Pora ne bi uporabil pri špargljevi rižoti, ker ima preveč izrazit okus. Bojim se, da ga tenstanje ne ublaži. Na koncu ga imaš na jeziku skupaj s šparglji. Ne vem.

HITRI RECEPTI
Started by
Kami
, Apr 11 2007 02:00 PM
221 replies to this topic
#221
Posted 11 May 2022 - 11:58 AM
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
#222
Posted 08 March 2024 - 10:27 PM
Tole sem danes pripravila za vecerjo(zase) in je super izpadlo:
100g lece
30g pirine moke
40g naribanega sira
1 nariban korencek
sol, cebula&cesen v prahu, curry
Mascoba (kokosova in sezamovo olje)
Leco in korencek sem skuhala tako, da ni ostalo nic viska tekocine (sproti sem zalivala z vroco vodo, dala od oka).
Dodala zacimbe + zlicko kokosove mascobe in nariban sir, moko, malo premesala. Masa je podobne konsistence kot za njoke.
Z zlico sem zajela maso, ker je bila se vroca, jo oblikovala najprej v zlicnike in zrolala v debele dolge svaljke/palcke. Imagine overweight grisin.
V sekreto pecico (190stopinj) za cca 20 min.
Solata bi sla super zraven. Fajn nasitno, pa ne obremeni zelodca. Level up bo naslednjic, ko jih bom se v sezam porolala.
100g lece
30g pirine moke
40g naribanega sira
1 nariban korencek
sol, cebula&cesen v prahu, curry
Mascoba (kokosova in sezamovo olje)
Leco in korencek sem skuhala tako, da ni ostalo nic viska tekocine (sproti sem zalivala z vroco vodo, dala od oka).
Dodala zacimbe + zlicko kokosove mascobe in nariban sir, moko, malo premesala. Masa je podobne konsistence kot za njoke.
Z zlico sem zajela maso, ker je bila se vroca, jo oblikovala najprej v zlicnike in zrolala v debele dolge svaljke/palcke. Imagine overweight grisin.
V sekreto pecico (190stopinj) za cca 20 min.
Solata bi sla super zraven. Fajn nasitno, pa ne obremeni zelodca. Level up bo naslednjic, ko jih bom se v sezam porolala.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users