
PRIGRIZKI
#1
Posted 29 December 2009 - 07:35 PM
Kakšne ideje? Kaj boste ostali pripravili?
Zaenkrat razmišljam, da bi pripravila obložene kruhke, potem razno sadje, nekaj peciva, tunin namaz ki bi ga namazali na prepečenec...
Samo to dostikrat naredim, tko da bi rada kkšne nove ideje - pa ne kaj preveč zakompliciranega... kaj takšnega, da lahko pripravim v enem popoldnevu..
#2
Posted 29 December 2009 - 08:11 PM
Jaz mislim da razmišljaš v pravi smeri in da bo vse kar imaš namen pripravit še več kot zadostovalo!
Kanapeji s pršutom, sir, oliva, topli sendviči s toastom, narezek.. za mesojede.
Za healthy light pa lahko pol pač kateri drug namaz nadriš sama doma ali kupiš, sej imajo ohoho tega. Zame ga ni čez tuno, pa dobro..
Skuta, paradižnik, koruza, gobice, grah, paprika,feta...
Jaz imam ful rada paprika namaz mu rečem, pa mislim da niti nima posebne etikete, s tako rumeno oranž omako.

#3
Posted 29 December 2009 - 08:20 PM

Lahko pa bi naredila francosko solato, pa zraven ne vem, kakšno meso in si vsak vzame malo...
#4
Posted 29 December 2009 - 08:26 PM
1. Kupiš listnato testo, ga narežeš na trakce/kvadratke, namažeš z jajcem, posuješ s semeni in soljo ter spečeš.
2. Feta sir polit z olivnim in bučnim oljem.
#5
Posted 29 December 2009 - 08:26 PM
najbrž bi bili fajn tud pica mafini, na netu dobiš ogromno receptov, jaz sem jih naredila po enem čist simpl in so bli super

#6
Posted 29 December 2009 - 08:59 PM
mortadela zrezana na kocke v limoninem soku in posuta s peteršiljem.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
#7
Posted 29 December 2009 - 10:19 PM
Ne smemo pozabit na Biftek!

#8
Posted 29 December 2009 - 10:51 PM

Kaj pa kkšna ideja glede dekoracije? Do sedaj sem 2 ideje pobrala na netu - na kozarce za šampanjc bom nataknila jagode.. pa odišavla bom prostor z vonjem cimeta in pomaranče, da bo bol vzdušje... pa mal bom razobesla obeske k so drgač za na smrekco k jih mamo kr dost viška doma..
Tko da se mal vzdušje ustvari, upam da bo fajn izpadlo..

Vse ideje dobrodošle!
Kaj pa ostali, tut kej pripravljate?
#9
Posted 29 December 2009 - 11:02 PM

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
#10
Posted 29 December 2009 - 11:16 PM


Glede vonja po piškotih pa ne bo šlo, ker to bo v zidanci in moram vse že vnaprej doma pripravit..
#11
Posted 29 December 2009 - 11:32 PM
Tatarski Biftek, indeed ! Pa saj ga lahko kupiš tudi veš ne.

Ti se boš to ornk pretegnila zraven.

Mi bomo skupaj s prijatelji praznovali, pripravljamo pa se kaj posebej nič ne.

Nee, tak totalno neresni tudi nismo veš, kanapeji in narezek, pršutek so zagotovljeni. Jaz sem še za namaze poskrbela, pop corn pa to, pecivo bom spekla. Žlahtna kapljica tudi ziher bo. Ma kaj hočeš še več

#12
Posted 30 December 2009 - 12:40 AM


Narediš testo za pico, ga razrežeš v krogce in nadevaš po želji. Jaz sem na njih dala šunko in mozarello, ker je bilo za porabit. Priporočam še bučke!

Testo sem zamesla iz 2 količin moke in 1 količine tekočine. Jaz sem imela 300 g moke, 100 ml vode in 50 ml mleka. Iz teh količin pride točno za 2 pladnja Gizmotov.
V mleko sem nadrobila 1/3 kvasa in dodala nekaj sladkorja in malo soli. Lonček z mlekom sem za približno 30 min dala v toplo vodo (ne sme bit vrela

Paradajzovi mezgi sem dodala malo olja, soli, sladkor (da ni tako kisla) in začimbe (origano, bazilika). Narezala sem šunko in mozarello.
Testo sem razvaljala in s kozarcem izrezala Gizmote.

