Šivanje
Posted 13 April 2007 - 12:59 PM
Odprla sem novo temo, ker takšne še nimamo. Zanima me, če kaj šivate doma, si mogoče same šivate vsa oblačila, iz kje jemljete kroje ?
Jaz hodim na tečaj, če malo pa ga končam in res sem vesela, da sem se končno naučila šivat. Zanima me pa, od kod ve jemljete kroje ? Jaz jih iz burde ampak vseeno pa ni vedno v burdi vseh krojev, ki bi jih želela imeti.
Trenutno sem v fazi šivanja tega :
ampak še nisem našla primernega kroja. Ima katera kako idejo kje bi ga lahko dobila ?
Posted 13 April 2007 - 01:57 PM
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 13 April 2007 - 05:49 PM
imam pa doma šivalni stroj, in upam da se še kdaj naučim. Ker mora bit carsko, maš ful velik za oblečt, pa ni treba nosit drugim hlač krajšat in podobno
Moja teta, ki je šivilja, večinoma iz burd jemlje kroje.
Posted 13 April 2007 - 05:59 PM
Posted 13 April 2007 - 06:31 PM
Mal me je sestrična učila in to vse zaman- ker mi doma mašina niti ne dela prav. Nama nič ni ratalo A so kake knjige, jaz bi se to kr sama poleti učila, ko bom bolj pri cajtu.....
a misliš da se iz knjig ne bi dalo kake osnove naučit?
tečaj stane ne? koliko?
Posted 13 April 2007 - 07:06 PM
Posted 13 April 2007 - 07:38 PM
Posted 13 April 2007 - 07:39 PM
Mami zna ful fajn šivat. Mamo doma tudi šivalni stroj. Samo jaz nimam pojma o tem pa bom enkrat prosila mami, naj me nauči. =)
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 13 April 2007 - 07:42 PM
Posted 19 April 2007 - 06:02 PM
Sem že velikokrat mislila začet šivat, ampak se nisem pol neka spravla k temu.
Kupila bi si tudi šivalni stroj. Kateri mislite da bi bil najbolši & po dokaj zmerni ceni ? .. Sej ne rabi bit neki presežek sam pač neki da nebo crkno pri prvem šivanju
EDIT: Malo sem zdaj gledla po burdi samo nikjer ne najdem teh krojev
Posted 29 April 2007 - 05:23 PM
Posted 29 April 2007 - 05:59 PM
EDIT: Med maminimi starimi revijami sem jaz tudi eno burdo našla
Posted 29 April 2007 - 06:26 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 29 April 2007 - 07:34 PM
Posted 29 April 2007 - 07:55 PM
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.
Posted 29 April 2007 - 08:20 PM
Je taka čist obična oblika. Blago je ful tako lepo, rožasto. Mi bo pasalo k mojmu balonarčku, ko je take svetle barve. No, tako zgleda:
Pa dve rožce sm iz blaga nardila:
Podlaga je pa taka, lahko se tud na tej strani nosi. :
Mam še en kup čednih krpic doma, morda bom jutri tud kej nardila.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 29 April 2007 - 08:38 PM
V bistvu me je mama učila že ko sem bla čisto majhna, sem pol Barbikam šivala oblekice iz starih krpic in najlonk V drugem razredu me je plest naučila. Ampak pol se je nekako zanimanje zgubilo, časa ni blo več tolko, imela sem tisoč drugih stvari za počet, tko da se je vse to nekako zgubilo .. In posledično sem tudi zgoraj omenjene stvari pozabla. Lani sem se spravla šivat torbo, blago je blo fantastično, ampak sem ful hitro zgubila živce in je mogla moja profi mama use skupaj zaključit, heh. To poletje se bom spet spravla učit, sem si obljubla.
Pablo Picasso
Posted 30 April 2007 - 01:13 PM
To torbico je enkrat cvetka objavila in od takrat mi ne gre iz glave. Ful me zanima po kakšnem modelu si jo naredila, tisto kako je narejen ročaj mi pa ne gre v glavo. A maš to kakšen poseben model al pa če bi mi narisala skico kako se to naredi. Pomoje bi lahko prepričalo mami da mi jo sešije.
Attached Files
I`m just afraid my life won`t work that way.
Posted 30 April 2007 - 02:14 PM
..
hm.
Nikol nimam nobenga modela, mal improviziram, ko sem v takem filingu. Nardi se čist simpl, najprej pač torbica, take oblike kot jo želiš met. Moja je spodaj nareta tko da je malo zaokrožena, ni ravno odrezana.
Pol sm v isti velikosti izdelala podlago. Narediš še naramnice; dva dolga tanka trakca; dolžina in širina čist po lastnih željah. Moje so široke tam nekje 2 centi, 2,3 centi. Treba je robe lepo polikat, da se lahko kar skupaj prišije in ni treba obračat celga trakca, nevem kk naj to razložim.
No, pol ko maš vse zmerjeno, kk bi rada mela dolžino in koliko naj bojo odmaknjene. Nato pa samo obrneš podlogo na pravo stran, tako da se ne vidijo šivi, pa jo daš noter v torbico, tako da zgleda že kar nekak podobno končnemu izdelku. Podloga je noter, naštimaš si kam grejo naramnice, pa zašiješ skupaj. Podloga je fajn fiksirana noter, pa lepo je prišito gor. Malo se celo rob vidi. lahko pa prišiješ tudi nižje, da se ne vidi.
Sem prilepla malo več slikic zraven, da se vidi malo kako je nareta. Tle sem ti pa narisala, sam nevem če ti bo kej pomagalo.
Velik sreče!
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users