Nega suhe kože
Posted 02 January 2006 - 09:41 PM
Imam mešan tip kože, niti ne nagnjen k mozoljem, vendar pa moram vseeno pazit kaj dajem na kožo ker so pore nagnjene k mašenju, kar pride do izraza ob neprimernih (premastnih) kremah.
Zdej pozimi pa se mi je tip kože nekak zamenjal in je izrazito suh, tudi po T predelu. Koža se mi dobesedno luska in sploh si ne upam več it ven, kjer bi kožo izpostavljala mrazu in drugim škodljivim dejavnikom.
Fora je pa ta, da kožo, ki mi jo blazno zateguje in se tudi zelo lupi, spravim v red samo z mastnimi kremami kot je recimo Alverde nočna krema z olivnim oljem. Sicer krema ni komedogena, je pa precej mastna in po nekaj dnevni uporabi sta se mi spustila dva podkožna mozolja, ki se sicer ne vidita, me pa motita ker drugače nimam teh problemov in se bojim, da bom čez čas čisto mozoljasta.
Lahke vlažilne kreme, ki pa mi ne povzročajo teh preglavic, pa enostavno ne zadostujejo. Čez dan uporabljam Clinique SuperDefense za normalno/mastno kožo, za čez noč pa Differin (sem ga uporabljala ker sem imela par zamašenih lojnic, zdej pa končujem to 3-mesečno kuro, mi manjka še 14 dni) in čez Differin potem Clinians kremo z jabolčno vodo.
Ampak to mi enostavno ni dovolj in sem zdej čist obupana. Prosim naj mi ena predlaga kakšno bolj 'močno' kremo, nekomedogeno in tako, ki ne bo čist zdivjala moje kože.
Posted 02 January 2006 - 09:45 PM
The only thing standing between you and your goal
is the bullshit story you keep telling yourself
as to why you can't achieve it.
Jordan Belfort
Posted 02 January 2006 - 09:46 PM
Posted 02 January 2006 - 09:48 PM
Posted 02 January 2006 - 09:49 PM
Garnier TC ali TF? Ne vem a si res misla tisto Total Comfort z medom al si mislila Total Fresh? Ker a ni Total Comfort ful mastna?
Posted 02 January 2006 - 09:50 PM
Posted 02 January 2006 - 09:50 PM
Ja samo jaz Differin uporabljam že dva meseca in pol pa prej nisem imela teh problemov oziroma minimalno ... mogoče so se zdej potencirali zaradi mrzlega zimskega vremena in izsušujoče centralne kurjave?
Posted 02 January 2006 - 09:51 PM
Pa je nekomedogena? No, jo bom probala. Bom vzela nočno, za podnevi imam itak SuperDefense.
Aja pa še to me zanima ... kakšna je Total Comfort v primerjavi s Total Fresh za suho kožo?
Posted 02 January 2006 - 09:54 PM
Sestavine: Aqua/Water, Paraffinum Liquidum/Mineral Oil, Glycerin, Dicaprylyl Ether, Sucrose Stearate, Elaeis Guineensis/Palm Oil, Cetyl Alcohol, Cyclopentasiloxane, Methyl Glucose sesquistearate, Petrolatum, Coriandrum Sativum/ Coriander Fruit Oil, Mel/Honey, Zea Mays/Corn Kernel Extract, Tocopheryl Acetate, Sorbitol, Stearic Acid, Myristic Acid, Palmitic Acid, Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Xanthan Gum, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, CI 16035/Red 40, CI 47005/Yellow 10, Parfum/Fragrance.
Hja, kaj naj rečem. Sicer zelo fajn krema, ampak glede na to, da imaš mastno kožo, ti utegne tekoči parafin škoditi. A morda veš, če ti maši pore? Sicer to ni komedogena sestavina, ampak se zgodi, da komu maši pore. Sicer je pa komedogeno palmovo olje...
Čaki, grem poiskat še kakšno kremo na spletu.
Posted 02 January 2006 - 09:55 PM
Posted 02 January 2006 - 10:06 PM
Posted 02 January 2006 - 10:27 PM
Posted 02 January 2006 - 11:00 PM
Posted 03 January 2006 - 01:11 AM
ampak glede na to, da imaš mastno kožo, ti utegne tekoči parafin škoditi.
djte mi razjasnt neki,prosm! sj dilema ja nima mastne kože,če prav,da se ji lušči... full ne vem zakaj si napisala da ma matsno kožo...edin,če si misnla nasploh in ne gocoriš za aktualno obdobje???
Ok,pa še to-sj total comfort je prou linija za suho kožo,ne???U čem je pol fora da ma še total fresh na izbiro zravn kreme za normalno do mešano kožo,še kremo za suho kožo...po čem se razlikujeta oz. zakaj tako medjeo ljudi?Sj je ja ista firma in to...zakaj 2 kremi za suho kožo???
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 03 January 2006 - 09:04 AM
Posted 03 January 2006 - 12:48 PM
hvala,no
sam full me mot da na garnieru delajo 2 liniji krem tc pa tf in obe nudita krmeo za suho kožo!!
Posted 03 January 2006 - 12:55 PM
Posted 03 January 2006 - 01:05 PM
Posted 03 January 2006 - 01:06 PM
Posted 03 January 2006 - 01:13 PM
ma ja...na žiuce mi grejo,sam dnar bi kasiral,ša izpit sm ruknla,mogoče me zato vse moti
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users