KOLESARJENJE
Posted 21 June 2007 - 07:45 PM
Posted 21 June 2007 - 08:11 PM
Pa neudobni zici, traja vse to ... brrr, raje tečt in mam mir
Ne razumem tistih motoristov, ki jamrajo kako so trdi sedeži na kroskah ... ker so ko sedežna garnitura v primerjavi s kolesarskimi sedeži
Posted 21 June 2007 - 08:29 PM
ma jaz tudi nisem nek bajk fen letos, lani sem bila bolj dejavna na kolesu, sem pa ene trikrat , štirikrat na teden ziher na bajku, pa ne štejem vakdanje vožnje z bajkom v trgovino in ko iščem muceka, ko kam zaluta, to mislim mal daljše ture, bidisi v breg, bodisi po ravnem.
Mi je pa fajn filing, ko čutim veter v laseh, pa kak lep razgled je tud fajn, ki ga ko tečem ne morem ujet.
Drugač pa je fajn kombinirat, jaz sem triatlonka po duši
Posted 21 June 2007 - 08:30 PM
In kakšna kolesa kaj imate? Jaz imam Nakamuro in je v primerjavi s prejšnjim kolesom res 1A. Lahka, mehek sedež, dobre prestave, kolesa so tudi fajn (gre hitro, že če malo zagoniš ), pa še lepo zgleda.
Posted 21 June 2007 - 08:41 PM
No moj bajk je firme Balance, je lep,rumene barve, rumenočrne, nekaj srednjega glede kvalitete, ampak zame je vredu. Sam gume moram menjati pod nujno.
No če smo glih pri opremi, lani sem si kupla tud #bajkersko majco# ki pa je nikol nimam oblečene, ker je prevroče v njej, pa neprepustna je, ampak jaz sem jjo pač kupila, ker nisem vedla, da je finta v tem da telo " prešvicaš" in da si zagret.
Imam raje bombažne majčke, in to mora bit kratka, da me ne zapače po hrbtu, tud sonca se po novem izogibam ja , kar se ga prejšnja leta niti malo nisem .Skratka bombažna majčka za jurja, simpl krake hlače, in patike ki jih mam za laufat.
Ne trošim veliko , bistvo zame je nekje drugje, ne v fancy opremi in preseravanju
Posted 21 June 2007 - 08:45 PM
Nabavila sem si pa GT Aggressorja. Torej se ukvarjam bolj z gorskim kolesarjenjem, ker ne prenesem prometa in živčnih voznikov, ki bi te radi izrinili s ceste. Pohorje je zakon
EDIT: Imam kolesarski komplet, sploh podložene hlače, drugače bi verjetno zasovražla ta šport, prav tako je zadnja pridobitev camelbek, ki še ga nisem uporabla ampak mislim da ne bo razočaral. V bližnji prohodnosti pa so v načrtu spd pedali in čevlji.
Posted 21 June 2007 - 09:01 PM
Imam raje bombažne majčke, in to mora bit kratka, da me ne zapače po hrbtu, tud sonca se po novem izogibam ja , kar se ga prejšnja leta niti malo nisem .Skratka bombažna majčka za jurja, simpl krake hlače, in patike ki jih mam za laufat.
Ne trošim veliko , bistvo zame je nekje drugje, ne v fancy opremi in preseravanju
V večini se ne gre za preseravanje ampak ima vsaka stvar svoj namen. Če se voziš le par km ti takšna opema, ki si jo napisala zadostuje. Kakorhitro pa se podaš na daljše ture pa spoznaš, da moraš v ta šport tud kaj vložit. Kolesarske majice so dobre, ker so prepustne in se ne sušijo tako dolgo kot bombažne. Plus jaz vedno vzamem s sabo vetrovko za spuste, ker se lahko hitro prehladiš, pa čeprav je plus 20 stopinj (zaradi windchil efekta). Camelbek oz nahrbtnik z mehom pa definitvno izboljša vožnjo, saj lahko piješ v času vožnje po malih požirkih (kar se priporoča) in preprečuješ dehidracijo, ki te še bolj izmuči in vzame energije med vožnjo.
Vse je pač odvisno od tega kako resno vzameš kakšen šport.
Da ne omeni splošni varnostni ukrep kot je čelada! Niti na misel mi ne pride, da je nebi uporabila, ker je vroče vzunaj ali kaj podobnega. Tudi očala so nepogrešljiva.
Posted 21 June 2007 - 09:09 PM
sem napisala to je moje mnenje, nočem koga prizadet al kaj,brez zamere, trenutno razmišljanje pač, sej valda če si profi, itak morš met komplet opremo, ampak jaz nisem in sem napisala za sebe.
Posted 22 June 2007 - 07:14 AM
Sem imela včiri en tak primer, ko je voznica ogrožala kolesarja pa še mene zraven, ki sem bla sicer v avtu, ampak, če neb odregairala bi se vsi fajn zabil, ka veš kaj bi blo s tem kolesarjem. Vrejtno ga danes neb blo. Morem pa dodat, da je šla to počet na nepreglednem mestu in pomisla sem takoj kaj, če bi bla to jz, pa me nekdo povozi, pa neb blo važno kako pazim, pa kako čelado mam.
Pač se oglašam s tem na vse kolesarje in voznike nej pazijo v prometu nase in še bolj na druge. Pa brez alkohola za volan pa na kolo.
Tle pa še eni dve slikci. In povdarek, da če ste udeleženi v prometu in na kolesu ne pozabit čelado in pa en udoben sedež za sedet ( na sliki je moški, drugače je tut ženska verzija tega), priporočam vsem.
Attached Files
Posted 22 June 2007 - 04:53 PM
Kaj me pa najbolj jezi pri kolesarjenju gledano s perspektive kolesarke je to, da so kolesarske steze v veliki meri zaparkirane z avtomobili, da se pešci sprehajajo po njih in se jim je težko umaknit, ko se mimo pripelješ s kolesom, pa tudi izsiljevanje prednosti voznikov avtomobilov me tudi blazno jezi. Če pa gledam s perspektive voznice pa me blazno motijo kolesarji, ki kljub temu, da imajo kolesarsko stezo vozijo po cesti. Še sploh mi grejo na živce omice z nabasanimi vrečkami ali pa pijani (bosisi od vina, bodisi od starosti) dedki, ki vozijo po cesti in vijugajo skoraj čez pol cestišča. Pa to mi tudi ni jasno kako se lahko nekateri starši spravijo na glavno cesto z majhnimi otroci in ne, da bi peljali po pločniku, ki je marsikje velikokrat prazen, ne oni jih peljejo po cesti. Tako da ja morš pazit na njihovo nesigurno vožnjo. In zdaj ne pravim, da so vsi taki, pravim, da me taki primerki spravljajo ob živce.
Posted 22 June 2007 - 05:15 PM
Posted 22 June 2007 - 10:58 PM
Posted 27 June 2007 - 02:06 PM
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 29 June 2007 - 09:12 PM
Ma katera kak nasvet, ki jih dobim najceneje, Hervis in to jih imajo? Ajde profiji, na kaj moram paziti, pri nakupu novih gum?
Posted 30 June 2007 - 10:33 AM
Nekje sem brala, da more bit sedež tako visok, da tikaš pedal (ko je najnižje) s peto. Obstaja kakšno pravilo za balanco?
Posted 30 June 2007 - 09:33 PM
Posted 30 June 2007 - 10:26 PM
Posted 30 June 2007 - 11:44 PM
višina bilance pa po želji.
Posted 01 July 2007 - 10:17 AM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users