Threads: 90
hmm, meni je v Olimiu super v Svetu savn, drugo mi je pa čist tko... normalno. Super je prehod iz hotelov v Termalijo.
Bazeni mi niti niso všeč, če sem iskrena  .
Glede Ptujskih term sem prebrala ogromno pohvalnega, tako da zna bit, da bodo prekosile Olimie.
Pride pa 180 € na osebo: 3x polpenzion, kopalni plašč v uporabo, hotel je star eno leto, kopanje je neomejeno v termah in v bazenih hotela Primus, plus neomejen vstop v savne v termah in 1 vstop v savne wellnessa v hotelu. Men se sploh ne zdi tolk drago  ...
Threads: 39
11-22-2008, 10:39 AM
(This post was last modified: 11-22-2008, 10:43 AM by bellini.)
_M_ Wrote:hmm, meni je v Olimiu super v Svetu savn, drugo mi je pa čist tko... normalno. Super je prehod iz hotelov v Termalijo.
Bazeni mi niti niso všeč, če sem iskrena .
Glede Ptujskih term sem prebrala ogromno pohvalnega, tako da zna bit, da bodo prekosile Olimie. 
Pride pa 180 € na osebo: 3x polpenzion, kopalni plašč v uporabo, hotel je star eno leto, kopanje je neomejeno v termah in v bazenih hotela Primus, plus neomejen vstop v savne v termah in 1 vstop v savne wellnessa v hotelu. Men se sploh ne zdi tolk drago ...
M glede na to, da bosta v Ptuju obvezno reskiraj malo denarja še za wellnes pakete v Primusu (afrodita itd). Sodelavko je njena prijateljica povabla na dnevno razvajanje z enim od paketov. So ju pa najprej sprejeli, dali plašče in copate. Nato so ju peljali v eno sobo, kjer sta uživali v kopeli, zraven pa postregli s skledo sadja in šampanjcem. V isti sobi je tudi privat savna. Po par urah so prišli po niju in ju odpeljali na masažo. Po masaži pa sta šle v bazene, kjer ju je čakala še podvodna masaža: lebdeli sta na vodi maser pa je z rokami pod vodo masiral hrbet. Ni mogla prehvalit, kak je bilo dobro. Cena pa je bila okol 200€ za obe.
O, super!!! Čeprav priznam, da jaz nisem ravno usekana na masaže, dosti bolj uživam v savnah, seveda ne v prenatrpanih, ampak v mirnem, intimnem ozračju, tako da ta welness definitivno bova obiskala, ampak ravno za masaže se pomoje ne bova odločila, kakšna reomantična kopel bi bla pa super
Threads: 235
Savne na v ptujskih termah znajo bit preoblegane, ker so dostopne vsem obiskovalcem term. Razno nevzgojeno frocovje, ki nonstop odpira vrata savn zna bit zato precej moteče.
Evo me, sem že nazaj, tako da bom par besed napisala...
Bila sva v hotelu Primus, ki ima tudi svoj bazen (notranji + zunanji, džakuziji...) in tukaj nama je bilo ful ful všeč  ;
vse je novo, zelo čisto, ni bilo pretirane gužve, do bazenov dostopaš lepo v kopalnem plašču (te čaka v sobi), okrog bazena je dovolj prostora in ležalnikov, skratka super, res.
Savne so sploh nekaj posebnega, vse tipi topi urejeno v rimskem slogu, prijetna zatemnitev, celoten prostor, namenjen savnanju, je razporejen nekako v 3 nivoje, čisto zgoraj je samopostrežni kotiček, kjer si gostje sami postrežejo z vodo, čajem, jabolki, potem se po stopnicah spustiš niže do počivališča, kjer je na voljo precej udobnih ležalnikov, po dva ali trije so ločeni z nežnimi zavesami, tako da izpade ful intimno 
Čisto spodaj pa vstopiš v prostor, kjer so savne in na sredini velik džakuzi, pa ogrevano počivališče - laconium - okrog in okrog, sta pa dve finski savni, ena aroma turška, solna in blatna ter ledena jama. Ozračje je res prijetno in umirjeno, midva sva enkrat imela tako srečo, da sva bila celi dve uri noter skoraj sama  , drugič pa je bilo malo več obiskovalcev, ampak vseeno ni bilo gužve, se mi zdi, da smo se kar nekako brez besed sporazumeli, kdaj je kakšen par vstopil v kakšno savno
No, same Terme čez cesto pa mi niso preveč všeč, zrak mi je prevroč, bazeni so sicer čisto povprečni, najbolj čudno se mi je pa zdelo v tistih brezplačnih savnah zrave bazenov, kjer pride folk kar tako malo, v kopalkah in te čudno gleda, če si brez, pa govorijo vse križem na ves glas...a-a, ni to zame relaksacija 
sem šla kar ven, ker mi je začelo kar presedat, ko se jih je noter nabasalo enih 5...
