Threads: 77
Sarah Wrote:Jst sicer nimam nevem kaksnih problemov z mozolji, ko pa kaksen ven "pokuka" pa mi ful pomaga tista mejhna tubica od Garnier SOS za mozolje ali neki takega, parkrat naneseš na mozolj pa se posuši in zgine. :toothy10: joj, jest mam tut to, pa ni fajn. vsakič ko se namažem, me začne koža pečt. Zlo pečt. a tebe tut kej?
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra
Threads: 199
sonchika Wrote:¤PunChkA¤ Wrote:Sončika to so tiste tablete? Ja, to so tablete. Ampak imajo toliko stranskih učinkov, da jih gre jemati samo če čisto nič drugega ne pomaga.
Daj prosim povej malo o stranskih učinkih...
Viens, reste ici!
Threads: 106
Hm... razne krvavitve, depresija, nasploh slabo počutje. Več ne vem, ker nisem zdravnik. Samo kolikor sem brala, so to precej hudi stranski učinki.
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.
Threads: 354
URŠKA, ja na začetku je tudi mene peklo, se spomnem, da ko sem si prvic tole nanesla gor je kr fajn peklo, pol pa zmiraj manj, zdaj me niti ne več.
Pomoje to da te peče je ubistvu uredu in da pomeni da deluje, in da res naredi nekaj s tistim mozoljem ..nevem no? :dontknow:
Threads: 77
Sarah, ampak mene peče še koža okoli mazolja, ki sem ga namazala. Si sploh ne upam dati več na obraz.
Kaj pa če ima preveč alkohola notri, pa zato tak učinek?
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra
Threads: 6
Naj dodam moje izkušnje z mozolji, ki so kar dolgoletne...
Že od konca osnovne šole trpim za aknami...Pri 20 letu se mi je koža zboljšala in nato je pri 23 letu sledil hud izbruh aken..
Najbolj so mi pomagale Diane, ki sem jih jemala cca 8 mesecev in se mi je koža popolnoma umirila, vendar sem jih morala opustiti zaradi hudih depresij.Nato je sledil spet izbruh aken.
Poskusila sem vsa mogoča mazila in najbolj sta mi pomagala Dalacin T emulzija in Differin.
Ostala sem pri Dalacinu T, ki mi je super in dobro kroti mozoljčke (mi pa naša verzija Klimicina, ki ima ogromno alkohola ni nikoli NIČ pomagala!)
Uživam dodatke cinka, vitamina A, B, C in E. Občasno kapsule grozdnih pečk ali kvasa.
Dnevno spijem od 1-1,5 litra zeliščnega čaja (kopriva, rman, kamilica oz.tudi druge).
Čokoladi se pa ne morem upreti, čeprav po njej vedno "fasam" kakšen nov mozolj.
Za nego uporabljam:
za odstranjevanje pudra in ličil-navadno Mercatorjevo mleko
za umivanje glicerinsko milo zjutraj in Loreal pure (s salicilno kislino) zvečer
kreme ne rabim, le občasno tonik Garnier Fresh
tekoči puder: Revlon brez olj
večkrat si kožo izpiram z slano vodo (himalajska sol)
1x tedensko si naredim masko (iz kvasa ali iz mrvega moraj -že pripravljeno)
Zelo pazim na prebavo, ker sem opazila, da če sem zaprta se mi to takoj pozna na koži. Vsaj 1x mesečno naredim klistir.
Vsak večer ali včasih zjutraj naredim mrzel tuš čez celo telo (obraz vedno umivam z mrzlo vodo). To mi je nekoč svetovala neka "strokovnjakinja" in zdi se mi, da je tudi to veliko prispevalo k izboljšanju moje kože.
To je to...mogoče se vam zdi veliko, a je že del mojega vsakdanjika, kot npr.umivanje zob...tako da ne občutim teže vsega tega in moja koža je sedaj OK, kljub temu, da sem zelo nagnjena k aknam.
Pa ne obupat...tistim ki imamo probleme z mastno kožo, vsaj gube ne bodo hitre nastale  vsaj upajmo
Threads: 354
URŠKA, ja možno je to zaradi alkohola ..kr zgleda da ga vsebuje kar precej - sem pogledala sestavine na škatlici, in je alkohol takoj na drugem mestu
Threads: 1
bila sem že pri dermatologu in veliko krem sm uporabila vendar samo garnier mi je pomagal mislim da se ga splača uporabit... imajo tudi dobre pudre za mozolje...
mej se
Threads: 93
Oila! Mene pa zanima kako bi si lahk pomagala proti mozoljem pa da bi wam bilo bolj jasno vam bom kar opisala situacijo:
-hudih težav z aknami nimam mam jih pa kar velik po vsem obrazu
-večkrat obiščem kozmetičarko in je za nekaj časa boljše čeprav čistu vredu ni potem pa ponovno dobim nove ali se pa strai "obnovijo"
-za čiščenje uporabljam Afrodito Acne stop celo kolekcijo razen losjona namesto tistega pa mam L'Occitane čistilna emuluzija za občutljivo kožo in si s temi izdelki kožo čistim redno zvečer in zjutraj
-imam tudi klimicin ki si ga čez noč nanesem direktno na mozolj
...pa še vedno se pojavljajo in situacija se ne izboljša kaj dosti.
Ali ima kdo kakšen predlog???
tnxy naprej 
čao
Threads: 750
Za umivanje ti predlagam Apotheker Scheller Mineral Balance gel, ki je res krasen, nežen, neodišavljen in zelo fajn očisti.
