Thread

fitnes

478Replies 214740Views
Messages In This Thread
Jaz sem mislila na jedilnik in vaje, če se ti bere vredu ? Aerobnih treningov imam dovolj, samo bi rada še oblikovala postavo. Nimam pa nobenih izkušenj s tem, do zdaj sem pač malo popazila pri hrani pa je blo, samo če se da večji učinek s točno določeno prehrano in vajami dosečt pa tudi ne bi imela kaj proti.
Find Reply
BRIANA Wrote:Jaz sem mislila na jedilnik in vaje, če se ti bere vredu ? Aerobnih treningov imam dovolj, samo bi rada še oblikovala postavo. Nimam pa nobenih izkušenj s tem, do zdaj sem pač malo popazila pri hrani pa je blo, samo če se da večji učinek s točno določeno prehrano in vajami dosečt pa tudi ne bi imela kaj proti.
Seveda se da dosect! In to se kako ucinkovito, ce si le dovolj zagreta za stvar.
Za pomoc o treningih in prehrani si preberi kaksen clanek na:
www.mojtrener.com thumbup
Vse se da, samo hoct je treba!
Find Reply
Ce hocs zlo lep in modren fitnes check out Konex na Brdu...Je pa tut mal bl drag.

Kar se pa vaj tice, uzames prvic unga proja in poslusas tocno kaj ti pove, ker je use od postavitve do izvedbe pomembn.

Pa 3x ne tedn je cist dost...Sploh za zensko se mi zdi. Misica tko al tko rab 48ur da se odpocije.
Find Reply
Dober večer cool

Ne morem mimo tebe Piquet k si tako lepo pohvalil Konex biggrin Jaz jih bom pa pograjala z veliko začetnico!!! obiskovala sem Fit&Fun, Moj Fit, fitnes zraven srednje šole v šiški-tako zvane športne gimnazije, prav tako Tivoli in še enega v Velenju.....moje skromno mnenje je, da ima Konex najslabše urejene tuše in sanitarije....Groooozaaaaa.....tuši so katastrofalni....nobene pregrade...ploščice pa po starosti in vodnemu kamnu spominjajo na kakšno konracijsko taborišče tongue1 Fuj!!!! Mogoče smo le ženske malo bolj občutljive na to, ampak mislim, da bi si po standardu, ki ga furajo s cenami, lahko omislili vsaj malo bolj higijenično garderobo.....drugače je sam fitnes sodoben, a tudi precej majhen...

P.s.: Piquet wink to nikakor ni bil oseben napad nate tongue
Sončen pozdrav od _Sončice_

WARNING: I Have An Attitude And I Know How To Use It!
Find Reply
Pille Wrote:www.mojtrener.com thumbup
Ti maš pa blazno rad tole stran twisted Ali je catch bolj v tem da si del uredniške ekipe tam? hmm

Če smo že pri tem ... Maxximum je dosti boljši twisted
Find Reply
sajk Wrote:Ti maš pa blazno rad tole stran twisted Ali je catch bolj v tem da si del uredniške ekipe tam? hmm

Če smo že pri tem ... Maxximum je dosti boljši twisted
Ne sajk, noben urednik nisem, res pa je da mi je stran vsec in rad povem folku za nekej, kar lahko pozitivno vpliva na njihovo zivljenje!

Maxximum portal poznam in o tem, da je boljsi bi se dalo debatirat, meni ni...vse je bolj kot ne subjektivna ocena twisted
Pa ne bom kritiziral zdele, ker se mi ne da in odhajam spat...ajdee wink
Find Reply
_Sončica_ Wrote:Dober večer cool

Ne morem mimo tebe Piquet k si tako lepo pohvalil Konex biggrin Jaz jih bom pa pograjala z veliko začetnico!!! obiskovala sem Fit&Fun, Moj Fit, fitnes zraven srednje šole v šiški-tako zvane športne gimnazije, prav tako Tivoli in še enega v Velenju.....moje skromno mnenje je, da ima Konex najslabše urejene tuše in sanitarije....Groooozaaaaa.....tuši so katastrofalni....nobene pregrade...ploščice pa po starosti in vodnemu kamnu spominjajo na kakšno konracijsko taborišče tongue1 Fuj!!!! Mogoče smo le ženske malo bolj občutljive na to, ampak mislim, da bi si po standardu, ki ga furajo s cenami, lahko omislili vsaj malo bolj higijenično garderobo.....drugače je sam fitnes sodoben, a tudi precej majhen...

