Celulit
Posted 15 January 2005 - 12:29 AM
mene zanima če mi lahko pomagate pri tem kako se naj rešim celulita
brez nekih krem ampak s telovadbo
če ve kdo kai o tem naj prosim napiše, pa upam da še ta tema ni bila odprta
že vnaprej hvala za odgovore
(s)mejte se =)
Posted 15 January 2005 - 09:32 AM
celulit zna bit huda mora za večino žensk. Glede odprave celulita je odvisno v kateri fazi je celulit. Če govorimo o prvi obliki celulita, kjer je vidna samo pomarančna koža, potem se ga z masiranjem, telovadbo in veliko količino vode da odpraviti.
Pri bolj intenzivni obliki celulita potrebuješ stokovno pomoč, kjer ti z raznimi oblikami masaž in drenaž odpravijo celulit.
Tudi jaz imam podobne težave in se ga ne morem znebiti
LP N
Posted 15 January 2005 - 01:54 PM
(s)mejte se =)
Posted 15 January 2005 - 05:56 PM
LP N
Posted 15 January 2005 - 09:44 PM
mogoče se ga pa rešim
(s)mejte se =)
Posted 16 January 2005 - 07:03 PM
Skratka po 18-20 letu postanejo ženske zelo občutljive na izgubo mišičnega tonusa. Pomanjkanje intenzivne vadbe in nesmiselne diete to vse skupaj še zelo poslabšajo. Telo ob takih dietah najprej pokuri nerabljene mišice šele nato maščobo. Ker se tonus in površina mišic manjša, površina masčobnga tkiva pa ne, pride do gubanja. Pač obsega maščevja je večji kot oslabela mišična podlaga. Posledice so zelo neatraktivne....povešena zadnjica, celulit.
Rešitev zoper celulit je resnično samo ena....pridobitev mišičnega tonusa iz mladosti. Vse drugo so slabe polovičarske rešitve, koža z leti zgublja na elastičnosti in siljenje k pretirani vitkosti ima posledico ohlapnega videza telesa.
Kot prvo je potrebno odmislit obsesijo z težo. Zavedat se je treba da so mišice 40% težje od maščobe in da lahko pridobivanje na teži pomeni tudi pridobivanje vitkejše linije!! Edina pomembna stvar je % telesne maščobe in ogledalo. Teža je irelevantna.
Trening za izgubo celulita je precej trd. Prva stvar...po 20 letu tudi ob visoko beljakovniski prehrani in bodybilding treningu NOBENA ženska ne more pridobiti preveč mišic. To je eden najbolj nesmiselnih mitov ki se jih bojijo ženske.
Že za moške je kljub močno anaboljnem delovanju njihovega spolnega hormona testasterona potrebno več let trdega treninga za pridobitev par kilogramov mišičevja. Za ženske je 5 kilogramov mišic skoraj meja mogočega. 5 kilogramov mišic je enako volumnu 3 kilogramov maščevja.
Ni potrebno pretiravat z aerobnim treningom...vsekakor ne več kot 30 minut dnevno ker ne prispeva veliko k povečanju mišičnega tonusa. Namreč pri aerobnem udejstvovanju deljujejo večinoma rdeča počasna mišična vlakna ki so zelo kompaktna. Veliko več tonusa dajejo bela mišična vlakna ki rastejo hitreje in ob kratkih anaerobnih oremenitvah.
Potrebno je delo z utežmi. In to intenzivno ....vaja naj ne bi imela več kot 12 ponovitev. Ob primerni obremenitvi. Ta mora biti taka da zadnjo ponovitev stežka izvajamo. Brez bolečine ni napredka.
Najboljša vaja za estetska stegna in ritne mišice je globok počep za recimo 20 kg na ramenih. Ne se bat večjih obremenitev....samo te prinesejo napredek. Izpadni korak in dead lift sta izjemni vaji za zadnjico
Še prehrana...brez mesa, jajc ,mleka je vsa trud precej brezsmiseln. Priporočljivi so beljakovinski napitki. Odmisili bedarije o kombiniranju živil....to pišejo ljudje ki živijo za diete.Po treningu si lahko (oziroma je priporočljivo) privoščiš sladkarije.
Posted 16 January 2005 - 09:57 PM
(s)mejte se =)
Posted 19 January 2005 - 08:39 PM
LPJ
Posted 30 April 2005 - 01:44 PM
mene pa še nekja zanima!!jest sm se v enem letu preveč zredila in sm dobila strije!!a je kakšna možnost da jih odstranim???
Posted 30 April 2005 - 01:51 PM
Posted 03 May 2005 - 10:23 AM
Posted 03 May 2005 - 10:24 AM
Dj povej kej več o tem pasu...
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 03 May 2005 - 10:27 AM
ja daj napiši malo več o tem, pa kje se da to dobit
Posted 03 May 2005 - 10:37 AM
Posted 03 May 2005 - 11:02 AM
Koliko pa stane? Ne zveni ravno poceni ...
Posted 03 May 2005 - 11:48 AM
Posted 03 May 2005 - 11:49 AM
K Malim oglasom, ampak zdaj ga tudi tam ni več.
Posted 11 May 2005 - 07:13 PM
Lp. Tejcaa
Posted 11 May 2005 - 07:30 PM
jst se vsakič pred telovadbo ovijem z navadno živilsko folijo. Meni to zelo pomaga in sem se ga tako tudi znebila.
Posted 11 May 2005 - 07:48 PM
jst se vsakič pred telovadbo ovijem z navadno živilsko folijo. Meni to zelo pomaga in sem se ga tako tudi znebila.
aja : zakaj to?
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users