampak sem sla pravocasno k njej...bolelo me pa pred tem ni nic(mam ta mrtev zob-brez zivca)...bolelo je le zdej ko mi je trak not vstavljala...amapk je tok super zobarca da vse potrpis
I am falling between dreams and reality
Threads: 354
jst imam pa tudi tak odpor (beri: strah  ) pred zobozdravniki .. 
samo ko je treba it pač je treba it ..ni kej ..čeprav bi z veseljem preskočila ta obisk
Končno grem v čet. k zobarju, da mi spuca zobne obloge. Koštal me bo 10k, ampak imam raje čiščenje kot pa beljenje
Threads: 2
A so keri že kdaj pulil modrostne zobe?Sam tko me zanima kako je to.
T-bag: "The picture makes me look like a sociopath"...
Nasty Wrote:A so keri že kdaj pulil modrostne zobe?Sam tko me zanima kako je to.  ![[Image: g025.gif]](http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/g025.gif) over here
ja, boli ko svina. Sam če primerjam bolečino puljenja ali bolečino ko te zob boli, ko raste- skoraj ne čutiš  Ne, resno- dobiš inekcijo, čakaš, da prime, potem pa zobar prime neke klešče in ti kukr zdrobi zob, da potem lažje spuli korenino. Občutek ni ravno prijeten, samo sej kmalu mine. Po potrebi tudi zašije luknico-meni je niso, tako da ti glede tega težko kaj povem.
Priporočam uporabo lekadola ali več  , ter veliko spanca po končanem delu.
Threads: 12
Ojoj jst mam fobijo pred zobozdravniki in se preden grem res pripravim psihično in fizično, nazadnje k sm bla sm kr začela jokat k sm se usedla gor na stou in me niso nikakor mogl pomirit in me je naročila za drugič...pa sploh nism šla-ampak bom mogla nujno
[url="http://imageshack.us"] ![[Image: sanja128df5.gif]](http://img168.imageshack.us/img168/8134/sanja128df5.gif) [/url]
|