Jump to content

Photo

Balea 2-minutna intenzivna maska

• Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 20 September 2007 - 09:09 PM

Za krhke, razcepljene ali lomljive lase.

Sestavine:
AQUA, GLYCERYL STEARATE, STEARYL ALCOHOL, STEARAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE, CETYL ALCOHOL, CYCLOPENTASILOXANE, GLYCERIN, CETEARYL ALCOHOL, PHENOXYETHANOL, CITRIC ACID, ISOPROPYL PALMITATE, QUATERNIUM-18, HIDROXYETHYLCELLULOSE, DIMETHICONE, BENZYL ALCOHOL, PARFUM, SODIUM CETEARYL SULFATE, HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, LECITHIN, DIMETHICONOL, PANTHENOL, METHYLPARABEN, SODIUM LACTATE, LYSINE HYDROCHLORIDE, PANTHENYL ETHYL ETHER, RIBES NIGRUM OIL, TETRASODIUM IMINODISSUCINATE, ETHYLPARABEN, AMORPHOPHALLUS KONJAC ROOT EXTRACT, ISOBUTYLPARABEN, BUTYLPARABEN, HISTIDINE HYDROCHLORIDE, TYROSINE, PROPYLPARABEN, TOCOPHEROL.

Sumim, da zaradi obilice alkohola to ne bo preveč kul....ali? rolleyes.gif
  • 0
"It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society."

#2 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 20 September 2007 - 09:18 PM

Pipi, imamo slabe in dobre alkohole. Dobri so maščobni alkoholi, kot so cetyl alcohol, cetearyl alcohol, stearyl alcohol ... uglavnem so super, ker vlažijo in niso na noben način škodljivi. Slabi so alcohol denat, alcohol, alcohol SD itd.

Je pa tale maska zelo vlažilna, vsebuje proteine in vitamine, ima tudi dva naravna ekstrakta, mene edino moti kopica škodljivih parabenov. Jaz bi rekla, da se po sestavi nahaja nekje v zgornjem povprečju.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#3 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 20 September 2007 - 09:23 PM

Aha, hvala za razlago - sem mislila, da je vsak alkohol škodljiv.
No, za porabit bo...ampak vseeno - kako škodujejo parabeni? Nisem glih strokovnjak na področju sestavin, pa me malo zanima, da se bom znala bolje odločati smile.gif
  • 0

#4 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 20 September 2007 - 09:49 PM

Študije kažejo, da so kancerogeni - povzročajo raka.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#5 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 20 September 2007 - 10:04 PM

Hm...škoda, da se v kozmetiki uporabljajo vse take škodljive stvari.
Hvala še enkrat! No, pa še to, ker me glih radovednost daje: kateri je zate najboljši balzam (upoštevajoč tako sestavine kot rezultat) in najboljši šampon?
  • 0

#6 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 21 September 2007 - 08:45 AM

Najboljši šampon je zame Lavera Rose Milk Repair Shampoo:

http://www2.lepa-si....?showtopic=8248

Regenerator/maska pa Tigi Oatmeal & Honey:

http://www2.lepa-si....?showtopic=5475

Pri obeh upoštevajoč nadpovprečno dobre sestavine in enkraten rezultat.
  • 0

#7 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 21 September 2007 - 12:54 PM

Hvala wink.gif
  • 0

#8 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 23 September 2007 - 10:01 AM

Aja pa tle je treba povedat, da je tale izdelek iz nove Balea linije s črnim ribezom, ki vsebuje balzam, tole intenzivno masko in fluid za konice. Lahko, da je tudi šampon, ampak jaz ga v DM nisem zasledila.
  • 0

#9 exotica

exotica

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 693 posts

Posted 23 September 2007 - 01:12 PM

a ima kdo izkušnje s fluidom za konice iz te linije črnega ribeza???
kako se obnese??
  • 0

#10 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 23 September 2007 - 01:47 PM

