Posted 17 January 2026 - 04:34 PM
Danes sem bila na tem brezplacnem tecaju na Arehu. Na voljo sta bili klasicna in drsalna tehnika. Jaz sem sla na klasiko, ki naj bi bila tudi najbolj primerna za zacetnike.
Bila nas je kar velika skupina, skoraj 50, inštruktor pa ful fajn, se mi zdi, da nam je dosti pokazal in tudi dobro hendlal tako veliko skupino. Pokazal nam je dovolj, da bi recimo zdaj lahko sla sama na smuče malo "tekat". Seveda bolj po ravnem in po pameti, bi bilo pa treba se kak tecaj in predvsem dosti vaje, da to pac res osvojis kot treba.
Mialim, da mi je šlo presenetljivo dobro, treba je kar nekaj koordinacije in ravnotezzja, po moje me je resilo, da sem drsala, da ti je mogoce malo blizje. Padla sem samo enkrat, pa se to ko sem "pluzila" po rahlem bregecu. Bi se sla.
Vreme je bilo pa precej neprijazni, hladno, megla, da ti se bolj pride do živega ta hlad. Obleceno sem imela spodno majico, majico, tanko jopco športno, potem pa preko se flis in brezrokavnik, spodaj pa samo legice. Bi pod vsem lahko imela se smučarsko perilo. Malo me je zazeblo v prstne na nogah. Imela sem pohodne zokne, ki imajo merino volno. Ko sem padla sem imela potem tudi mokre rokavice, tako da bi rabla druge alo dodatne zraven.
Fant je bil pa malo pametn, da kao smuca in je sel kr direkt na skate verzijo, ceprav prej se nikoli ni bil na tem. Na koncu mu ocitno ni šlo prevec, da ga je parkrat vrglo,baje so ga tudi gleznji boleli, ne vem al čevlji niso bili ok, al je to pač, ker nisi takega giba navajen. Ni mu blo preveč fajn, in je bil pol tecn ko drek, pomoje se malo ego bolel. Jaz pa bi se sla kdaj. Edino tu v nasi blizini baje ni tolko ravnih prog za zacetnike.
Dela pa res celo telo pri tem, tako da jutri bom najbrz cutila kaj.
Na Arehu je bila izposoja opreme 15€, nisem zasledila, da bi bilo casovno omejena, cena za uporabo tekaskih prog pa je mnda 5€, kolikor sem videla na spletu.
Rogla je npr malo dražja.
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!
[Napoleon]