napetost v prebavilih
Posted 26 July 2007 - 01:16 PM
imam kar eno čudno težavo, pa ne vem kako jo rešit. imam 26 let in telovadim redno vsak dan po več kot dve uri, predvsem raztezanje, krčenje, zvijanje, inverzije ipd. že kar nekaj let sem lepo disciplinirana, tudi prehrano sem morala kar precej spremenit. vendar na čase mam kar čudne probleme: namreč vsake tolko se mi pojavi čudna napetost v predelu trebuha in črevesja. sem namreč zelo vitka in ko dobim to napetost zgledam, kot da bi bila v tretjem mesecu nosečnosti. prav vsak, ki me je videl, je bil prepričan v to.
zanima me, od česa lahko to rata? za info: res, čez dan spijem kar veliko količino navadne vode (zdaj tudi do tri litre ali pa več, odvisno od vročine in telesne dejavnosti), zjutraj obvezno jabolko, ječmenov musli s kornfleksom in čokolinotom, kosilo pa imam po navadi po telovadbi (zvečer), še to bolj vege ali pašte...ali je mogoče, da to dobim od paradižnika, trenutno ga jem skoraj vsak dan? prebavo pa imam odlično! ne jemljem nobenih tablet, ne lekadola ali kontracepcijskih.
tud ena moja kolegica ima podobne težave, le da ni dovolj telesno aktivna...
za vsak odgovor vam bom zelo hvaležna! lep morski pozdrav!
Posted 27 July 2007 - 11:10 AM
Posted 27 July 2007 - 11:20 AM
ja ne?! lahko pa je od pesticidov, saj danes vse kar kupimo v trgovini od zelenjave, je vsa polna pesticidov, baje samo zelena solata nima nič.
vseeno pa ti hvala za odgovor, sem se že bala, da imam res čudne pojave;)
fsm
Posted 27 July 2007 - 11:38 AM
Sicer pa če imaš predvsem zelenjavno prehrano, je lahko to razlog. Vlaknine.
Posted 27 July 2007 - 01:28 PM
Mi gre pa to blazno na živce.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 27 July 2007 - 04:56 PM
sumim da je to zaradi mleka al pa sira
Posted 30 July 2007 - 02:29 PM
Posted 30 July 2007 - 02:31 PM
Posted 02 August 2007 - 12:13 AM
vuelvo a vos,
Posted 02 August 2007 - 10:10 AM
vir: http://www.pogrejinp...informacija=480
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 02 August 2007 - 11:57 AM
no, jas pa sem kar suha in pole res zgledam ko en iz afrike.. tudi ta izraz so mi že nadeli
Posted 03 August 2007 - 07:20 AM
pa sem se tudi jaz že spraševala od česa to
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 03 August 2007 - 01:43 PM
vuelvo a vos,
Posted 03 August 2007 - 01:53 PM
Jaz sem se enostavno sprijaznila,da moj trebuh ne bo raven. Oziroma bo, če ne bom nič žrla.To pa odpade. I love food to much,actually.
Kako je z mojo presnovo ne vem. Kaj je hitra kaj pa počasna presnova?Jaz gremo obvezno na veliko potrebo vsak dan, oziroma, večino dni celo večkrat.
Posted 03 August 2007 - 02:04 PM
Zase vem da imam počasno presnovo, ker poznam ogromno deklet ki jedo več od mene, pa jih je manj skup. Zase lahko rečem da pojem dost malo, pa nikakor ne shujšam, če sem pod stresom ali pa če se kakorkoli spremeni moj dnevni ritem takoj ne grem na wc cel dan, ampak nekje na dva dni (blazno zoprno btw).
vuelvo a vos,
Posted 03 August 2007 - 02:11 PM
Drugače pa tud jaz mislim da ne morem več pojest tolko kot včasih,ne da bi se zredila. Z leti pač tud to pride,i guess.
Posted 03 August 2007 - 02:13 PM
Mislim jst če dol pogledam vidim najprej joške , pol če se malo naprej nagnem je nekje tam spodaj še trebuh . Eh sitna sem, ker dans ne morem na wc.
vuelvo a vos,
Posted 03 August 2007 - 02:19 PM
Posted 03 August 2007 - 02:21 PM
vuelvo a vos,
Posted 04 August 2007 - 09:32 PM
Jaz če sem pod stresom pa obratno, dobim drisko al pa karkoli,skratka,ziher grem petkrat dnevno (: Drugače pa ne vem o kakšni izbočenosti trebuha govorimo. Meni recimo zjutraj je trebuh malo udrt, malo bolj kot so tiste kosti. Potem se napihne čez dan toliko,da je zvečer tak,da "Preraste" kosti. Če se pogledam v špegu je še vedno raven. Sam jaz iz svoje perspektive (gledanje dol ) vidm drugač
Drugače pa tud jaz mislim da ne morem več pojest tolko kot včasih,ne da bi se zredila. Z leti pač tud to pride,i guess.
počutim se ful napihnjeno vsake tolko, še dihanje je oteženo, pa komaj sedim, komaj hodim, nič mi ne paše. ful čudno.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users