Jump to content


Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike


  • Please log in to reply
2891 replies to this topic

#2881 Barbarina

Barbarina

    Izberi si sam

  • Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19438 posts
  • Gender:Female
  • Location:Pohorje

Posted 03 June 2025 - 08:00 AM

Kovačnik domačijo poznaš? Ful pohvalijo, mi še sicer nismo bili. 


  • 0

#2882 bellini

bellini

    odvisnik

  • Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4303 posts
  • Gender:Male

Posted 03 June 2025 - 08:03 AM

To je ta pri Baronu na Planici? Sem že bila, pa je za mojo klientelo malo preveč "domača hrana". Okolico imajo pa res lepo in domače živali s katerimi bi se otroci lahko zamotili.


  • 0

#2883 Barbarina

Barbarina

    Izberi si sam

  • Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19438 posts
  • Gender:Female
  • Location:Pohorje

Posted 03 June 2025 - 08:04 AM

Ne, Pri Baronu je drugo, vidim na zemljevidu... 

 

Domačija Kovačnik | Nebesa na Pohorju (tu imajo tudi poroke)


  • 0

#2884 bellini

bellini

    odvisnik

  • Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4303 posts
  • Gender:Male

Posted 03 June 2025 - 08:12 AM

Aja pri Kovačniku sem bila, ne pri Baronu.


  • 0

#2885 Jinadaze

Jinadaze

    Tough cookie

  • Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86643 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 15 June 2025 - 04:24 PM

Po dolgem casu moram pohvaliti eno restavracijo. No, gostilno - Baron. Tja sva se odpravila po priporocilu znanke, njen fant je chef tam. Nahaja se malo iz LJ, v Medvodah.
Za predjed sva si delila domacega tatarca, cez katerega so dali okisano cebulo, gorcicna semena in drobnjak. Zraven so postregli se vroce pica kruhke. Bozansko. Nadaljevala sva z osvezilno sezonsko solato.
Moz je za glavno jed narocil baby rebrca, ki so se kar odlepila s kosti in se topila v ustih. Popolno marinirana in zacinjena so sla v slast s pecenim krompirjem in prilogo coleslaw solate in bbq omake, na katero sva kanila malo cilijevega olja.
Jaz sem pa imela file brancina, pire z blitvo in limonino espumo, ki je krasno zaokrozila okuse.
Zakljucila sva s sladicama - brownie z vanilijevim sladoledom in slano karamelo, pa cheesecakom z gozdnimi sadezi, crumblom in sladoledom. Tudi super in ne presladko.
Cene so normalne, s pijacami je bilo 63 €, v LJ bi dala 2x toliko. Res priporocam, midva se bova sigurno se vrnila. Tudi meni se redno spreminja.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

 


#2886 Coco*

Coco*

    Dedek Mraz

  • Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27579 posts
  • Location:v tvoji omari
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 18 June 2025 - 06:47 PM

Mislim, da sem o tem že pisala, ampak toplo priporočam Domačijo Šajna v Šepuljah, če koga pot zanese na Kras. Vsakič vzamem za toplo predjed njoke v smetanovi omaki z žafranom in rezance s tartufi in so SICK, njoki se kar stopijo v ustih. Še meso (neka govedina, ne spomnem se) za glavno jed je bilo odlično in jaz res nisem ljubiteljica mesa. Tudi sladice so fantastične, nisem še jedla take, ki bi me razočarala.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2887 Jinadaze

Jinadaze

    Tough cookie

  • Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86643 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 05 July 2025 - 04:00 PM

Good luck s takimi cenami …
https://www.instagra...zgweTl5MXF0bWVo
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

 


#2888 Errol

Errol

    Sugga daddy

  • Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18559 posts
  • Gender:Male
  • Location:Errolov brlog v Banana Republic