Krema za obraz mora bit nekomedogena (da ne maši por) in lahka ... če nimaš suhe kože, bi bila zate zelo primerna Clinians krema z jabolčno vodo, je blo na tem forumu o njej že veliko govora in uporabnice so zelo zadovoljne! Gre za lahek, nemasten gel z visoko vsebnostjo jabolčne vode, ki kože ne masti.
Če ti Klimicin ne pomaga, lahko poskusiš z Differin gelom, dobi se na recept in velja za eno najboljših zdravil proti aknam. Namažeš ga vsak večer na očiščeno kožo, čisto na tanko in enakomerno, izogibaš se predela okoli oči. Ko se vpije, lahko daš čez še kremo (že zgoraj omenjeno Cliniansovo).
Enkrat na teden lahko daš na obraz tudi Garnier Pure toplotno čistilno masko, ima fajn sestavine in lepo očisti kožo.
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.
Threads: 34
Proti mozoljem uporabljam kremo in gel klimicin T in mi pomaga. Dobi se pa na zdravnikov recept.
God invented man because Eve's vibrator ran out of batteries.
DiLeMa!
Hvala ti za nasvete upam da bo pomagalo!!! 
TNXY
papa
Oziroma hvala vsem...nisem pričakovala tako hitro toliko odgovorov!
Memento mori.
Aja Claudija še na tole bi te opozorila ... če uporabljaš ta zdravila proti aknam, je koža bolj občutljiva na sonce in če si veliko zunaj nujno rabiš zanesljivo UVA/UVB zaščito. Odlična vlažilna krema z UV zaščito je Clinique SuperDefense, poleg zanesljivih UV filtrov pa je tudi polna antioksidantov, lepo navlaži in je sploh 1A.
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.
Cedevita,
Jaz uporabljam Klimicin T (clindamycinum) ampak mi ne pomaga preveč. Tudi jaz sem ga dobila na recept zdravnika ampak rabi zeelo dolgo da se mi mozolj posuši.Imam pa tudi tester Kozmetika AFRODITA - ACNE krema ZnO, ki naj bi ga nanašala neposredno na mozolj vendar ne opazim delovanja zato ga ne uporabljam.
Memento mori.
Claudija, mislim da se ti splača poskusit z Differinom ker mnogim zelo pomaga.
Aja Claudija še na tole bi te opozorila ... če uporabljaš ta zdravila proti aknam, je koža bolj občutljiva na sonce in če si veliko zunaj nujno rabiš zanesljivo UVA/UVB zaščito. Odlična vlažilna krema z UV zaščito je Clinique SuperDefense, poleg zanesljivih UV filtrov pa je tudi polna antioksidantov, lepo navlaži in je sploh 1A.
- Ali ti te kreme ne mastijo kože? Lani ko sem uporabljala te kreme za zaščito pred soncem se mi je koža zelo mastila in se mi je stanje poslabšalo.Ali imaš kakšne izkušnje s to kremo?
Memento mori.
Ja, ti si uporabljala verjetno kreme za sončenje ... ta krema, o kateri pa ti jaz pravim, pa ni krema za sončenje ampak lahka, nemastna in nekomedogena krema, ki vsebujejo UV filtre. Jaz imam mešan tip kože in sem zelo nagnjena k mašenju por, pa mi krema Clinique SuperDefense ne maši por, imam prav verzijo te kreme, ki je namenjena Normalno/mastni koži in je fenomenalna ... res naredi lepo kožo in ne masti.
Krema je super, sestavinsko in po občutku na koži, je pa na žalost draga (nekaj žez 11,000 tolarjev) ampak se jo ima za ene pol leta ... uporabljaš jo pa kot vsako drugo vlažilno kremo.
DiLeMa
Kakšne so pa cene ostalih naštetih izdelkov ki si mi jih predlagala...če veš seveda vsaj približno.  :
Memento mori.
Apotheker Scheller Mineral Balance gel za umivanje stane okoli 1500, Clinians krema stane okoli 1900, Differin gel dobiš na recept pri svoji zdravnici in ga ni treba plačat, tista Garnier maska pa stane nekaj stotakov.
Te cena so pa vredu  najlepša ti hvala!
Memento mori.
Ni problema!
Threads: 0
Jaz bi pa vprašala kaj naj naredim imam le malo mozoljev imam pa drug problem. Moja koža na obrazu je kako bi rekla suha. In nato mam tako hrapavo in zgleda kot da imam mozolje. Uporabljam že afrodito a mi ne pomaga. Ali ima kdo kakšen predlog?
Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovore. Tnxy.
LP *Lana*
Če ljubiš bogatstvo, ne ljubi mene,ker so drugi bogatejši.Če ljubiš lepoto ne ljubi mene,ker so drugi lepši.Če ljubiš ljubezen ljubi mene,ker jaz ljubim tebe!
Threads: 0
Oi!jas mam pa en problem in potrebujem nekaj naswetow.Upam da mi boste lahko pomagali:
-moja koža na obrazu je zelo mastna imam male mozoljčke ne tiste welike.(najweč jih imam na čelu)
-zanima me če mi lahko swetujete za kakšne kreme, najraje bi imela celo kolekcijo...če weste mi prosim poweste približne cene...
UPAM DA MI BOSTE LAHKO POMAGALI
love is in the air!
Sweet-baby Wrote:Oi!jas mam pa en problem in potrebujem nekaj naswetow.Upam da mi boste lahko pomagali:
-moja koža na obrazu je zelo mastna imam male mozoljčke ne tiste welike.(najweč jih imam na čelu)
-zanima me če mi lahko swetujete za kakšne kreme, najraje bi imela celo kolekcijo...če weste mi prosim poweste približne cene... 
UPAM DA MI BOSTE LAHKO POMAGALI
Poglej si tisto kar sem na prejšnji strani napisala Claudiji ... zate velja isto.
|