Differin, Skinoren In Podobno
Posted 04 October 2005 - 04:00 PM
Mene pa zanima naslednje ... sej sem že večkrat napisala da imam izrazito mešano kožo, nikoli nisem imela težav z mozolji (tu in tam kakšen bolj majhen na T predelu) vendar me vseeno moja koža ful živcira.
Imam namreč po čelu in ob nosu nekaj malih bunkic kožne barve, ki niso mozolji in se tudi ne vidijo fejst, ampak mene ful motijo (baje so to zamašene lojnice).
In sem na enem drugem forumu zasledila, da te zadeve dobro odstranita Differin in Skinoren ter podobne zadeve, ki pa sta zdravili in se dobita samo na recept.
Zdej je tko ... res bi se rada znebila te nadloge, vendar pa se baje te zadeve priporočajo samo ljudem z večjimi težavami s kožo (akne) ker niso tako 'nedolžne' oz. so dokaj agresivne (baje se med uporabo koža ful lupi in podobno).
Torej ful bom hvaležna vsaki tle gor, ki bi mi znala o teh zdravilih povedat kej več (izkušnje pri uporabi) ker resno razmišljam, da bi šla nabavit kakšen Differin.
Po drugi strani pa še vseeno ohranjam upanje za Avene Cleanance K, ki se dobi brez recepta in je bolj 'nedolžen' vendar baje pri moji težavi ne bi kaj dosti zalegel.
Help!
Posted 04 October 2005 - 06:06 PM
Posted 04 October 2005 - 07:17 PM
Js sm kar nekaj časa uporabljala kremo Skinoren! Res dolgo in sm mogoče tud pretiravala z uporabo... zdej sm se pa dokončno odločila, da bom prenehala uporabljat Skinoren, ker take vrste kremce tanjšajo kožo (potem so mozoljčki še bolj opazni) in ker nimam aknaste kože...
Pred parimi leti sm šla k dermatologu zarad enih izpuščajev in mi je predpisal Skinoren... Ti izpuščaji sploh niso bili aknastega izvora ampak je bila neka alergija (še vedno jo imam), zato sm se fejst načudila,da mi je predpisal to kremo... vseeno sm jo začela REDNO uporabljat (alergija ni izginila!) je pa bilo res,da sm imela kr čisto kožo po določenem obdobju uporabe... kakšen mozoljček se je pojavil...
sam ker sm jo pa kr dolg uporabljala sm dobila občutek, da mi sploh ni več pomagala... kar naenkrat sm dobila kožne mozoljčke na čelu.... in sm mislila, da bojo izginili... ampak niso.... zdej sm prenehala z uporabo in je ZAENKART še vse v redu....
Dilema! Lahko poskusiš, vendar te opozarjam, da je ta krema namenjana res aknasti koži... Stanjša se ti koža in še to NE UPORABLJAJ JE PREDOLGO!
če te še kej zanima kr vpraš... mam kr dost izkušenj
Posted 04 October 2005 - 07:50 PM
Odločila sem se namreč, da grem jutri kupit Avene Cleanance K in če po enomesečni uporabi te bunkice ne bodo izginile, bom poskusila z Differinom, ki pa ga tudi nameravam uporabljat največ kakšen mesec in če niti potem ne bo bolje ... I give up.
Samo tole me še zanima ... kako je tvoja koža reagirala na Differin? Ker kolikor sem brala po forumih, dosti uporabnic dobi bolj občutljivo kožo in se tudi blazno lupijo ... so bili tudi pri tebi prisotni takšni stranski učinki?
Aja pa ko si rekla da si te kreme uporabljala res dolgo ... kako dolgo približno?
Hvala!
Posted 04 October 2005 - 08:11 PM
Odločila sem se namreč, da grem jutri kupit Avene Cleanance K in če po enomesečni uporabi te bunkice ne bodo izginile, bom poskusila z Differinom, ki pa ga tudi nameravam uporabljat največ kakšen mesec in če niti potem ne bo bolje ... I give up.
Samo tole me še zanima ... kako je tvoja koža reagirala na Differin? Ker kolikor sem brala po forumih, dosti uporabnic dobi bolj občutljivo kožo in se tudi blazno lupijo ... so bili tudi pri tebi prisotni takšni stranski učinki?
Aja pa ko si rekla da si te kreme uporabljala res dolgo ... kako dolgo približno?
Hvala!
Res doolgo... me je kr sram povedat 5 let... vem da sm pretiravala....!!! ne me kregat!
Lupila se sploh nisem! Ker ne izsušuje spet tok kože!
stranski učinki? uf... sj jih niti ni! mogoče, da te, ko prvič naneseš kremo mal skeli, oz. peče... ni nič hudega, sam vseen...
aja stranski učinek je tud ta (kokr sm že prej napisla), da se ti stanjša koža!
Posted 04 October 2005 - 08:14 PM
Še enkrat hvala za odgovore!
Posted 04 October 2005 - 08:24 PM
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 04 October 2005 - 08:25 PM
Še enkrat hvala za odgovore!
To pa je to če si vztrajen...
sj ne bom več
Posted 04 October 2005 - 08:26 PM
ah ke!!! čelo pa brado!!!
pa ne me kregat... sj se zavedam, da sm delala napako
Posted 04 October 2005 - 08:28 PM
Posted 16 October 2005 - 03:12 PM
Najprej naj povem, da meni zadeva niti najmanj ne izsuši kože (pa nimam ravno mastne) in popolnoma nič se ne lupim ... sploh nobenih stranskih učinkov, ki drugače baje pestijo veliko število uporabnikov.
V samo štirih dneh mi je krema odstranila že skoraj vse zamašene lojnice (tiste bunkice kožne barve) in glede na to, da nimam mozoljev, bo moja koža očitno čez kakšen teden, ko se znebim še zadnjih bunkic, naravnost popolna!
Moram posebaj poudarjat, da sem FUL vesela?? :laughing6:
Imam pa samo še eno vprašanje ... zdravljenje s to zadevo naj bi trajalo vsega skupaj tri mesece in me zanima, če moram Differin potem tudi sama uporabljat tako dolgo, kljub temu da bom končni rezultat dosegla že v npr. 14ih dneh?
Posted 16 October 2005 - 03:17 PM
Pa super za poročanje, sam da ti pomaga!!! :thumleft:
Posted 16 October 2005 - 05:08 PM
Posted 16 October 2005 - 05:13 PM
Posted 16 October 2005 - 05:14 PM
Posted 22 October 2005 - 07:28 PM
Torej.. imam mešano kožo z nekaj mozoljčki. Nikoli nimam več kot dveh treh mozoljčkov. Ampak me motijo. Od julija ko sem bila pri zdravnici se mažem vsako večer z skinorenom. Klimicina ne uporabljam, ker nimam gnojnih mozoljev. Pred kakim tednom, mi je skinorena zmanjkalo doma imam še eno tubo.
Sprašujem vas : Naj še naprej uporabljam skinoren ali naj kupim kaj drugega? Res sem v dilemi..
Posted 23 October 2005 - 07:24 AM
Posted 23 October 2005 - 12:23 PM
Sem se odločla, da bom prenehala z uporabo, ker ko si ga nanesem me koža ful skeli in tak pa je grozni občutek. Sonchika kaj mi svetuješ proti mozoljem , da si namažem zvečer preden grem spat ? Ker Skinorena nebom več uporabljala..
Posted 23 October 2005 - 06:10 PM
Posted 24 October 2005 - 06:55 AM
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users