P.s.: Piquet wink to nikakor ni bil oseben napad nate tongue
No ja, jz sm bl za fitnes govoru kuker za sanitarije sam ok. =)

Sicer me ze doug ni blo tm, sam ko sem se hodu so bli moski tusi, omarce in vse tip top. Kksn let pa pol nazaj.
Res pa je, da tut v moskih ni blo nubenih pregrad. Ampak jz tko al tko zvim 8 minut stran pa sm se duma tusirou. =)

Sam pravm, da so naprave in ambient ful fensy. =)
Find Reply
Pille Wrote:Jah, idealna masa je precej relativna stvar.
Jaz imam 176cm, 74kg in okol 8% fat...to je zame idealno. Ko sem shujsal zaradi obilice kolesarjenja na 68kg sem zgledal precej bogi (no ja...sej sem bil cist normalen) in nebi rad sel nazaj na 68kg!!!

Sumo borci so tud tretirani kot vrhunski sportniki v svoji dezeli, pa imajo 30%fat....hehe biggrin

Drgac pa kar se tice Tilvolija lahko podprem vse prejsnje izjave...sam pa hodim v Fit&Fun pri POPTV-ju. Kr zadovoljen, mal je majhen, ima pa vse kar rabis in vec.

Ti si pri tej višini in kilaži izgledal bogi? huh Moj brat ima 179 cm in s težavo pride na 60 kg. Sam on ma še deformiran prsni koš (luuknja navznot, velika za večjo pest, ali pa še več-a to kaj doprinese k nizki kilaži).
[Image: wkWWp1.png]
Find Reply
Ojoj sad Nekaj že, gotovo ... si sicer ne predstavljam prav dobro, sklepam da mu to onemogoča kaj prida prsnih mišic ... huh

Saj je zelo veliko odvisno od konstitucije, kaj lahko dobiš/imaš in kako potem to izgleda. Jaz pri 184/70 prav slabotno sigurno ne izgledam devil Je pa dejstvo da kake bikovske postave nimam, niti je ne morme imeti.

Trener v sokol vič mi je razlagal naj se glede tega nikar ne sekiram, ker imam zaradi moje kombinacije ektomorf/mezomorf idealno konstitucijo za fitness, ker sem sorazmerno z lahkoto "čist", se pravi z malo maščobe.
Find Reply
Piquet Wrote:No ja, jz sm bl za fitnes govoru kuker za sanitarije sam ok. =)

Sicer me ze doug ni blo tm, sam ko sem se hodu so bli moski tusi, omarce in vse tip top. Kksn let pa pol nazaj.
Res pa je, da tut v moskih ni blo nubenih pregrad. Ampak jz tko al tko zvim 8 minut stran pa sm se duma tusirou. =)

Sam pravm, da so naprave in ambient ful fensy. =)

Jaz pa pravim, da me tam ne vidjo več, k šparajo na higijeni....pa kar se tiče fensi fitnesov, sta prav gotovo Sunny in Moj Fit daleč pred Konex-om twisted Pa se vse sveti, kot je treba....ne pa v Konexu k bacili pa Fungi kr skačejo po luftu!!! mad
Sončen pozdrav od _Sončice_

WARNING: I Have An Attitude And I Know How To Use It!
Find Reply
Eno vprašanje. Na katerih napravah v fitnesu krepiš hrbtenico? Js mam probleme, zarad krive drže in oslabljenih hrbtnih mišic in bi rada popravla stanje. Same vaje delam, ampak bi rada še kaj več, kjer se prej vidi rezultat.
Find Reply
Na začetku se ti je verjetno zapisalo, ker si kasneje prav napisala ... hrbtenice krepit ne moreš, to je skelet in je tak kot je. Lahko pa seveda krepiš hrbtne mišice, najbolje da si ogledaš kar tale seznam vaj:

