Jump to content

Photo

LUNA izdelki za dom

• Please log in to reply
25 replies to this topic

#1 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 11 May 2008 - 09:31 PM

IPB Image

KLIK

kako ste kaj domači s temi relativno novimi izdelki?

jaz sem trenutno zgolj lastnica detergenta za pomivanje posode (sivka, ylang ylang) in je imeniten - dobro pomije, malo se ga porabi, predvsem pa res lepo diši - prav polepša zoprno umivanje posode na roko tu v Lj.
IPB Image

imamo pa doma namen sprobat še tablete za pomivalnega, pa seveda mehčalce (mikaven se mi zdi melona & magnolija) in detergente za perilo (mikaven se mi zdi orhideja & palmino mleko).
IPB Image IPB Image

pa seveda tekoča mila za roke... interesantna se mi zdita predvsem figa & vrtnica in zeleni paradižnik.
IPB Image IPB Image
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 11 May 2008 - 09:32 PM

Imam mehčalec (različica za črno perilo). Diši fenomenalno, perilo pa je kvalitetno omehčano. Sicer ne verjamem v to, da obstajajo mehčalci za različne barve perila, ampak naj jim bo...marketinška poteza.
  • 0

#3 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85903 posts

Posted 11 May 2008 - 10:17 PM

^^Mi ga imamo tudi. Pa detergent za perilo (orhideja & palmino mleko), in je oboje zelo fajn. Pa pakunge in vonji. cool.gif
Se mi zdijo pa izdelki presenetljivo poceni, mogoče so za 1€ dražji, od "navadnih" čistil.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#4 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 11 May 2008 - 10:40 PM

Men pa ne diši kej preveč? ermm.gif Sicr smo šele enkrat pral z njim, tako da bom po nekaj pranjih lahko podala oceno. smile.gif
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#5 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 12 May 2008 - 06:58 AM

Jaz sem dobila samo tester mila za roke in sem razočarana. Sama kemija (na embalaži piše, da je brez ODVEČNE kemije - torej je itak sama kemija), diši umetno in izsuši kožo.
Nikoli več. Pa lahko imajo ne vem kakšno embalažo.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#6 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 14 May 2008 - 10:01 AM

Jaz imam pa kar nekaj Luninih izdelkov:

- Tekoče milo Figa & Vrtnica
Embalaža je prekrasna, vonj pa neverjeten! Spominja me na L'Occitanove vonjave - konkretno na njihovo dišečo svečo "Violet Fig". Res lep vonj, ki ima več dimenzij. Pravi užitek si je umivati roke.
Res pa je, da mogoče malce izsuši kožo...

- Tablete za pomivanje posode
Sem pričakovala, da tole ne bo ne vem kako učinkovito, pa je! Super pomije tudi zasušene ostanke jedi na posodi, pa zelo mi je všeč, ker ne pusti na posodi tistega ogabnega vonja po tableti. Skorajda se ne vonja ničesar. Se mi zdi, da celo pomaga preprečevati neprejetne vonjave v pomivalnem stroju.

- Tekoči detergent za Temno perilo (Limonska trava & Cvet pomaranče)
Tukaj je težko kaj konkretnega reči. Perilo je oprano, pa zelo lepo diši. Tudi ne pušča svetlih madežev na črnem perilu, kot nekateri drugi detergenti za črno preilo. Mi je všeč!

- Mehčalec za temno perilo (Melona & Magnolija)
Njam! Čudovit vonj, lepo zmehča perilo, vonj se na oblačilih še dolgo obdrži. Priporočam!

- Kremno nežen Mehčalec (Sandalovina & Borotalco)
Isto kot zgoraj. Super! Pa embalaže so prekrasne!

- Detergent za pomivanje posode (Sivka & Ylang Ylang)
Posebej všeč mi je detergent za posodo, ki krasno diši in super očisti, brez odvečnega truda. Tudi porabi se ga res malo, embalaža pa je itak zelo lepa in praktična (na pumpico).

Z vsem sem nadvse zadovoljna! Pa tudi cena je čisto primerna, oz. povprečna. Sem pričakovala, da bodo ti izdelki veliko dražji, pa niso. smile.gif

Zagotovo bom preizkusila še ostale Lunine izdelke. Mene so si definitivno pridobili na svojo stran! biggrin.gif
Po mojem ne bom kupovala nobenih drugih prozivodov (razen Lune), kar se tiče pranja perila, posode, rok... smile.gif

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#7 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11855 posts

Posted 14 May 2008 - 10:22 AM

Mene zanima samo, če res ne testirajo na živalih. Niti sestavin, niti izdelka.
  • 0

#8 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 14 May 2008 - 10:45 AM

QUOTE(Frida @ 3. 5. 2008 - 18:48) View Post

Kako si ve razlagate tale stavek, men se zdi mal dvoumen no: Kjer je le možno, smo v izdelkih uporabili surovine iz obnovljivih virov, ki niso bile testirane na živalih.