Threads: 60
M, kaj naga si bila v brezplačnih savnah ali zavita v brisačo? Tja res pridejo vsi povprek in ni glih intimnega vzdušja. Pač se posavnaš in greš ven. Vsi so pa v kopalkah zato, ker boš ziher srečal vsaj nekoga, ki ga dobro poznaš in vsaj 5 ljudi, ki jih poznaš na videz in nočeš, da te vidijo nagi  . V Primosu pa še nisem bila.
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Hodi kdo v Snovik? Sem slišala, da je nočno kopanje fajn, pa fotke sem zdaj gledala na njihovi spletni strani in so bazeni kar ok, kmalu bodo pa odprli tudi zunanjega. Ker je blizu Lj. (27 km), bi res šla večkrat, samo me prej zanima še kakšno mnenje. Sem bila zdaj v enih termah v Italiji in sem se čisto navdušila nad termalno vodo in masažnimi zunanjimi bazeni. Je bil dež, 11 stopinj, mi pa lepo notri v topli vodi, super!
Savne me niti ne zanimajo, bolj bazeni. Sem malo brala komentarje za nazaj in me zanimajo še kakšne terme v Slo., kjer so ok bazeni (večji in masažni) in kjer ni prevelike gneče.
Mogoče Laško, zdaj s tistim novim delom? Moja sestra & fant sta bila navdušena...
Snovik je meni dokaj od rok, sem bila le enkrat, pa me ni posebej navdušilo, res pa je, da zna bit nočno kopanje fajn
Midva sva že mal razmišljala, da se bova enkrat na zimo odpravila spet v Olimie ali pa mogoče celo v Tuhelj na HR, tam sva bila poleti za nekaj dni in je super!!!  Menda so tudi savne krasne, pa cene so ugodne, precej bolj od npr. Olimia.
Zdaj sta bila dva družinska prijatelja za 3 dni in sta plačala 188 € za oba, kar je ful poceni, je pa res, da je bila Last minute ponudba do konca aprila.
M, hvala! Bom malo pogledala tole zadevo na Hrvašem, prvič slišim. 
V kratkem bom šla pa v Snovik, ker mi je res najbližje. Poročam!
Threads: 8
Odgovor iz druge teme:
Ja, prejšnji teden sva bla s fantom v termah 3000. Sej drugač same terme so mi čist všeč, se ne morem nič pritožvat, samo apartma pa.. Bla sva v apartmaju trobentica, to je malo stran od hotelov pa od samega termalnega dela. In na fotkah zgleda sam apartma ful lepše, kot je v resnici, vse je ful staro, pa tko.. Mislim da si ne zasluži štirih zvezdic, kot jih pomoje ima.
Sej ostalo mi je blo pa super, ful mi je blo všeč, da maš za zajtrk in večerjo samopostrežni bife in res lahko ješ kar ti paše. Pa Prekmurje je lepo, ful ravnine, fajn za kolesarit, tečt in tko.
Aja, un tanov hotel Livada zgleda pa reees lepo, sam je pa kr dražji, se mi zdi.
Kateri sploh so apartmaji Trobentica?
Ti?
ali ti?
V prvi smo letovali prvih par let, takoj zatem ko so jih zgradili, drugi so že tam odkar pomnim, da smo hodili v Moravske toplice (preden so postale Terme 3000).
