Zavarovanje
Posted 05 March 2007 - 02:15 PM
Za vsak nasvet bi bila zelo hvaležna!
Lep pozdrav!
Posted 05 March 2007 - 02:54 PM
Lp, Lucien
Posted 05 March 2007 - 04:17 PM
Mislim, da ti služba plačuje samo nezgodno zavarovanje. To pomeni, da čeprav boš "zavarovana", boš morala pri zdravniku plačati pregled in potem v lekarni zdravila.
Dodatno zdravstveno zavarovanje pa to pokrije stroške pregleda in pa zdravila. To se je včasih dalo samo na Vzajemni, sedaj pa tudi na drugih zavarovalnicah. Mislim pa da košta tam nekje 20€/mesec.
Posted 05 March 2007 - 04:41 PM
Dodatno zavarovanje si moraš pa zrihtat sama. Pojdi ali na Vzajemno, ali na Triglav ali pa Adriatic in ga skleni. Tega pa moraš plačevati sama in dobivaš mesečno položnice. Stane okoli 20 € mesečno. Lahko se pa zmeniš z delodajalcem, da ti to trga od plače, da ti ni potrebno zaradi te položnice stati na pošti, da plačaš.
Posted 05 March 2007 - 04:41 PM
Me je sonchika prehitela z bolj natančno obrazložitvijjo.
Edited by Regratova Lučka, 05 March 2007 - 04:43 PM.
Posted 05 March 2007 - 07:26 PM
Hvala, zelo prijazno od vas, da ste si vzele čas zame!

LP
Posted 05 March 2007 - 07:48 PM
Ali si imela status študenta/dijaka oz. ga še imaš?
jaz sem začela dodatno plačevat, ko sem ostala brez statusa.
Posted 06 March 2007 - 07:42 AM
Obvezno dodatno zavarovanje je pa itak priporočljivo(še sploh pa, če si stalna stranka pri svojem zdravniku), ker, če nisi dodatno zavarovan potem vsakokrat ko greš k zdravniku in v lekarno, plačuješ.
_M_ normalno. Ko imaš status dijaka/študenta si zavarovana po starših. Ko ga izgubiš se avtomatsko prenese na tebe oz. boš prisiljena si mogla plačevat sama, če boš hotela bit dodatno zavarovana.
Posted 06 March 2007 - 09:53 AM
Posted 10 November 2017 - 01:38 PM
Bom kar tu zastavila vprašanje.
Zanima me če ima kdo izkušnje glede življenjskega zavarovanja.
Jaz imam že skoraj 15 let sklenjeno Kombinirano zavarovanje, kjer imam vključeno življenjsko zavarovanje, nezgodno zavarovanje in zavarovanje za primer določene hude bolezni. Istočasno pa je nekakšna oblika varčevanja.
V teh 15 letih se mi je nabralo cca 3000 eur, kar mi je tudi nekako logočno, saj je zavarovanje na prvem mestu, šele potem pa varčevanje.
Sem pa že velikokrat slišala, da je oblika takih zavarovanj zastarela, saj veliko plačuješ, ven pa dobiš zelo malo. In da je bolje popolnoma ločit zavarovanje in varčevanje. Zanimajo me vaše izkušnje.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 10 November 2017 - 03:42 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users