Vidim, da te teme še nimamo. Kakšno delo opravljate (fizično, pisarniško)? Kako intenzivno in na kakšen način skrbite za zdravje in dobro počutje na delavnem mestu? Se držite pravil glede načina dvigovanja težjih stvari (pravilno poravnana hrbtenica, ipd.), pa glede pravilne drže pri sedenju za računalnikom? Kako si prilagajate delovna mesta (npr. tiste, ki delate v pisarni, ali imate na voljo kakšne posebne ergonomsko oblikovane stole, ali imate možnost, da si prilagodite ambient, ipd.)?
Sama imam to srečo, da v času sezone (večino leta, razen pozne jeseni in zime) kombiniram različne fizične aktivnosti zunaj (predvsem pa je ogromno enega tekanja sem in tja in pripravljanje/urejanje/pospravljanje materiala v skladišču) in pisarniško delo, v zimskem času pa sem več ali manj samo v pisarni - takrat pa naredim kakšne vaje, ko mi čas dopušča - če mi ne, se moram vsaj konkretno pretegnit v vse smeri vsake toliko časa. Stola sicer nimam nekega posebnega ergonomsko oblikovanega, ampak je vseeno zelo udoben. Ambient v pisarni mi je všeč, v njej se počutim vredu, imam rože, občasno prižgem kakšno dišečo svečko, imam mir, sama si prilagajam temperaturo, tako da lahko rečem, da se vredu počutim v pisarni. Edino kakšen regalnik za papirje bi mi prav prišel - ampak prostora za papirje najbrž ni nikoli dovolj
To je to na kratko o mojem delavnem mestu, sem pa verjetno bolj zmedeno vse skupaj napisala, glede na to, da se mi že pošteno spi. Morda še jutri kaj dopišem, zaenkrat pa le še ena zanimiva diplomska naloga o zdravem delu v pisarni:
http://www.bb.si/doc...o_v_pisarni.pdf