Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#1201 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 30 October 2007 - 12:15 PM

Sedaj jem že tretjo škatlico Yasminelle. Pred tem sem uporabljala Diane.

V tem času sem shujšala za 3 kile. Ker ravno sovpada s prenehanjem izpitnega obdobja, ne morem rečt, ali so tabletke povzročle upad apetita.
Gibam se nič več kot sem se prej, le manj jem.

S celulitom ne vem, kako je, ker ga ne analiziram, da bi lahko povedala, ali se je njegovo stanje kaj spremenilo.

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1202 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 30 October 2007 - 01:21 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 15. 10. 2007 - 19:16) View Post

Yarina so med "močnimi" (kot recimo Diane35), Yasminelle pa so med šibkimi (kot recimo Logest). Jaz sem bila najprej na Diane, zdaj pa sem na Yarini (imam precej problemov s kožo).

Po moje bo najbolje, da se o tem posvetuješ z ginekologom - oni najbolje vejo.

Ančka kam pa pol cilest spadajo? Sm misnla vedno, da med šibke, pa so zgleda te ta šibke logest.

• 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1203 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 30 October 2007 - 01:56 PM

Vsebnost hormonov:

Cilest:

- norgestimat 0,25mg, etinilestradiol 0,035mg

Logest:

- etinilestradiol 0,02mg, gestoden 0,075mg

Diane:

- ciproteronacetat 2 mg, etinilestradiol 0,035mg

Yasminelle:

- drospirenon 3 mg, etinilestradiol betadeksinijev klatrat 0,02 mg

Yarina:
- etinilestradiol 0,03mg, drospirenon 3mg

Harmonet:

- etinilestradiol 0,02mg, gestoden 0,075mg

Vir

SLOVARČEK:

Drospirenon
ima pozitivne učinke pri ženskah, ki trpijo za predmenstrualnim sindromom in je v povezavi s povečanim zadrževanjem vode v tkivih. Izkazalo se je, da drospirenon zmanjša nekatere neželjene stranske učinke estrogena, kot so napetost v prsih, zadrževanje vode in povečanje telesne teže. Vendar kot da omenjeno ni dovolj, drospirenon ima še dodatne antiandrogene lastnosti, ki pomagajo pri težavah s kožo, kot so na primer blage akne in povečano izločanje loja, ki vodi v večjo mastnost kože in las.
VIR

Sintetični in naravni hormoni, ki preprečujejo zanositev: mestranol, etinilestradiol, norethindron, noretinodrel in progestin, v 90-ih letih pa še norgestimat.

Še nekaj:

Estrogen v vseh tabletah je etinilestradiol, tablete pa se razlikujejo po količini etinilestradiola (50, 35, 30 in 20 µg) ter količini druge sestavine, gestagena.

Prva generacija tablet
vsebuje 50 µg etinilestradiola (Stediril d),

druga generacija ga vsebuje manj (Stediril m, Microgynon).
Gestagenska komponenta pri obeh je norgestrel.

V tretjo generacijo
uvrščamo tablete z novimi progestageni: dezogestrel (Marvelon), norgestimat (Cilest), gestoden (Femoden, Minulet, še manjši odmerki so v tabletah Logest in Harmonet).
Naravnemu progesteronu je zelo podoben drospirenon (Yarina, Yasminelle).

Glede na razmerje obeh hormonov poznamo enofazne preparate, pri katerih so vse tablete v zavitku enake, in trifazne, pri katerih se količina gestagena vsak teden jemanja poveča, podobno kot v naravnem ciklusu (Trinovum). Dvofaznih preparatov ne uporabljamo več.

VIR

P:S: Po vsem, kar sem napisala, se mi zdi, da je treba gledat vsebnost hormonov, ki so označeni z rdečo!

Naj me kdo popravi, če se motim. Farmacevti npr. B-)
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#1204 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 30 October 2007 - 02:35 PM

Hvala, adriane! oops.gif
Sam pol so pa cilest močne no, smešno... no ja, saj. jaz sem jih rabla zarad nečesa druzga pa so mi dal zato bolj močne pol pa je tko ostalo!
Zdaj šaltam na yasminelle! Samo odločit se moram ali naj mam vmes pavzo par mescev pa potem yasminelle al pa potem sploh nič ali pa kar direkt po pavzi na yasminelle, sem čist zgubljena!