Threads: 69
09-24-2009, 10:02 PM
(This post was last modified: 09-24-2009, 10:05 PM by _Planet_.)
Hvala, Limona! Sem imela tudi jaz ugledano to nastanitev. Aha, lahko zivis v apartmaju in imas "organizirano prehrano"? Pod apartma si vedno predstavljam, da moras sam kuhati in glede na to, da iscem absolutni relax bi se rada izognila tudi kuhanju/pospravljanju. Jaaaa pa kolo in po Prekmurju. Nisem se bila nikoli v tistem koncu Slovenije.
Rape of the mind is a social disorder...
Kalypso, prva slika so apartmaji Trobentica. Tisti drugi so pa v živo še bolj češki.
Planet, s tem je tako-če si v apartmaju, potem lahko hodiš jest v bližnji hotel, midva sva mela polpenzion in sva hodila jest v hotel Termal (zajtrk in večerja). Tko da ni treba nič kuhat, na bazen pač vzameš še kakšno malenkost. Sicer maš pa tud tam v termah neko samopostrežno restavracijo, sam midva tam ponavad nisva nič. Tam v restavraciji tega hotela je pa super, men ful ustreza to, da si lahko naložiš kar ti paše in kolikor pač hočeš. Ful me moti to, kot je ponavadi v drugih termah, da ti za večerjo prinesejo na krožniku za ene tri sestradane ljudi hrane, po možnosti še kakšno ful težko hrano in pol nimaš kam dat. V glavnem, to mi je blo ful všeč, res veliko izbire in dobro in se nimam kaj pritoževat. Hja, hrana je pač pomembna.
Aja, ko si omenila kolo-če maš svojega, raje vzemi tistega s sabo, ker midva sva si tam izposodila in sva dobila ena res smešna staromamska kolesa
Threads: 69
Limona, kul! Tudi mene malo skrbi hrana, ker sem slisala ze od parih, da te znajo v termah pridno pitati, kar mi pa ne ustreza.
Kolesi bi vzela svoji s seboj ja.
Rape of the mind is a social disorder...
Princeska, v Termah Olimia pomoje ziher ne bosta razočarana;
midva greva tja decembra, sem rekla, da si jih privoščiva letos ne glede na vse, ker nama je bilo tam najbolj fajn od vseh term, kjer sva bila
Olimia so res zrihtane, kakšen mesec nazaj sem se tam okoli sprehajala, ker sem bila na kopanju v Aqualuni, ki je kakšen kilometer stran od teh term. In res ful lepo izgledajo, sploh ta nov del.
_M_, ti je bla Olimia potem bolj všeč kot Ptuj? Saj si bla v Primusu ti, ane, če se prav spomnem...
Threads: 218
09-25-2009, 11:17 AM
(This post was last modified: 09-25-2009, 11:20 AM by Princeska.)
No, super, pol se pa res veselim. Kot sem že rekla, pomembno mi je, da so sobe lepe, da je bazenski kompleks kul pa da majo savne. In seveda nujno samopostrežna prehrana.
To bova pa vse imela. Še vsakodnevno sveže sadje v sobi, piše v ponudbi. 
Kar se tega tiče, me je za valentinovo malce razočaral Palace v Portorožu. Bazeni so zelo švoh, gužva-iz treh hotelov folka in prevroče not. Za 5 zvezdic definitivno premal. Sam dobr... oni bolj 'računajo' na morje poleti. Je bilo pa drugače prekrasno.
Bo pa seveda možno tudi kolesarjenje, če bova mela lepo vreme. Mogoče bi superge za tek vzela s sabo, rada grem tečt v naravo. Pa itak je tud fitnes tam za mal rekreacije, da skurim kalorije, ker bo najbrž sama dobra hrana
Kako pa bo, pa seveda poročam.
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."
Ja, Olimia so najboljše, čeprav sam Primus tud ni slab, ampak premore le en bazenček, so pa savne super, zelo neoblegane in je res užitek.
Princes, kolk bosta pa plačala in kje sta rezervirala - direktno ali preko kake agencije?
Ne, ne, direktno sm klicala.
