Šminke
Posted 28 September 2004 - 08:14 AM
Katere šminke uporabljate pa so obstojne?se negrudijo?ostanejo na ustnicah...itd?
Posted 28 September 2004 - 11:56 AM
Torej, zelo pohvalijo Revlonove (tako kot tudi lake na naše krempeljčke ), sama pa rada uporabljam Avonove. Ker se barve hitro naveličam in vedno rada poiskušam nove, je 2000 SIT ali več, čist predrago, zato si raje omislim testerje, ki stanejo le slabih 70 SIT. Pa ne zato da si ne bi hotela zase privoščiti dobro, ampak izključno iz razloga ki sem ga omenila malce prej.
8)
Rada sem urejena in lepa.
Posted 28 September 2004 - 03:11 PM
Da se šminka ne ugrudi moraš poskrbet najprej sama, s pravilno nego ustnic. Vsak večer in vsako jutro po temeljitem čiščenju, ustnicam privošči nego s kakšno kvalitetno kremo za usta..pa ne mislim s tem na kakšno klasično labello....temveč na vlažilno kremo, ki ustnica, hrani, ščiti in preprečuje, oziroma odpravlja izsušenost. Na takih ustnicahne bi smelo bit nobenih grudic.
sicer pa sama nisem pristaš dolgoobstojnih šmink, ker zelo poškoduejjo ustnica. To, da je šminka obstojna, pomeni, da se ti dobesedno vpije v ustnico in ni najbolj zdravo....raje izbiraj med vlažilnimi šminkami, nanašaj jih s čopičem ( s čopičem naneseš ravno pravšnjo količino in bolj obstojno je vse skupaj)..pa imej jih vedno v torbici.......
Helena
Posted 28 September 2004 - 03:58 PM
Dober je pa tudi "balzam" od Schellerja za ustnice.
Po mojem mnenju šminke od Max Factorja, tiste ki pravzaprav dvojne, eno je rdečilo + prozoren "lip glos". Če ne uporabiš lip glos-a se barva zažre v ustnico in jo v trenutku izsuši, zato naj bi bil tisti lip glos, ki da ustnici le les, hrano pa dvomim.
Posted 28 September 2004 - 05:11 PM
tudi jaz naredim peeling ustnic in sicer, z zobno krtačko podrgnem po ustnicah in namažem z balzamom.
Finatina, ti misliš na Max Factorjeve šminke Lipfinity. To so specifične šminke, ki so namenjene res ženksam, ki bi rade obstojno rdečilo, obenem pa nimajo občutljivih in izsušenih ustnic. Glos si moraš obvezno večkrat dnevno nanesti na ustnice.
Jaz uporabljam ta nove lipfinity, ki niso tako suhe, pa tudi barve niso tako intenzivne.
LP N
Posted 28 September 2004 - 05:15 PM
Bolj ti priporočam pilling z soljo, ker jaz sem tut včasih uporabljala krtačko, pa mi je kar kri začela teči, pa sploh nisem ful podrgnila.
Pa da se ti to zaceli, traja. Zlasti na ustnicah k so tako na udaru, piješ, ješ, .....
Posted 28 September 2004 - 05:20 PM
LP N
Posted 28 September 2004 - 05:27 PM
Pa recimo pilling za telo, je ful ok, ali grobo mleta sol + limonin sok, ali pa sladkor+ lim.sok.
Posted 28 September 2004 - 05:35 PM
s sladkorjem sem že poskusila in je v redu. S soljo pa še moram.
Ti napišem kako je šlo. Je pa kakršen koli peeling v redu za ustnice. So potem bolj mehke.
LP N
Posted 29 September 2004 - 05:34 PM
Drugače imam šmink od A do Ž; Lorealove, Manhattnove, Avonove, Oriflameove, Jade-ove... vse, kaj hočeš, ampak bolj od tistih ta poceni, glede na to, da jih imam veliko, da pač uporabljam odvisno od razpoloženja in tega, kaj imam oblečeno. Če bi imela eno samo šminko, bi še mogoče dala kakšna 2 jurčka za njo ali celo več, tako pa ne.
Ampak najraje, res najraje od vseh šmink imam Jade Watershine, tiste vlažilne, ful jih imam rada. Imam par odtenkov in si zmeraj znova kupujem te iste odtenke, ker sem pač navdušena nad to šminko, ker imam fajn vlažne ustnice, lepe barve so mi in pa ustnice se lepo svetlikajo, ravno toliko, da jih lahko imam za čez dan (ker tiste, ki se ful svetijo pač ne moreš imeti za na faks ali za v službo, tiste so bolj za ven zvečer)
Nekaj ful obstojne ravno niso, hkrati pa ne grejo dol v pol ure, torej nekaj srednjega. Te so mi v glavnem naj.
Posted 30 September 2004 - 11:35 AM
Ful rada imam lip glose. Že kar nekaj časa imam Avonov lip glos, taka majhna tubica na roll on - "Arabic gloss" - zdej tut mislim da ga ni več v katalogih. Ful je ok. Res. Če se bo spet pojavil, bom sigurno si kupila še kakšno barvo.
Posted 30 September 2004 - 01:36 PM
Posted 30 September 2004 - 02:03 PM
Imam pa nov, zelo učinkovit nasvet za čiščenje metlice od mascare.
Torej, metlico držiš 5-10 minut pod res vročo vodo, in po tem času, lahko tudi prej, se ti začneje "odlepljati" take bunkice - črne, to je od barve. To pustiš, dokler te bunkice v celoti ne odpadejo, nato jo ša nežno z papirnatim robčkom ali wc paprijem, popivnaš. Pri tem pazi da je res nežno, ker se ti lahko zaradi vroče vode poškoduje metlica. Na zraku dobro posuši in spet je mascara oz. metlica uporabna še nekaj časa.
Posted 30 September 2004 - 02:36 PM
Posted 30 September 2004 - 02:58 PM
Drugače pa to z metlico od mascare drži, tudi sama jih čistim tako.
Posted 30 September 2004 - 03:39 PM
Posted 30 September 2004 - 06:16 PM
Posted 30 September 2004 - 06:42 PM
Imaš samo testerje na prodajnih mestih, ampak ti odsvetujem, da bi se mazala s tistimi testerji. Nikoli ne veš kdo se je pred tabo že mazal.
Če so ti všeč šminke Lipfinity, ti bo tudi ta nova v redu. Jaz imam št. 10 pa mi je full v redu.
LP N
Posted 30 September 2004 - 07:12 PM
pa kako poebno nego psovečaš ustnicam??
pa še nekaj kar sicer ne spada tu noter sam s čem odstranjujes mascaro??sme si po tvojem nasvetu kupila 2000 calorie dramatic look..superca je..sam s cem jo odstranujem da nisme pol vsa črna okrog očk...imam odstranjevalec od nivee pa be blazno očke pečejo po tem!
Kaj pa od pudrov bi se dalo dobit vzorčke od max factor??
Posted 30 September 2004 - 07:56 PM
LP N
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users