#13
Posted 30 December 2009 - 12:41 AM

Ma, al si mogoče res mal preveč dela s tem nalagam - sam takšna sm, hočm da so vsi čist navdušeni k pridejo

Aja pa odločila sm se, da bom za prigrizek že dopoldne naredila pico v obliki rulade, sm zadnč po tv vidla... wiiii, komej čakam

Torej - narezek (itak s pršutom pa to) - al pa že narejene obložene kruhke, bom vidla kako bo s časom v četrtek, pica ruladice, sadje, čips, potem se pa odločam še med tatarcom al pa tuninim namazom, pecivo.. Mislm, da je dost, kaj pravte?

Ooo redkvica, zdej sm vidla tvoj post - pa tole zgleda super zadeva! Zdej sm pa v dilemi, al naj bodo ruladice, al naj bo tko k tole tvoje.... HHHMMM...

#14
Posted 30 December 2009 - 11:56 AM


So pa za večje žurke vedno super različne okusne omake za pomakanje, mali kruhki (jaz vedno sama spečem, so najboljši), pa kot je že Flafičnjakarica omenila, razne hladne solate, lahko je osnova kuskus, riž ali pa testenine, potem pa dodaš veliko različne zelenjave, lahko pa zraven še marinirane koščke popečenega lesa ali tunino. Te male pice tudi niso slaba stvar, običnih kanapejev pa jaz ne maram, ker so mi preveč zlajnani. Za pit je super kakšna bovla, jaz bom letos naredila gin tonic z limetinim sokom in vanilijevim sladkorjem, notr pa veliko ledu in kolobarje limet. Njam, njam, komaj čakam.
#15
Posted 30 December 2009 - 12:00 PM
Mislš tatarskega? Mmm... sam pljučna k jo rabš za to je pa fuuul draga, tko da mislm, da tega ne bom glih, ker bi je rabila kr neki, da bi za vse nardila.. Smo le še študentje, to bo čez par let

Kaj pa kkšna ideja glede dekoracije? Do sedaj sem 2 ideje pobrala na netu - na kozarce za šampanjc bom nataknila jagode.. pa odišavla bom prostor z vonjem cimeta in pomaranče, da bo bol vzdušje... pa mal bom razobesla obeske k so drgač za na smrekco k jih mamo kr dost viška doma..
Tko da se mal vzdušje ustvari, upam da bo fajn izpadlo..

Vse ideje dobrodošle!
Kaj pa ostali, tut kej pripravljate?
Jaz kupim eno drugo meso, razlike v okusu se ne opazi, dam pa 5 € namest 20, pa ne me prašat kero meso, ker me mesar pozna in mi direkt servira

#16
Posted 30 December 2009 - 12:38 PM
#17
Posted 30 December 2009 - 12:50 PM

TUNIN NAMAZ
1 maslo
1 malo konzervirano tuno
1 mala čebula – narezana
1 strok česna – strt ali nasekljan
1 žlička ajvarja
1 tubica majoneze
sok ene limone
nasekljan česen ali drobnjak
Vse sestavine pomešamo v pastozno maso in namaz pred serviranjem ohladimo.
Je dobro in še enostavno za pripravit. Meni osebno najmanj milijonkrat boljše kot biftek.

Tale tud ni slab, ampak jaz imam raje tuninega:
JAJČNI NAMAZ
1 maslo
Kuhana jajca
Čebula, česen
Nariban korenček
Kuhana jajca in ostale sestavine pomešamo v mazavo maso in primerno ohladimo.
Tega pa še nisem uspela sprobat, ker ga je mama delala ko mene ni bilo doma. Je pa baje tud zelo dober.
LEČIN NAMAZ
1 maslo
predhodno kuhana leča (lahko različnih sort)
česen, pražena čebula
timijan, peteršilj
Lečo in ostale sestavine zmeljemo v ustrezno mazavo maso.
#18
Posted 30 December 2009 - 01:03 PM

#19
Posted 30 December 2009 - 03:09 PM
Ja, potem je najboljše, če se v kozarcu znajde martini.

#20
Posted 30 December 2009 - 03:44 PM


pa nočem bit žljeth res ne, sam ne reče se silvestrski in ne silvesterski

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users