Ma drugače je baje 184€/osebo za 2 noči, ampak k sm klicala, so mi rekli, da sm v tem terminu urajmala eno akcijo in mava za 2. osebo 50% popusta. Kul.
Mam zmeri tako srečo. Ko sem rezervirala Portorož, je bilo takrat premalo folka za Hotel Neptun in so nas dali za isto ceno v Palace, plus da sva midva dobila ta ogromne sobe.
09-25-2009, 05:37 PM
(This post was last modified: 09-25-2009, 05:39 PM by Kalypso.)
Limona Wrote:Kalypso, prva slika so apartmaji Trobentica. Tisti drugi so pa v živo še bolj češki.  Aja? Takrat ko smo mi hodli tja se jim je reklo samo Prekmurska vas.
No ja v bistvu vsi ti apartmaji skupaj so Prekmurska vas, ampak posamezni apartmaji so pa še dodatno poimenovani, npr. Trobentica 16.
09-25-2009, 09:33 PM
(This post was last modified: 09-25-2009, 09:33 PM by Kalypso.)
Hvala za pojasnilo.  Res že dolgo nisem bila tam. Predolgo. Bi bilo spet fajn enkrat it, zdaj ko je avtocesta si tak takoj tam.
Torej, moje poročilo iz Term Olimia. Bilo je super, res sem navdušena. Vse ful lepo zrihtano, ful so prijazni, hrana okusna, čisto in fensi.
Bila sva v Wellness hotelu Sotelia, ki je čist nov in lepo opremljen. S podzemnimi hodniki je povezan z bazenskim kompleksom Termalijo-star del in pa z novim Wellnessom Orhidelio.
Termalija je torej bolj star kompleks, kjer je bilo tudi dost upokojencev  imajo 2 notranja bazena in 2 zunanja. V enem je tudi aqua bar, kjer lahko pijačo naročiš iz bazena. Kar nekaj je tud jakuzijev, pa tudi ni bilo gužve, tako da se je dalo fajn naplavati. Da bi pa neki tam počival, mi pa ni bilo preveč-soparno, ležalniki bolj nikakvi pa tko. Midva se se šla najprej v en bazen kopat, ven, posušit z brisačo in naprej v drugega. Imajo pa v Termaliji tudi svet savn, ki pa je kar urejen. Tudi tukaj ni bilo preveč gužve in se je blo luštn savnat-majo različne finske savne, turše, aroma, solne, japonsko itd. Pa ohlajevalne bazene, jakuzije zunaj, počivalnice,... Fajn.
Kar se tiče Orhidelie, je pa res luksuz. Folka nikjer, res tok k ga je blo, se hitro porazgubi, ker je res ogromno prostora in ležalnikov. Voda je super, zunanjost tudi, barček v bazenu prav tako. Ves čas je tudi ambient muzika in imaš mo+nost izbire, kjer boš počival-ob bazenu, v mirni počivalnici, na vodnih posteljah, zakonskih ležalnikih itd. Pestro. Svet savn v Orhidelii je pa prav tako enkraten. Imajo najrazličnejše savne, ohlajevalne bazene, jakuzije, mirne prostore za počitek, teraso za počitek, različne programe v savnah,...
V glavnem-res se spočiješ in je vredno vsakega centa. Je pa vstop v Orhidelio za 1 dan mislim, da okoli 30€.
Zvečer se bolj nič ne dogaja, midva sva našla en klub, res zrihtan v nulo-ima tudi dancefloor, samo v tem času pač ni bilo neki folka-par parčkov na pijači. Majo pa fajn koktejle.
Veliko je tudi Wellness ponudbe-masaž, kopeli, razvajanj celega telesa, center zdravja, samo so zadeve kar konkretno drage.
Pripenjam še nekaj fotkic:
Okolica in sprehajalne potke
Soba
Kopalnica (tuš prostor je le zagrajen del kopalnice, tako da je veliko prostora, da se tuširata skupaj  )
Orhidelia znotraj
Orhidelia pogled iz teras savna sveta na zunanji del
Jaz bi tudi!
Evo še malo nadaljevanja:
Orhideje povsod po bazenu
Bazenski WC
Savna počitek
Vodne postelje za počitek po savnanju
Zvečer