
Danes kuham...
#5141
Posted 10 April 2025 - 06:42 PM
Na okusno.je je en vrhunski recept : pecena ajdova kasa s piscancem in kislo smetano, sirom - v pecici. Edini tweek ki ga mi delamo je, da cebule damo 1x vec in jo prej dobro stenstamo.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
#5142
Posted 10 April 2025 - 08:16 PM
Hvala za predloge vsem.
Tole danes je prav dobro uspelo, kuhano ajdo sem zmešala s pasirano skuto, cimetom, vanilijo in v rum namočenimi rozinami, eno jajce sem še dala in v pekač, po vrhu sem pa samo malo rjavega sladkorja potresla, da je zapečena skorjica, ful okusno. Naslednja stvar so pa te kocke, hvala.
Za slano bom pa drug teden probala al pa ko bomo imeli zelenjavo z vrta, da se je ne nažrem prehitro te ajde.
#5143
Posted 11 April 2025 - 07:23 AM
Jaz obožujem ajdo, ajdovo kašo, žgance, vse, sladko, slano, v solati.... ampak moja tašča tega ne kuha, jaz pa tudi redko kuham zdaj pri njej. Tako da se bom čez kak mesec nažrla ajde
#5144
Posted 20 April 2025 - 10:56 AM
Jagenjčkova rebra, pečeme polento. Imel sem polento z gobicami, dodal sem še pest sušenih. Zdaj se kuha, pol bom dal pa na pleh in v ror. Še malo parmezana gor.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
#5145
Posted 20 April 2025 - 11:23 AM
#5146
Posted 22 April 2025 - 07:31 AM
- Paella
- Lazanja
- Njoki s porom in lososom v smetanovi omaki
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
#5147
Posted 25 April 2025 - 10:53 AM
Pomoje bom kar rižoto s šparglji, ker jih je ful, pa malo hrustljavo popražene bunke zraven.
[Napoleon]
#5148
Posted 25 April 2025 - 04:04 PM
2 vrecki in pol mini kozic (rakcev...zadnjic so jih imeli v lidlu, upam da so v stalni ponudbi)
Rizevi rezanci - instant, polnozrnati
Milfina smetana za kuhanje (je fajn gosta)
Ena bucka
En por
Maslo za namastit ponev
Sol, poper, sladka paprika, curry, paradiznikova mezga, dm bio kocka
Zacinis rakce z vsem razen kocko
Na maslu poprazis na kocke narezane bucke in na kolescke narezan por
Odstranis
Poprazis rakce
Odvecno tekocino odlijes
Rakce das k zelenjavi (v posodo)
Zlijes v ponev smetano
V njej stopis kocko
Dodas rakce, zelenjavo in rezance ki jih skuhas posebej.
Ta-da.
#5149
Posted 25 April 2025 - 05:38 PM

#5150
Posted 26 April 2025 - 08:48 AM

#5151
Posted 26 April 2025 - 12:37 PM
Malo drugačen postopek sem imela pa od začimb sem dala česen v prahu, sol poper in žafran. Bilo je ful dobro!
#5152
Posted 26 April 2025 - 01:11 PM

#5153
Posted 26 April 2025 - 01:54 PM
Ja, hvala tebi za idejo.
Poleti delam podobne zadeve, ko je veliko bučk, ampak čisto pozabim določene recepte včasih.
#5154
Posted 28 April 2025 - 08:12 AM
nekaj podobnega jaz delam (sem ravno v soboto naredila) in je res božansko!
Jaz imam original recept špinačo, namesto bučke (špinače še nikoli nisem dodala, ker je pač nimam doma; sva pa za vzela špinačne rezance), ostalo pa res podobno
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
#5155
Posted 29 April 2025 - 03:49 PM
Pečena piščančja prsa, orecchiette v omaki z brokolijem, bučkami in gobami, solata (envidija, radič, korenje, avokado, mocarela).
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
#5156
Posted 30 April 2025 - 09:53 AM
cvetačna juha s smetano, kranjska klobasa in solata (vse izpod rok tašče, jaz samo pogrevam/dokuhavam )
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
#5157
Posted 30 April 2025 - 10:03 AM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users