Jump to content

Photo

Prošnje/razgovori

• Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25154 posts

Posted 14 July 2005 - 02:26 PM

Iz čiste radovednoti me zanima:

Koliko prošenj ste morali napisat oz. koliko razgovorov ste morali opravit, predno so vas nekje vzeli v službo?

Hvala za odgovore!

LP
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 14 July 2005 - 09:35 PM

Kar precej, takole na hitro ene 50 prošenj in vsaj 20 razgovorov.
  • 0

#3 beba

beba

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 112 posts

Posted 15 July 2005 - 06:27 AM

tko... poslala sem okol 250 prošenj...
imela sem pa okol 10 razgovorov. no in sm jo dobila -
v računovodstvu - brez kakršnihkoli vez.
vse skupi je pa trajal približn 4 mesce.
  • 0

#4 Vilinka

Vilinka

sramežljivec

• Člani
  • 42 posts

Posted 15 July 2005 - 08:52 AM

jst tud posiljam prosnje proaktivno, na katero izmed njih celo dobim odgovor, razgovora na ta nacin nisem imela se nobenega sad.gif sem pa redno vabljena na razgovor ( v letosnjem letu 6) ce se prijavim na razpis, kjer povsod pridem v ozji krog, potem se pa neha cry.gif na predzadnjem je bila izbrana, kljub visokim kriterijem za prijavo, kandidatka z najvecjimi prsmi (tukaj ji pa res nisem mogla konkurirat)...

mi gre pa na zivce, ker v razpisih napisejo pogoje za izpoljnevat, ki se potem izkazejo za nerelevantne. npr. tekoce znanje nemskega jezika - nakar se izkaze, da bi ti tam govoril nemsko -ce bi!- enkrat na mesec! ali pa nudijo dinamicno delovno okolje z mnogimi poslovnimi izzivi, potem ti pa na razgovoru recejo, da si zanje preambiciozen in da jih skrbi, da se bos zacel na doticnem delovnem mestu kmalu dolgocasiti in posledicno iskati novo sluzbo. mislim, HALO :!: :!: ermm.gif: :!:

v glavnem, jst od zacetka leta aktivno iscem novo sluzbo, proaktivno posiljam prosnje na ustrezna podjetja in se javljam na razpise, ki ustrezajo mojim zeljam in ambicijam, ampak sem se kar v stari cry.gif cry.gif cry.gif kljub temu si NE-jev vec ne jemljem kaj pretirano k srcu, ker vem, da bom, ko pride pravi cas, tudi jaz prisla na svoj racun!!! je ze tko, da se vse v zivljenju zgodi ob svojem casu. do takrat bom pac se vadla potrpljenje (ocitno morm prinest noter, ker dosedaj v zivljenju nikoli nisem bila prevec potrpezljiva). kaj ze pravijo - potrpljenje je bozja mast. samo, da sm jst zdej ze precej mastna laugh.gif...
  • 0

#5 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25154 posts

Posted 15 July 2005 - 09:12 AM

Se popolnoma strinjam s Pikcopokco!
Ko že prideš na razgovor, ti začnejo šele komplicirat življenje.

Jaz še nimam dokončanega faksa (kar je razvidno iz moje prošnje!) iz osebnih razlogov in o tem noče govorit na razgovoru (sploh ne v prvem krogu).
Imam pa full delovnih izkušenj, saj sem delala v podjetju, kjer niso gledali na izobrazbo in so me res veliko naučili (delo, ki sem ga upravljala, bi zagotovo moral delati nekdo s faksom).

In oni iz tega izluščijo, da ne dokončam stvari, da nisem vztrajna,... evil.gif
VEDNO NI TAKO ENOSTAVNEGA ODGOVORA!!!!!!!!

Ali pa mi rečejo, da za to delovno mesto pa res pričakujejo nekoga z višjo izobrazbo! A STE ME VI POKLICALI NA RAZGOVOR, ALI SEM SAMA OD SEBE PRIŠLA!Kod da ne bi bili pismeni!!!!

In tako stran mečejo moj čas in njihov!
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#6 beba

beba

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 112 posts

Posted 15 July 2005 - 09:55 AM

js sm tud mela en tak primer, ko sm pršla na razgovor.
itak da se oblečeš normalno in spodobno.
pa pridem tja, pa v vrsti čaka ena pička, dekolte do popka, minič - glih komi da je mela kej pokrit, pa gromozansko visoke pete. Blondinka itak.
mene bi hmal vrgl! Pazi foro, ženske ki so ble tam zaposlene so se jih ful posmehvale.... hm. sam direktor je biu pa moški. 3x sem bla klicana na razgovore, ker se niso mogli odločit med mano in njo.
pol pa seveda - kdo drug? hehehehe
In sem lahko odšla z dolgim nosom heheheheh
  • 0

#7 Nadi

Nadi

pametnjakovič

• Root Admin
  • PipPipPip
  • 1921 posts

Posted 16 July 2005 - 05:08 PM

jaz sem imela srečo in sem kot študentka, ki je redno delala za eno podjetje v podjetju tudi dobila redno zaposlitev. Drugače sem oddala eno prošnjo, na katero ni bilo odgovora in bila sem na enem razgovoru-poklicala me je pa zaposlitvena agencija, ki mi je povabila na podlagi priporočil nekoga. Še danes ne vem kdo je bil to biggrin.gif
  • 0

#8 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts
  • Interests:stvari na tem forumu

Posted 08 September 2005 - 09:57 PM

QUOTE(Pikcapokca)
kaj ze pravijo - potrpljenje je bozja mast. samo, da sm jst zdej ze precej mastna laugh.gif...

