Na začetku minulega tedna sem poklical v Grofa, da bi rezerviral mizo za naju z mamo. Rekli so samo, ni šans, ker so bili bukirani že takrat za ves teden. Pol sem poklical gostilno Privošnik in uspel. Brez rezervacije za sobote in nedelje ni šans, da dobiš mizo.

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
#2861
Posted 29 October 2024 - 03:41 PM
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
#2862
Posted 21 November 2024 - 02:08 PM
Zadnje čase mi ful paše azijska hrana. Tako da greva v soboto za možev RD v Arroi na Bled, za mojega pa v korejsko Ogam ali v Good Morning Vietnam. Je že bil kdo?
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
#2863
Posted 21 November 2024 - 02:39 PM

Pablo Picasso
#2864
Posted 21 November 2024 - 02:45 PM
Haha, hudo. Hvala!
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
#2865
Posted 23 December 2024 - 10:00 AM
V soboto Ristorante-buffet da Rino na Opčinah. Za spremembo nisem naročil pico, telečjo kračo s pire krompirjem. Spiral sem s kvartinom refoška. Dobro, kakor da bi babi skuhala. Na računu je pisalo 18,50 eur, od tega je pogrinjek 1 euro.
Teden dni prej pa na Gradaščici v Ljubljani v 4-5 kg, za dve osebi: pršut in sir za predjed, nato pa žlikrofi in rižota z bučo, pa pol litra hišnega belega in je na listku pisalo 47 eur. Okusno.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
#2866
Posted 23 December 2024 - 12:30 PM
V soboto sva se ustavila v Tonci v Kozini in so bile zelo okusne pizze. Jaz sem jedla s pistacijo in mortadelo; moj pa z burato in pršutom.
Zraven sva dobila pekoče olivno olje, ki je zelo prijalo.
Sva bila navdušena nad obrokom .
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
#2867
Posted 23 December 2024 - 01:21 PM
Zadnje čase mi ful paše azijska hrana. Tako da greva v soboto za možev RD v Arroi na Bled, za mojega pa v korejsko Ogam ali v Good Morning Vietnam. Je že bil kdo?
![]()
Tole sem pozabila komentirat, iz obeh restavracij sva odšla zelo zadovoljna. S tem da so v Arroi cene take, da se vrnila vseeno ne bova. So pa porcije konkretne, 3 hodi (+ pozdrav iz kuhinje) so več kot dovolj.
Edino azijske sladice mene enostavno nikjer ne prepričajo, pa ne samo zato, ker nisem sladkosneda. Pa meni je vse premalo pekoče.
Sem pa 36 let rabila, da sem ugotovila, da ne prenašam okusa koriandra.
2x v tem mesecu sem bila deležna Jezeršek cateringa, ki je vedno top. Absolutno priporočam za kakšne službene dogodke.
Pa pohvalit moram tudi restavracijo Burin v Termah Talaso v Strunjanu. Naslednjič, ko bomo tam, moramo it pa v Pinijo, jo imam že dolgo na seznamu.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
#2868
Posted 26 January 2025 - 09:18 PM
Bombino v Trbovljah: v petek sem bil gost Frčice in njene boljše polovice v Kisovcu, kjer sta si omislila domeka. Na kosilo sta me peljala v Trbovlje. Za predjed sva imela z M. hišni tatarski biftek, za glavno jed pa pohano svinjsko zarebrnico (po domače karbenatl), priloga pa je bil pire krompir in solata sestavljena iz zelja in zelene z majonezo (če se ne motim). Frčica je naročila grdobino oliti morsko žabo. Po izrazu na njenem obrazu sklepam, da je bila riba okusna. Midva z M. sva se naslajala nad nadvse okusnim mesom, ki je bilo primerno sočno in nasploh čistega okusa. Pire krompir je bil na moč rahel in je lepo dopolnjeval meso, ne da bi bil zabeljen ali začinjen s čim drugim kot z maslom in mlekom. Zgleda da ni bilo v njem niti malo muškatnega oreščka, ki je sicer običajna začimba. Jedi smo spirali cabernet-sauvignonom Lanthieri. Nekateri bi vztrajali, da k belemu mesu ne gre rdeče vino, nas pa to ni motilo in smo uživali v prijetni opojni substanci. Po kosilu je prišla na vrsto sladica. Z M. sva se zapletla v razpravo, ali bi si "kvarila" okus po lepo pripravljenem in dobrem mesu s sladkim poobedkom, ne glede na to, da bi sladkoba zaokrožila (po mnenju mnogih) okuse prejšnjih jedi. Omrežil sem ga z vprašanjem, ali ne bi rajši zakoličila doživetje tako, da naročiva ponovno pohano meso in s tem podčrtava nadvse prijeten okus. M. je dojel in sprejel moj argument, natakarico sva šokirala, ker tega še ni doživela, vendar je ostala na višini dogodka. Ponovitev je bila resnično zaključek v stilu kode, kakor rečemo v glasbi. Ne vem, kaj je pisalo na računu, menda pa so ponovljeno meso zaračunali kot sladico. Cene so precej nižje kot v Ljubljani. Če ste v okolici, zavijte tja jest. Toplo priporočam, pa še strežba je prijazna.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
#2869
Posted 27 January 2025 - 10:58 AM
Potrjuejm Errolovo oceno, dodajam, da sem jaz jedla odlično francosko čebulno juho. tarte tatin me pa ni impresioniral(sladice si jaz ne dam odvzeti).
V soboto smo šli s sestro in M. na pizzo in burger v Grebenčevo klet v Podpeči.
Najprej smo pizzo vzeli za stricain bili ob meniju prijetno presenečeni. Na podeželju pizza z ndujo, burrato,....
Tudi na sosednjih mizah je izgledalo dobro, napolitanska verzija pizze, in smo sklenili, da se po obisku strica vrnemo.
Pizzi sta bili zelo dobri, ne sicer vrhunski, ampak to nismo pričakovali.
Dober je bil tudi burger, pomfri je bil generičen.
Z M. sva spila tudi eno malo točeno pivo slo. pivovarjev, tudi odlično
Manj impresionirani smo bili nad pistacijevo malinovo tortico, ki je imela večji del smetanove kreme, kjer so uporabili preveč želatine., pistacija je bila samo na vrhu, manj je bilo tudi malin, tako da je bila torta manj izrazitega okusa, kot bi lahko bila.
Je pa res, da je cena za današnji svet dokaj ugodna-4,5€.
Če ste v teh koncih, priporočam obisk.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
#2870
Posted 27 January 2025 - 06:47 PM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
#2871
Posted 04 February 2025 - 11:32 AM
Priporočate kakšno restavracijo v Šiški ali proti Medvodam, kjer bi bila dobra hrana, pa da ni ravno zelo drago.
Lahko tudi kakšna azijska. Pač ne bi nič butičnega, nisem pa še sigurna ali bi bila pizza.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
#2872
Posted 04 February 2025 - 11:48 AM
#2873
Posted 04 February 2025 - 12:39 PM
V Šiški se je pred kratkim odprla vietnamska Hanoin wok.
Ali pa Fudplac. Tam imaš Skledo in Napoliš (napolitanske pice).
Maharaja je tudi v Šiški.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
#2874
Posted 04 February 2025 - 12:53 PM
Hvala!
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
#2875
Posted 18 February 2025 - 10:36 AM
Je bila katera v gostilni Brič v Dekanih?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
#2876
Posted 18 February 2025 - 11:33 AM

Pablo Picasso
#2877
Posted 18 February 2025 - 11:59 AM
Ok, hvala. Imava bon in bo treba porabiti.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
#2878
Posted 18 February 2025 - 12:50 PM
Če vaju kaj zanese na Kras, Domačija Šajna v Šepuljah ima fantastično hrano. Mi smo bili pred nekaj meseci, vse, kar smo jedli, je bilo odlično.
Pablo Picasso
#2879
Posted 25 February 2025 - 08:40 AM
Sva šla, porabila bon, nama je žal, da nisva jedla tistega akr je bilo na bonu, ker bi bilo ceneje, ampak pod črto: bolj bledi okusi. Ravioli z ribami še najbolje od vsega(pa že tam je bilo testo na predebelo razvaljano), vse ostalo pa brez nekega jasnega okusa. Jaz spečem ribo v pečici mnogo bolje, da o pečeni zelenjavi ne zgubljam besed. Sladice so bile zelo povprečne. Res nismo več leta 1995, da bi bilo treba povsod stepeno smetano dajat.
Ni bilo pa mastno.
2/3
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users