A testirajo al ne?
Sem si malo sposodila ta stavek iz druge teme.

Tale "Kjer je možno", po moji kmečki logiki nakazuje, da testirajo. Verjetno ne vsega, a nekaj vendarle.
Tako kot utid ti kupuješ, kjer je le možno, izdelke, ki niso testirani na živalih, a občasno vzameš npr. Gilette britvice ali Wilkinson, ker alternative še nisi našla.

IMO.

Ta stavek mi ni všeč. Četudi vprašam prodajako v trgovini, kako je s tem, mi ne bo vedla povedat. Po moje jim bom pisala in prosla, da mi skenirajo certifikat ali nekaj, kar bi dokazovalo, da sodijo v belo skupino.

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#9 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 May 2008 - 10:49 AM

itak, da testirajo. sploh naj ne pišejo takih mlačnih bedarij. če testiraš, testiraš. če pa ne testiraš, pa pač ne testiraš. simpl pimpl. ampak to je tak-tak. tudi tiste firme, ki sicer same ne testirajo, uporabljajo določene sestavine, ki pa so predhodno bile testirane na živalih. jaz ne razumem tega. NAJ TESTIRAJO NA LJUDEH. bo vsaj pozitivna škoda. ljudi je tak preveč, sploh pa gnilih.

mi pa ima mantra dober napis zadaj - izdelki mantra ne bodo nikdar preizkušeni na živalih. mi je všeč, da to obljubljajo tudi za prihodnost.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#10 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11855 posts

Posted 14 May 2008 - 11:08 AM

Kok gre to men na živce!!! Ta klinčev marketing in to, da se povsod gleda samo in izključno na profit.

Kje pa prodajajo to Mantro?
  • 0

#11 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 May 2008 - 11:18 AM

jaz sem mantro zasledila v DMu.
ziher jo pa še kje drugje.

• 0

#12 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 14 May 2008 - 11:21 AM

leclerc, pa hipermarket mercator tud
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#13 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11855 posts

Posted 14 May 2008 - 11:25 AM

Super, hvala vama. Grem dons mal v nabavo, bom sprobala to Mantro in še eno firmo, k je dala Nila link v temi o testiranju na živalih.
  • 0

#14 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 14 May 2008 - 11:31 AM

O mater! ohmy.gif
Jaz sem pa sveto mislila, da Luna ne testira na živalih... sad.gif cry.gif

Ker na tej strani piše: "Brez preizkusov na živalih"

http://www.lunasveti...a/luna-obljuba/

Jim bom tudi jaz poslala email, pa jih povprašala, kako je s tem konkretno...
Ker v primeru, da res testirajo, je to ful grdo zavajanje potrošnikov!

Mantro po novem prodajajo tudi v Tuševih drogerijah Lepota in zdravje.
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#15 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 14 May 2008 - 11:39 AM

Frida, tisti stavek si ti pobrala na izdelku ali v kaki knjižici? Kje si ga našla (onega, ki sem ga citirala)?
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#16 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 14 May 2008 - 11:48 AM

Proizvajalcu se ni težko zlagati, da ne testira na živalih.
Jaz ne bi ravno verjela njihovemu odgovoru.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#17 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11855 posts

Posted 14 May 2008 - 11:57 AM

Adriane, prepisala sem dol z mehčalca, ki sem ga kupila za 10€ (!!!) v trgovini na ljubljanski pokriti tržnici, kjer prodajajo Aubrey Organics.
  • 0

#18 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 14 May 2008 - 12:37 PM

QUOTE(sonchika @ 14. 5. 2008 - 12:48) View Post

Proizvajalcu se ni težko zlagati, da ne testira na živalih.
Jaz ne bi ravno verjela njihovemu odgovoru.
Če ne testirajo, morajo imeti kakšen certifikat, gi ga bojo z veseljem priložili, skenirali, da dokažejo svoje besede.
Če ne, pa tudi prav.

Frida, tnx.
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#19 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 May 2008 - 01:18 PM

QUOTE(Frida @ 14. 5. 2008 - 12:57) View Post

Adriane, prepisala sem dol z mehčalca, ki sem ga kupila za 10€ (!!!) v trgovini na ljubljanski pokriti tržnici, kjer prodajajo Aubrey Organics.

kaj???!!! a niso po drogerijah tam okoli 2eur??
  • 0

#20 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11855 posts

Posted 14 May 2008 - 01:30 PM

Khm khm...ja.

Nardila sm izjemo in ga kupila kljub ceni, ker je kao oh in sploh dober, prijazen okolju...Pol pa pridem domov in začnem gledat nalepke glede testiranja, sem pa ta stavek zagledala. Ob nakupu mi je blo samoumevno, da pač ne testirajo, sploh zato, k sm bla pri Aubreyu aveš... Je pa dobro vsaj to, da je mehčalec koncentriran in ga dam manj kot 0,5 dl v pralni stroj. Še mal kisa za vlaganje dam zraven in je perilo normalno mehko.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users