http://www.exrx.net/Lists/ExList/BackWt.html
http://www.exrx.net/Lists/ExList/WaistWt...hor1945210
Find Reply
Sončica mene pa zanima kaj je to KONRACIJSKO taborišče!
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.
Find Reply
To je tako taborišče, kjer majo polno nadlasic in nadgan ... nisi nikoli brala Medveda Puja? smile
Find Reply
Hvala Sajk. Ampak linkov mi noče odpret. mad
Find Reply
Anja88 Wrote:Eno vprašanje. Na katerih napravah v fitnesu krepiš hrbtenico? Js mam probleme, zarad krive drže in oslabljenih hrbtnih mišic in bi rada popravla stanje. Same vaje delam, ampak bi rada še kaj več, kjer se prej vidi rezultat.
Odgovoril ti bom zelo na splosno:
Pomembno je, da okrepis misice, ki dajejo support hrbtenici.
Za izboljsanje krive drze je potrebno polek vaj za hrbet (za zgornje hrbtne misice in spodnje), delat se vaje za trebusne misice (zgornje, spodnje in stranske)!
Skratka, cim vec razlicnih vaj...le na tak nacin bos vklopila vse misice, ki sodelujejo pri drzi.
Vaje si najdi na netu, ali pa vprasaj trenerja na fitnesu...zato pa so tam, da ti pomagajo!

Anja88 Wrote:Hvala Sajk. Ampak linkov mi noče odpret. mad
Meni jih odpre! hmm
Find Reply
Anja88 Wrote:Hvala Sajk. Ampak linkov mi noče odpret. mad
Kako to misliš noče? blink Linke vedno preverim, že zato, da vidim če kažejo pravilno vsebino ... pa je OK? Da si pa ravno naletela na čas ko tisti strežnik ne bi deloval pa dvomim, sem pogosto gor in res nikoli ni bilo težav z dostopom?

Poskusi še, sporoči napako ... smile Brez napake ki jo dobiš se itak ne da pomagati ... (ne, niso vse napake enake).

Mimogrede - Pille ima prav, povprašaj kakega trenrja na fitnessu, saj zato so tam. Dodatno se plačujejo samo vodeni treningi, za splošna vprašanja so pa vedno na voljo. Katere vaje moraš delati sicer vidiš na onih povezavah - ki ti jih bo, upam, odprlo - vendar pa - NUJNO - prosi trenerja, da ti pokaže izvajanje vaj za hrbet! Še posebej to velja za primer, da bi šla izvajat katero od verzij dead lifta oz. mrtvega dviga. Pa saj s počepi je podobno, če so prosti ... vajo moraš izvajat pravilno, če ne je lahko nevarno za hrbtenico!
Find Reply
Živjo! Zdaj mi jih odpre.

pravilnost vaj se pa zavedam, če delaš narobe lahko poslabšaš vso zadevo.Tiste predpisane vaje+ dodatne ki sem jih našla po knjigah delam redno. S počepi je pa tako, da sem si kolena malo uničla pri odbojki in pa karateju tk da s počepi ni za pretiravat, enako s tekom. Čeprav si redno masiram kolena, pa še kolesarim dost, ker to krepi kolenske vezi...ma js sem en cel defekt.
Find Reply
mene zanima kakšen namen ima jemanje trauben cukra (glukoze) v času, ko se hodi na fitnes? in če je to škodljivo?
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Find Reply
Samo če si popolnoma brez hidratov, energija za trening, sicer ne. Škodljivo ni, je pa lahko fajn za kopičenje ... love handels twisted laugh
Find Reply
aha, ok hvala!

še nekaj me zanima: kaj je boljše in manj škodljivo: aminokisline ali kreatin?
Find Reply
Aminokisline so sestavni deli beljakovin in mi ni znano zakaj bi to bilo škodljivo.
Kreatin se ne smatra za doping in mislim da ni škodljiv, posebej ker je itak prisoten v hrani in ga tudi telo samo tvori.

Če imaš prehrano dovolj bogato z beljakovinami, je pametneje vzeti kreatin, če pa ti beljakovin primanjkuje pa aminokisline.
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond:
Who are you?
V:
Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond:
Well I can see that.
V:
Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.
Find Reply
Kreatin ... je pa sestavljen iz treh aminokislin - arginin, glicin in metionin.

Prisoten v mesu, kot dodatek pa že kar nekaj časa, škodljivih učinkov pa naj ne bi bilo oz. niso znani.

Zakaj pa razmišljaš o aminokislinah? huh Kreatina pa po mojem sploh ne potrebuješ ... no ... ne vem - edino če si vegeterjanka. Kaj pa bi rada dosegla? Jaz sem eno žličko kreatina pravkar spil ... smile
Find Reply
hvala za odgovore! saj ne sprašujem za sebe, jaz tega ne prakticiram biggrin . fant se nekaj spušča pa me je zanimalo, če je škodljivo, ker on bo itak reko, da ni.
Find Reply
Dokler ne pride na dan z injekcijami, je verjetno vse ok. smile
Find Reply
Forum Jump:
Users browsing this thread: 1 Guest(s)