Punca ima o zarokah/porokah zelo podobno mnenje kot jaz - ne kaj prida dobro. Vedno govori, da se ne bi poročila, saj nima nobene potrebe po tem, da so ji obredi čisto mimo (ponavadi se skupaj smejeva takim zadevam) ... skratka prej proti kot kaj drugega. In fant to točno ve, saj je punca to več kot enkrat povedala.
Ko mi je fant povedal za to, sem seveda takoj vprašala "zakaj?"
In je rekel, da njemu (kolegu) pa to nekaj vseeno pomeni in pa da je ta kolega mnenja, da se vsaka ženska tega potihem vseeno želi (čeprav tega ne rečejo na glas).

Mene pa zdaj zanima, če se bosta poročila - zakaj se bosta.
Moje mnenje je, da v zaroko (ki jo nekdo planira) je vloženega kar nekaj truda (kakšna posebna večerja, izbira pravega trenutka, prstana ....) in zraven v kompletu seveda pride še tista "prosilčeva" faca polna upanja.
Moj zaključek: če imaš tega človeka vsaj malo rad, mu ne moreš reči ne (tudi če se ne želiš poročiti). In se mi zdi, da je to nekakšen pritisk na osebo oz. nekakšno nespoštovanje njenih želja.
Zanimajo me vaša mnenja, kaj mislite o taki zadevi, kako bi se vi počutili in ali bi pristali, kjub temu da se drugače ne bi želeli poročiti.
In mojemu sem že v naprej povedala, da se ne bi slučajno v kaj takega spustil, ker takrat bom iz same jeze rekla NE. Če se bova kdaj za to odločila, bo to skupna odločitev, brez kakšnih romantičnih bedarij.