-sam zakaj majo ene tabletke v sestavi nekaj kar druge nimajo al pa majo še več sestavin?
  • 0

#1205 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 October 2007 - 02:53 PM

QUOTE(rea @ 30. 10. 2007 - 14:35) View Post
Zdaj šaltam na yasminelle! Samo odločit se moram ali naj mam vmes pavzo par mescev pa potem yasminelle al pa potem sploh nič ali pa kar direkt po pavzi na yasminelle, sem čist zgubljena!

Jaz ne bi mela nobene pavze, bi kar takoj prešaltala.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1206 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 30 October 2007 - 02:57 PM

Tud jz bi, če bi vedla 100% da hočem nadaljevat s tabletkami a veš! Tko sm pa glede tega zgubljena!
Če pa bi nadaljevala sploh s tabletkami za par let, me pa kratka pavza zato mika, da bi vidla če so bli res vsi ti glavoboli, zaspanost, zateženost, brezvoljnostz vzrok tablet al ne.
  • 0

#1207 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 October 2007 - 03:00 PM

Aja, to je pa pol drugo!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1208 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 30 October 2007 - 06:40 PM

QUOTE(rea @ 30. 10. 2007 - 16:35) View Post

Zdaj šaltam na yasminelle!

Meni je tudi ginekolog predpisal te tablete. Takoj pri naslednji menstruaciji začnem prvo škatlico. Upam, da bodo ok.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#1209 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4152 posts

Posted 31 October 2007 - 06:45 PM

Torej po teh podatkih so Cilest med močnejšimi, tako kot diane huh.gif Ni čudno, da mi je slabo, če se zbudim sredi noči rolleyes.gif Tele Harmonet mi delujejo zanimivo, čeprav prvič slišim za njih. A so plačljive?
  • 0

#1210 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 31 October 2007 - 09:01 PM

QUOTE(bellini @ 31. 10. 2007 - 18:45) View Post

Torej po teh podatkih so Cilest med močnejšimi, tako kot diane huh.gif Ni čudno, da mi je slabo, če se zbudim sredi noči rolleyes.gif Tele Harmonet mi delujejo zanimivo, čeprav prvič slišim za njih. A so plačljive?

Em, men je zdj k mi jih je predpisu reku, da Cilest spadajo v isti razred kot Logest, torej med šibke.

• 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#1211 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 01 November 2007 - 02:25 AM

QUOTE(bellini @ 31. 10. 2007 - 18:45) View Post

Tele Harmonet mi delujejo zanimivo, čeprav prvič slišim za njih. A so plačljive?

ne.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1212 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 01 November 2007 - 06:44 AM

kot vidim, je Harmonet = Logest (vsaj po učinkovinah) smile.gif
  • 0

#1213 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32302 posts

Posted 01 November 2007 - 11:12 AM

Meni je ginekolog predlagal Harmonet kot zamenjavo za Cilest.
  • 0

#1214 *anya*

*anya*

sramežljivec

• Člani
  • 73 posts

Posted 03 November 2007 - 01:59 PM

Mene pa zanima, če alkohol kaj vpliva na učinkovitost tabletk? Včeraj smo bili zunaj in sem malo popila, kasneje pa vzela tabletko. Kolegica me je slučajno vidla in mi rekla da je to skoraj isto kot če je sploh ne bi vzela?
  • 0

#1215 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 03 November 2007 - 02:18 PM

Mislim, da ne vpliva. Za vsak slučaj, si preberi še navodila. Tam bo ziher pisalo.
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#1216 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 November 2007 - 02:20 PM

Ne, mislim, da ne vpliva.
Vsaj meni ne.
Jaz jo občasno celo z alkoholom vzamem.

• 0

#1217 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 03 November 2007 - 02:27 PM

LOL ti pa si taprava

Kasneje pričakuj moj klic. Nekaj osebnega ti mam za povedat!! Zdaj ne morem, ker pride počasi D.

• 0

Bruce Lee

d035.gif

#1218 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 03 November 2007 - 03:31 PM

*anya* jaz mislim, da to nima nobene veze. Razen, če bruhaš npr. potem pa je možnost, da ne deluje.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#1219 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 03 November 2007 - 04:38 PM

4 ure po tem ko jo vzameš ne smeš bruhati, če ne je tako kot da je ne bi vzela.

Alkohol pa lahko piješ, ja, sem jaz tudi že to počela. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1220 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 November 2007 - 05:15 PM

QUOTE(Adriane @ 3. 11. 2007 - 14:27) View Post

LOL ti pa si taprava

Kasneje pričakuj moj klic. Nekaj osebnega ti mam za povedat!! Zdaj ne morem, ker pride počasi D.

Meni se to sploh ne zdi kaj presenetljivega. =)
Ok!

• 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users