tole je pa hudo smešn :laughing3:
  • 0
Posted Image

#9 Miky

Miky

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 661 posts

Posted 08 September 2005 - 10:06 PM

število poslanih prošenj 0
število razgovorov 0

samo 1 telefonski klic , pa še to me direktorca firme klicala sama tako da sva se kar prek gsm-ja zmenila use tko da blo prov za oba biggrin.gif
  • 0

#10 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts

Posted 12 September 2005 - 01:20 PM

moram vam napisat:

Prosnje sem pisala samo za pocitnisko delo. Lani sem prisla na ta način v eno firmo, tam delala en mesec, letos sem bla polet spet en mesec tam. Pol sem pri njih pustila prosnjo za pripravnistvo, dons me je pa tajnica poklicala, ce sem ze diplomirala, ker bi me direktor takoj zaposlil biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
JUPI :!: JUHEJ :!: :!:

• 0
Posted Image

#11 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 12 September 2005 - 01:50 PM

Nobene ... ker sem zaposlen tam kjer sem delal kot študent, prvi razgovor s šefom pa mi je "zrihtal" nekdanji sošolec in sedanji sodelavec. smile.gif Ampak ni da bi za to kake veze potreboval, če bi vedel bi se lahko sam javil, bi bilo enako uspešno ...
  • 0

#12 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30249 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 12 September 2005 - 04:22 PM

tanjči, čestitam!!!! :hello1:
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#13 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts

Posted 12 September 2005 - 09:57 PM

[quote=Špela]tanjči, čestitam!!!!
Hvala, Špela 8) biggrin.gif
  • 0
Posted Image

#14 Andrejcika

Andrejcika

sramežljivec

• Člani
  • 16 posts

Posted 13 September 2005 - 08:06 AM

Js pa pravim blagor tistim k majo kakrsnekoli veze v podjetjih da lahko dobijo sluzbo! Tisti k jih nimamo al pa nimamo tapravih se zeeeeeelllooooo namatramo, da nam sploh kdo odpise da nas ne mara kaj sele da bi nas povabu na razgovor.
Js bom zdaj zdaj diplomirala in sem poslala ze ne vem kolk prosenj (velik), pa sem do zdaj dobila samo dva odgovora itak negativna! Sicer pa saj bojo itak povisal starostno mejo za v penzijo na 70 let in bomo mogel se dolg cakat da bo kaj prostora za nas!

Lahk recem samo to: Cestitam tistim k so sluzbe dobil, tistim k sluzbo iscejo tako k js pa ne obupat!!!
  • 0
It is good to have sex on daysthat begin with T:
Thanksgiving,
Tuesday & Thursday,
Today,
Tomorrow,
Taturday,
Tunday…
Every Tucking Day!
Have a nice Tay!

#15 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 13 September 2005 - 08:57 AM

A ni za komunalno inženirstvo povpraševanja? Glede na to, da je to dokaj mlada smer in da lahko delaš praktično kjerkoli?
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#16 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts

Posted 13 September 2005 - 11:19 AM

QUOTE(sonchika)
A ni za komunalno inženirstvo povpraševanja? Glede na to, da je to dokaj mlada smer in da lahko delaš praktično kjerkoli?

Program za komunalnega inženirja je na solah, ki niso v sklopu fakultete. Sem grejo dostkrat tud taksni, ki rabijo samo formalno izobrazbo. Kolk je povprasevanja za komunalnega inženirja konkretno, ne vem. :scratch:

Vem pa da imajo vodarji in komunalni inženirji (in pomoje si glih te mislila), ki so na FGG-ju, mal probleme, ker jih delodajalci sploh ne poznajo, ravno zato ker je tolk mlada smer. Ne vejo, kaj so se učil, kaj znajo in kje jim lahko koristijo. Da ne omenjamo, da jih na inženirski zbornici še ne priznavajo (ker so ta prvi ravno diplomiral). Nimajo ne strokovnih izpitov zrihtanih, kaj sele da bi imel svoje drustvo, al pa da bi se lahko h gradbenikom priklopil. Kot diplomant si cist sam in bingljas nekje v sredini kjer se te podajajo in nikamor ne spadaš.ermm.gif
Sam sej to bojo verjetno kmal zrihtal smile.gif sam tolk hitr pac ne gre.

• 0
Posted Image

#17 Andrejcika

Andrejcika

sramežljivec

• Člani
  • 16 posts

Posted 13 September 2005 - 11:30 AM

Tanjci tocno tako kot si napisala! Vsepovsod k poves da si komunalni inzenir te vprasajo kaj pa to je in kaj sploh delas! Pr nas na soli je ena delala diplomo prou iz tega kolk nas v podjetju poznajo in ce na komunalnih podjetjih niso vedel kaj bi lahko delal pol si lahko predstavlate kaj sele drugje. Tut na zavodih za zaposlovanje niso vedel za katere sluzbe bi bli. Zalostno in zarad tega me je strah kje bom dobila sluzbo!
  • 0
Thanksgiving,
Tuesday & Thursday,
Today,
Tomorrow,
Taturday,
Tunday…
Every Tucking Day!
Have a nice Tay!

#18 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 13 September 2005 - 01:09 PM

Ojej, to je pa res problem. Mislila sem, da je situacija drugačna.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#19 Andrejcika

Andrejcika

sramežljivec

• Člani
  • 16 posts

Posted 13 September 2005 - 01:21 PM

Js vseeno upam na najboljse.
  • 0
Thanksgiving,
Tuesday & Thursday,
Today,