Posted 14 July 2025 - 07:39 AM

Gostilna Ražman, Gračišče (Istra, na poti proti mejnemu prehodu Sočerga in dalje v Buzet): gostilna je največja afera v Gračišču s pomenljivo hišno številko Gračišče 1. Na izgled socialistična, danes bi rekli industrijska gostilna. Ke sem prišel okoli 13. ure, se pravi v času kosila. V zgradbi je velika jedilnica iz katere se pride v manjši prostor s šankom. Zunaj imajo šank za bicikliste in hitre akcije, ter par miz, kjer lahko poješ kosilo ali večerjo. Za kosilo sem naročil bučkino juho, pa medvedov golaž s pašto (lahko bi bil izbral tudi polento), ki se je prikazala v obliki fužov. Bučkina juha je bila nadvse okusna, kakor bi jo bil skuhal sam. Fuži so zgledali home made, medvedji golaž je bil nežnega okusa, ki ga je izostrila žlica parmezana. Zraven sem spil deci hišnega refoška. Zelo korektno pripravljeno, prijazen servis. Na računu je pod črto pisalo 22 eurov. Na hitro sem preletel meni: dnevna juha in sladice ne dosežejo 5 eurov, nobena jed ne preseže 19 eurov, razen ene, ki je za dve osebi. Korektna hrana za solidno ceno in prijazna postrežba. Priporočam. Pot na morje nas običajno vodi po šmarski cesti, pa tisti v smeri proti Izoli in Piranu. Cesto na Sočergo uberemo takrat, ko je na običajni poti gneča, ali pa, če potujemo globlje v Istro. Notranja Istra je lepa, tam je polno zanimivih krajev, če začnem kar s Hrastovljami. Gračišče je par kilometrov pred mejo, ravno prav, da se ustavimo v gostilni, pa čeprav samo za kofe in wc. Je čist, pisoar pa ne sprejme večjega obsega abdomna. Je pa čist.


  • 1

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE


#2889 Coco*

Coco*

    Dedek Mraz

  • Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27579 posts
  • Location:v tvoji omari
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 14 July 2025 - 09:24 AM

Ooo, sem ob začetku branja ravno hotela vprašati, kako to, da te je pot zanesla tja. :)
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2890 Podgana

Podgana

    Miss Havisham

  • Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17483 posts
  • Gender:Male

Posted 23 July 2025 - 06:31 PM

Danes smo bili na Dolgi njivi in smo narocili struklje. Ko smo jih dobili, nam je takoj rekla, da bodo enega zaracunali, ker sta manjsa. Pol pa enega damo narazen in je bil zamrznjen na sredini :lol: Tadrugi je bil ok kuhan, ampak se je definitivno enkrat prej cebula prazila v isti ponvi kot danes ta strukelj in drobtine, haha. Na koncu smo placali samo Cockte. Pa 30 minut smo cakali nanju. Da ne recem, da je bilo bolj testo pa skoraj nic skute. Pa vem, da je popularno in pohvaljeno. Ne vem kaj so danes delali.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

 

Tumblr


#2891 Jinadaze

Jinadaze

    Tough cookie

  • Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86643 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 23 July 2025 - 06:44 PM

:o Mi smo bili vsaj 5x pa imeli vedno dobre izkusnje. Smo ze vecino stvari probali.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

 


#2892 Kalypso

Kalypso

    zlata ribica

  • Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46157 posts
  • Gender:Not Telling

Posted Today, 01:44 PM

Ne vem ce sem ze komentirala japonsko restavracijo Miyabi v Mariboru. https://miyabi.si/en/home-2/
Jaz sem bila vceraj drugic in je res dobra (kolikor je pac japonska hrana izven Evrope lahko). Vceraj sva za predjed narocila tempuro (črna tigrasta kozica in zelenjava) in je bila odlicna.
Za glavno jed sva narocila losos na žaru s teriyaki omako, rizem in solato. Losos je bil perfekten.
Sam ambient je prijeten, postrezba hitra, prijazna. Cenovno tezko ocenjujem, ker sem vajena švicarskih cen, se mi pa ce skipaj potegnem okusnost hrane, ambient in nivo postrezbe, ni zdelo pretirano.
  • 0




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users