Pora ne bi uporabil pri špargljevi rižoti, ker ima preveč izrazit okus. Bojim se, da ga tenstanje ne ublaži. Na koncu ga imaš na jeziku skupaj s šparglji. Ne vem.

HITRI RECEPTI
#221
Posted 11 May 2022 - 11:58 AM
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
#222
Posted 08 March 2024 - 10:27 PM
100g lece
30g pirine moke
40g naribanega sira
1 nariban korencek
sol, cebula&cesen v prahu, curry
Mascoba (kokosova in sezamovo olje)
Leco in korencek sem skuhala tako, da ni ostalo nic viska tekocine (sproti sem zalivala z vroco vodo, dala od oka).
Dodala zacimbe + zlicko kokosove mascobe in nariban sir, moko, malo premesala. Masa je podobne konsistence kot za njoke.
Z zlico sem zajela maso, ker je bila se vroca, jo oblikovala najprej v zlicnike in zrolala v debele dolge svaljke/palcke. Imagine overweight grisin.
V sekreto pecico (190stopinj) za cca 20 min.
Solata bi sla super zraven. Fajn nasitno, pa ne obremeni zelodca. Level up bo naslednjic, ko jih bom se v sezam porolala.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
#223
Posted 08 July 2025 - 09:48 AM
Jaz že počasi iščem ideje za dopust (pa šele čez en mesec gremo )in sem si naredila seznam kaj okvirno bomo jedli (pri nas ni nič za vegeterjance, edino kakšen zajtrk ali večerja), da je čim manj kuhanja oz uporabljam predpripravljene stvari, ker je majhen hladilnik, brez zamrzovalnika, istočasno pa precej visoke temperature v barki:
Če kdo mogoče dobi kakšno idejo oz podeli še kakšno svojo easy way out kosilo
- Krušiš mesni rezanci s suhimi njoki (vakumsko pakiran paket zdrži en teden v hladilniku)
- Hotdogi s Krušiš mesnim sirom (spet vakumsko pakiran zdrži kar nekaj časa)
- Pad thai s piščancem in riževimi rezanci
- Kranjske klobase s prebrancem (Natureta)
- Garlic udon noodles
- Tortilje s praženo zelenjavo in piščancem
- Mongolsko meso z rižem/ riževimi rezanci
- Makaroni s tuno in smetano
- Piščanec v senf omaki z njoki
- Makaroni z rdečim pestom in tuno
- Makaroni z zelenim pestom in slanino (gospodična privlekla recept od malteških tabornikov in smo bili navdušeni
- Natureta jota z repo
- Natureta Chili con carne
- Rakci ali piščanec v curry omaki
- Omlete
- Paella
Zelenjavo pa dodajam, kolikor oz kar sploh dobim.
Npr lani sem 6 dni iskala por, ker ga niso imeli v teh malih trgovinah, do katerih imamo dostop. Mi bi pa por lahko jedli skoraj pri vsaki jedi
Vsaj zelena solata je zadnja leta bolj dostopna.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
#224
Posted 08 July 2025 - 10:21 AM
Sem ravno hotela napisat, da mi ful zelenjava manjka v teh obrokih pa si potem dopisala. Za backup, če ne dobiš sveže, imaš lahko tudi vloženo, peso, kakšno koruzo, grah, čičeriko, olive, sušene paradižnike ...
Veliko kombinacij lahko pripraviš tudi z drugimi hidrati, da niso samo testenine - kuskus, bulgur, riž, kvinoja, polenta. Pa potem zraven tofu, sejtan/ov haše (pražen s sojino omako), sir za žar ... Lahko tudi kupiš kakšno predpripravljeno (suho) mešanico za falafle. Pa tortilje.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
#225
Posted 08 July 2025 - 10:29 AM

Mi smo imeli na barki tudi veliko vložene zelenjave (peso, pečeno papriko, kumarice itd) in stročnice vseh vrst (čičerika je bila nepogrešljiva). Pa kakšen instant mlečni riž in veliko prigrizkov (oreščki, čips, palčke, suho sadje, pač vse sorte trajnih stvari), sveže sadje za vmes. Od obrokov se spomnim veliko testenin z vsemi mogočimi omakami (ena hladna je bila zelo popularna takrat, Rio Mare tuna, navadni jogurt, kisla smetana, sol in poper, ta se mi je nekako najbolj vtisnila v spomin 😅). Pa polenta, instant mlečni riž.
Če bi zdaj se hodili, bi najbrž resno razmislila o tem, da bi sabo nesla lonec na pritisk, je precej hitreje skuhano in se paro lahko spustiš ven izven kabine. Je pa res zoprno, ker si tako omejen s svežimi stvarmi, ponavadi se itak na pomolu ustaviš samo za na hitro skočit v trgovino, pretegnit noge in sladoled, nimaš ne časa ne možnosti prit do kakšnega večjega supermarketa.
#226
Posted 08 July 2025 - 11:30 AM
Kami, a tudi zamrzovalne skrinje ne moreš imeti?
#227
Posted 08 July 2025 - 12:04 PM
Ti makaroni s tuno in jogurtom/k. smetano je še zdaj moja go to jed, ko se mi ne da ali nimam časa.
Ali bi se vse našteto dalo tudi ok zamrznit? Kako se razni ti rezanci obnesejo, če ji zamrzneš in potem pogreješ?
[Napoleon]
#228
Posted 09 July 2025 - 07:47 AM
Njoke se dobi tudi vakumsko pakirane take, ki so lahko na sobni temperaturi
poznam ja, rešujejo mi življenje ... ravno zato pa imamo tak poudarek na njokih, makaronih in rižu/riževih rezancih ... ostalo pa v konzervah ... da imamo lahko čim več prilog spravljenih v omarah.
Zamrzovalne skrinje nimamo kje imet. Lahko bi umeli tisto prenosno hladilno torbo, ampak zasede "pol jadrnice" in mi ni vredno. Že tako, ko ko smo vsi 4 in vsa roba gor, se notri komaj premikamo To je res majhna barčica in k sreči imamo poleti vsaj malo cunj (vsak eno majhno potovalkico). Vse ostalo je pa hrana in kakšna srfarija
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
#229
Posted 09 July 2025 - 07:50 AM
Kaj pa pol za ostale obroke jeste?
#230
Posted 09 July 2025 - 08:48 AM
sendviči, palačinke, šnite, namazi, hrenovke, kosmiči, kaj iz pekarne, ko jo ujamemo...
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users