Prtljaga - kovčki, potovalke, nahrbtniki...
Posted 29 July 2009 - 09:10 PM
Katere firme potovalk/kovčkov/nahrbtnikov kaj imate? Ali se vam zdi, da je dobro odšteti malce več denarja za kovček/potovalko/nahrbtnik ali vam je škoda? Kje kaj kupujete prtljago?
Posted 29 July 2009 - 09:40 PM

Če pa grem samo za kakšen vikend pa ponavad eno Adidas potovalko, k je sicer tud prostorna, samo je lažja za prenašanje in manj prostora zavzame. Za nahrbtnike pa nisem (razen 2 Dakine mam, enega včasih vzamem če grem kam samo prespat)
Ko bom velika bom mela pa LV set kovčkov.

Posted 29 July 2009 - 09:56 PM
Je pa OGROMEN, skoraj večji od mene

After all this time?
Always.
Posted 30 July 2009 - 08:05 PM

Je fajn velik, noter spraviš vsega vraga, tako da če grem kam z letalom pazim, da ne bi presegel dovoljene teže. Navadno je ravno na meji dovoljenega.

Za krajša potovanja imam navadno Elese potovalko, čeprav mi ni tako fajn, sploh če jo morm sama nosit, tako da razmišljam, da bi si nabavla en manjši kovček - vikend varianta, ki je hkrati dovolj majhen, da ga lahko vzameš v ročno prtljago na letalo.
Potovalnega nahrbtnika nimam. Imam samo manjše, taka bolj šolska varianta, za kak izlet ali za športanje. Čeprav imamo en Wilson nahrbtnik, ki ima mali milijon predalčkov in spraviš noter precej. Tega imam navadno s sabo ko se gre na kak izlet na katerega je treba imet hrano iz nahrbtnika.

Ko bom velika bom mela pa LV set kovčkov.

Posted 31 July 2009 - 11:40 AM
Jaz nujno potrebujem kovček, malo večji. Za trgovino potepin in lamans v btcju sem že slišala in grem tja v ponedeljek. Rada bi imela trd kovček od zunaj, pa da ne izgleda preveč nobel (ker sem brala da bolj nobel ko kovček zgleda bolj nobel se lopovu zdi za ukrast, pa mi je kar logično

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 31 July 2009 - 11:43 AM

After all this time?
Always.
Posted 31 July 2009 - 12:12 PM
Posted 31 July 2009 - 12:19 PM

Posted 31 July 2009 - 12:31 PM

Posted 31 July 2009 - 02:37 PM
za krajše odhode si sposodim bratov Samsonite črn kufer na koleščkih (dimenzij, da gre še v ročno prtljago). imam še eno no name precej bedno potovalko (isto od firme), v kateri imam trenutno škornje, ker jih nimam kam drugam dat

take half of the luggage and double the money je moje navodilo.

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 31 July 2009 - 04:59 PM
take half of the luggage and double the money je moje navodilo.

Agree.

Super tema Kalypso! Si ze en cas kupujem nov manjsi nahrbtnik za krajse izlete (imam enega za na kolo in v hribe, potrebujem se enega bolj "mestnega" ), tvoj Wilson sounds promising (zaradi velikega stevila zepov namrec

Sicer za daljsa potovanja uporabljam potovalko, imam eno no name, ki je precej velika in stlacim vanjo vse, kar potrebujeva s pobom za 14 dni. Locena je na dva dela, mansji spodnji, vecji zgornji, ampak vanjo vseeno nikoli ne dajem cevljev, vedno jih imam posebej v eni veliki vreci (imam v planu nakup torbe za cevlje). V manjsi no name nahrbtnik pa gre ponavadi se kozmetika in to je to. Ker potujeva vedno s svojim avtom, ki je velik (z letalom nisva sla skupaj zaenkrat se nikamor, avtobusov ipd. ne marava - sva oba velika in je daljse sedenje na avtobusu vse prej kot uzitek) pakiranje niti ni taksen problem - ko mi zacnejo proti koncu popuscati zivci in vidim, da ne bo slo vse v potovalko enostavno zmecem na sedez od avta.

Razmisljam tudi o nakupu mehkega ali trdega kovcka, ceprav nisem cisto prepricana, da ga potrebujem. Imamo doma pa, ce bo ze potreba, si ga raje izposodim. Kot je napisala Nincha se mi zdijo kovcki ze sami po sebi tezki pa se nerodni za nosenje. Je pa res, da pustis cisto drugacen vtis, ce se v hotelu prikazes z lepim kovckom kot z neko zguljeno potovalko.

Posted 31 July 2009 - 06:41 PM

Zdaj ni nek višek lepote, ni tako blazno fancy, da bi ga vlačil okoli za vsak dan. Je pač športen nahrbtnik, ki pa dobrosluži svojemu namenu. Meni več pomeni, da je uporaben, kot pa da bi bil blazno fancy, pa bi noter lahko dala ravno eno vodo, telefon in denarnico.
Glede teže kovčka... meni se prazen ne zdi kaj prida težji kot potovalka. Ok, mogoče so malce težji zaradi koles in ročaja, ampak za prevažat so pa meni milijontavžntkrat boljši od potovalk. Vso težo lepo vlečeš za sabo, dvigovat ga tud ni treba tako zelo pogosto, da bi bil to problem. Če pa že, se vedno najde kdo, ki ti priskoči na pomoč (vsaj po mojih izkušnjah).
Posted 31 July 2009 - 08:11 PM

http://www.gajo.si/p...products_id=961
Aha vidis jaz si mislim, da kovcka tako ali tako ne mores dosti vlaciti za seboj, da ga je treba dosti dvigovati. Vedno pomislim na makadm, pesek ipd. neugodne podlage.

Posted 01 August 2009 - 11:59 AM

Posted 01 August 2009 - 04:57 PM

jaz pa imam tega pinky samsonite v 3 velikostih...velikega (okoli 80 cm višina), srednjega (okoli 70 cm) in ta malega, ki ima mere ročne prtljage...in so tako praktični, prostorni in trpežni...pa kar je meni najpomembnjše, da jih lahko porivam naprej dobesedno z enim prstom

Posted 01 August 2009 - 10:16 PM
Hehe, kar se tiče makadama, je verjetno res rahlo neugodno peljat kovček.

Posted 01 August 2009 - 10:30 PM
Jaz kovček hranim na omari. Zavijem pa ga v čisto tanko odejo in potem je prašna le odeja, ki pa jo lahko opereš v stroju ali pa malo streseš, da padejo smeti dol

Posted 04 August 2009 - 09:39 AM
Aha pametno!

Te torbe/nahrbtnike poznate? http://www.thehealthybackbag.co.uk/
Vceraj sem jih videla v Nami, so mi vsec.

Posted 04 August 2009 - 03:11 PM
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 22 October 2009 - 09:48 PM
Vidve nameravata imeti na svojo potovanje nahrbtnik ali kovček?
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users