Jaz nimam izkušenj z njim, mi je pa sestavinsko deloval kar visoko kvaliteten, tudi poln proteinov.
  • 0

#11 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 23 September 2007 - 01:50 PM

Jaz tudi nimam izkušenj s fluidom, sta mi pa balzam in maska fajn, tako da mislim, da bi tud fluid moral biti spodoben. Probaj, pa poročaj wink.gif
  • 0

#12 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86493 posts

Posted 23 September 2007 - 02:44 PM

Slika? ermm.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#13 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 23 September 2007 - 02:46 PM

Jina, js je ne najdem, pa sem iskala. Bom svoj balzam slikala in dala gor.

Čuj Pipi, a opaziš ti kako razliko v učinkovitosti med balzamom in masko?
  • 0

#14 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 23 September 2007 - 02:52 PM

Slikce sem iskala na netu, pa jih nisem našla. Digitalca nimam...kill me wink.gif

DiLeMa, do zdaj sem oboje le enkrat probala, tako da zaenkrat tako: oboje mi je fajn, maska je precej bolj goste konsistence kakor balzam. Razlike med balzamom in masko zaenkrat ne morem podati, ker sem ju uporabila hkrati (pri istem pranju). Bom naslednjič probala samo balzam, še naslednjič pa samo masko...bo tako bolj realna ocena.
  • 0

#15 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 06 October 2007 - 10:39 PM

Ok, evo mene glede razlike med balzamom in masko.
Balzam je seveda redkejši od maske, uporabim ga po pranju las s šamponom in ga pustim gor ta cajt, ko si še telo stuširam, potem ga sperem. Masko po umivanju las nanesem na sfrotirane lase in prav tako pustim gor za čas umivanja telesa.
Razlika? Moram rečt, da ni neke blazne razlike v učinku na laseh. Res je, da so po maski lasje malo bolj mehki in česljivi, vendar ne gre za velikansko razliko. Dišijo pa precej bolj po uporabi maske kakor pa po balzamu.
Tako da, ni neke jake razlike, je pa za razvajanje... wink.gif
  • 0

#16 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 07 October 2007 - 11:09 AM

Po maski še bolj dišijo? Uuuuuu, fino. oops.gif
  • 0

#17 Cali

Cali

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 134 posts

Posted 07 October 2007 - 11:21 AM

Ta maska je zlo kremozna,na laseh se kar raztopi...ampak jaz sem jo porabila kar veliko.Ful diši naravno,na laseh se voha minimalno,lasje so pa vseeno zeeelo lepi.
  • 0

#18 Bootylicious

Bootylicious

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 144 posts

Posted 28 November 2007 - 10:20 AM

No ker ste bile vse tako navdušene nad balzamom in masko iz te linije, ste mene tudi navdušile. Jaz sem si kupila še šampon. Tukaj pa so sestavine če bi jih lahko komentirale.

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, sodium chloride, glycerin, cocamidopropyl betaine, glyceryl oleate, coco-glucoside, glycol distearate, betaine, acrylates copolymer, parfum, citric acid, phenoxyethanol, benzyl alcohol, potassium sorbate, panthenol, glyceryl stearate, niacinamide, sodium hydroxide, alcohol denat, lecithin, lactis lipida, benzoic acid, prunus armeniaca fruit extract, carthamus tinctorious seed oil, CI 15510
  • 0

#19 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 28 November 2007 - 11:40 AM

Vlažilen, sicer pa čisto navaden šampon. Ni hud presežek, je pa čisto zgleden šampon.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

• Guests

Posted 28 November 2007 - 02:19 PM

Jaz sem si včeraj kupila masko in balzam. Zanima me vrstni red uporabe. A je ok, če si po umivanju las s šamponom na obrisane lase dam masko, po dveh minutah sperem, in šele potem uporabim balzam? Ali naj rajši naredim obratno?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users